Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Firebird 3.07 create database

[es] :: Firebird/Interbase :: Firebird 3.07 create database

[ Pregleda: 142 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ismilovic
Ivan Smilović
Istra

Član broj: 63197
Poruke: 89
*.cable.globalnet.hr.



Profil

icon Firebird 3.07 create database08.04.2021. u 08:04 - pre 3 meseca
Kako kreirati Fb30 bazu iz programa, nešto ekvivalentno Fb20
StringBuilder cmnd = new StringBuilder("User=SYSDBA;");
cmnd.Append("Password=masterkey;");
cmnd.Append("Database=" + User.DataBase + ";");
cmnd.Append("Dialect=3");
string connString = cmnd.ToString();
FbConnection.CreateDatabase(connString, false);
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Član broj: 92186
Poruke: 2665



+73 Profil

icon Re: Firebird 3.07 create database09.04.2021. u 15:39 - pre 3 meseca
A koje komponente koristis?
Recimo IBX je imao posebnu komponentu za izvrsavanje skriptova odnosno DML komandi, vidi da li to sto ti koristis ima nesto specijalno za skriptove ili DML.
Ako ne moze onda napravi skript, snimi u neki txt fajl i pozovi isql.exe iz Firebird bin dira.
 
Odgovor na temu

ismilovic
Ivan Smilović
Istra

Član broj: 63197
Poruke: 89
*.cable.globalnet.hr.



Profil

icon Re: Firebird 3.07 create database10.04.2021. u 06:52 - pre 3 meseca
Citat:
savkic: A koje komponente koristis?
Recimo IBX je imao posebnu komponentu za izvrsavanje skriptova odnosno DML komandi, vidi da li to sto ti koristis ima nesto specijalno za skriptove ili DML.
Ako ne moze onda napravi skript, snimi u neki txt fajl i pozovi isql.exe iz Firebird bin dira.

isql radi, je ok,
naredba CREATE DATABASE 'D:\\Fb307\\Data\\DVD.fdb' user 'SYSDBA' password 'masterkey' page_size 8192 DEFAULT CHARACTER SET UTF8; uredno kreira bazu.
Ali ta ista naredba ne prolazi kod 'FirebirdSql.Data.FirebirdClient-5.9.1.0'.
Stavio sam i 'WireCrypt = Disabled' i opet ništa.
Problem mi je u stvari konekcija na bazu koja isto ne radi preko FirebirdClient.
Gdje grešim?
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Član broj: 92186
Poruke: 2665



+73 Profil

icon Re: Firebird 3.07 create database10.04.2021. u 10:04 - pre 3 meseca
Ne koristim te komponente pa ne mogu pomoci sa njima, mozda i ne podrzavaju DML.
Dakle, ti imas dva problema?
1) pristup bazi preko tih komponenti
2) pravljenje nove baze


 
Odgovor na temu

ismilovic
Ivan Smilović
Istra

Član broj: 63197
Poruke: 89
*.cable.globalnet.hr.



Profil

icon Re: Firebird 3.07 create database10.04.2021. u 12:26 - pre 3 meseca
Da točno, ali u suštini mislim da se svodi na jedan problem - connection string kakav zahtjeva API FirebirdSql.Data.FirebirdClient (v5.9.1.0).
Sada radim u Fb20, pa sam htio preći na Fb30 (za sada neuspješno). Tamo sam imao
FbConnectionStringBuilder cs = new FbConnectionStringBuilder()
{
DataSource = User.Server,
Database = User.DataBase,
UserID = "SYSDBA",
Password = "masterkey",
Dialect = 3
};
this.Conn = new FbConnection(cs.ToString());
To je preko FirebirdSql.Data.FirebirdClient (v2.5.2) provodilo sve SQL naredbe prema bazi i DDL i DML, ovdje to ne ide. Ne vjerujem da su puno promijenili, ali ne mogu otkriti točno što.
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Član broj: 92186
Poruke: 2665



+73 Profil

icon Re: Firebird 3.07 create database10.04.2021. u 13:38 - pre 3 meseca
Jedino da pitas na stackoverflowu, ranije su postojale newsgroupe za firebird ali to godinama ne radi.
 
Odgovor na temu

[es] :: Firebird/Interbase :: Firebird 3.07 create database

[ Pregleda: 142 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.