Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Tab u prozoru kreiranom sa WinAPI

[es] :: C/C++ programiranje :: Tab u prozoru kreiranom sa WinAPI

[ Pregleda: 2389 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Predrag Damnjanovic
Predrag Damnjanovic
Nis, Srbija

Član broj: 141
Poruke: 1305
*.59.EUnet.yu

Sajt: www.mycity.rs


+1 Profil

icon Tab u prozoru kreiranom sa WinAPI19.08.2001. u 14:30 - pre 245 meseci
Kad kreiram window sa CreateWindowEx, kako da iskombinujem WS_TABSTOP, WS_EX_CONTROLPARENT i WS_GROUP da bi u tom prozoru sa TAB mogao da skaces sa kontrole na kontrolu?
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Tab u prozoru kreiranom sa WinAPI19.08.2001. u 21:34 - pre 245 meseci
predlazem ti da se ne mucis sa WinAPI i da uzmes FLTK, koji je cak portabilan na sve moguce platforme.

www.FLTK.org

Dejan
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

Milan Aksic

Član broj: 412
Poruke: 1053
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Tab u prozoru kreiranom sa WinAPI20.08.2001. u 03:08 - pre 245 meseci
Citat:
leka je napisao:
predlazem ti da se ne mucis sa WinAPI i da uzmes FLTK, koji je cak portabilan na sve moguce platforme.

www.FLTK.org

Dejan


Ovo nisam najbolje razumeo.
Posto je to u Linuxu, jel hoces da kazes da mogu da se u Linuxu prave programi za Windows???
Pozdrav.


[Ovu poruku je menjao passanger dana 08-20-2001 u 03:24 AM GMT]
 
Odgovor na temu

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.etf.bg.ac.yu

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


+2 Profil

icon Re: Tab u prozoru kreiranom sa WinAPI20.08.2001. u 14:53 - pre 245 meseci
Citat:
passanger je napisao:
Ovo nisam najbolje razumeo.
Posto je to u Linuxu, jel hoces da kazes da mogu da se u Linuxu prave programi za Windows???
Pozdrav.



Iako se u FLTK ne radi o tome, cak i to je moguce. Potrebno je kompajlirati gcc kao cross-compiler (cak nije ni to potrebno, posto on generise i386 kod na i386 platformama na koju ti verovatno mislis), i jedino je potrebno koristiti DOS EXE kao izlazni format (NE,PE itd) pri linkovanju, i imati odgovarajuce biblioteke za Windows API.

Medjutim FLTK je nesto drugacije. To mozes zamisliti kao sloj (layer) izmedju grafickog okruzenja sistema koji koristis i tvog programa.

Znaci, tvoj program koristi FLTK GUI rutine, dok sam FLTK koristi graficko okruzenje u zavisnosti od sistema.

Ali, cini mi se da si pogresno protumacio to da je kompatibilan sa vise raznih sistema: radi se o source-code kompatibilnosti, a ne binary code kompatiblinosti (aka p-code, koncept prisutan kod jave), prema tome, ti samo prebacis na odgovarajucu platformu i kompajliras, i portovao si program (naravno, ovo onda vazi samo za GUI).

Ovakvih biblioteka ima dosta, ali ova je jedna od najmanjih, pod LGPL licencom, i relativno laka za upotrebu.

Toliko.
Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Tab u prozoru kreiranom sa WinAPI

[ Pregleda: 2389 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.