Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

binarno ucitavanje fajlova...

[es] :: C/C++ programiranje :: binarno ucitavanje fajlova...

[ Pregleda: 2933 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

glupi

Član broj: 836
Poruke: 199
*.cmu.carnet.hr



Profil

icon binarno ucitavanje fajlova...11.05.2002. u 23:39 - pre 238 meseci
Zanima me kako bi mogao učitati neki fajl (sliku, txt) u binarnom obliku...
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
..ndg-pm4-1.dialup.nethere.net



+6 Profil

icon Re: binarno ucitavanje fajlova...12.05.2002. u 00:02 - pre 238 meseci
Code:

ifstream binarniFajl;
binarniFajl.open("slika.bmp", ios_base::in | ios_base::binary);


Ako je to ono što te zanima.

 
Odgovor na temu

dpanic
Darko Pavlovic

Član broj: 676
Poruke: 759
*.verat.net



Profil

icon Re: binarno ucitavanje fajlova...12.05.2002. u 00:16 - pre 238 meseci
ili na jeziku c, to možeš da uradiš pomoću funkcije fopen("ime_fajla", atribut);
a atributi ti mogu biti r+b, w+b, a+b itd...pretpostavljam da znaš šta znače ovi prefiksi. elem fajl možeš otvarati pomoću više funkcija u zavisnosti od tvojih potreba (freopen ima jednu jedinu prednost da sve vrednosti predaje toku koji ti odrediš, znači stderr, stdin), stdout itd...)
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: binarno ucitavanje fajlova...

[ Pregleda: 2933 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.