Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pristup bazi firebird i razvoj android aplikacije

[es] :: Java :: Pristup bazi firebird i razvoj android aplikacije

[ Pregleda: 2073 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Dejan tf
student, Fakultet tehnickih nauka Cacak

Član broj: 307010
Poruke: 97
*.static.isp.telekom.rs.



+2 Profil

icon Pristup bazi firebird i razvoj android aplikacije27.02.2015. u 10:51 - pre 60 meseci
Postovai,

Potrebna mi je pomoc oko pristupa firebird bazi pomocu androida. Firebird se nalazi na serveru, server se npr. nalazi na ip adresi (192.168.50.10),

a database file npr. se nalazi (/var/lib/firebird/13). Kako u androidu uspostaviti konekciju na bazu, da bih vukao odredjene podatke koji su meni potrebni.
 
Odgovor na temu

Dejan tf
student, Fakultet tehnickih nauka Cacak

Član broj: 307010
Poruke: 97
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: Pristup bazi firebird i razvoj android aplikacije12.03.2015. u 11:54 - pre 60 meseci
Pokusao sam da se kontektujem na firebird, postavio sam jar file u libs folder. Moj kod je sledeci:

Code:
  private Connection  konekcija() {
    //String user, String password,String Server
    // TODO Auto-generated method stub

    //StrictMode.ThreadPolicy policy = new StrictMode.ThreadPolicy.Builder().permitAll().build();
    // StrictMode.setThreadPolicy(policy);
     Connection konekcija=null;
     String URL=null;


    try
    {


        Class.forName("org.firebirdsql.jdbc.FBDriver");
                    URL="jdbc:firebirdsql://192.xxx.xx.xx/3050:var/lib/xxxxx/xxx.FDB";

        upis.setText("Ucitan drajver");
        Properties props = new Properties();
        props.setProperty("user", "xxxx"); 
        props.setProperty("password", "xxxx"); 
        props.setProperty("encoding", "UTF8");

        konekcija = DriverManager.getConnection(URL,props);

        knabazu.setText("Konekcija drajver, baza");
    }catch(Exception e)
            {

         Log.e("Greska,e.getMesage());      





Medjutim ja dobijam sledecu gresku:
E/AndroidRuntime(1460): FATAL EXCEPTION: main
E/AndroidRuntime(1460): Process: com.example.alex, PID: 1460
E/AndroidRuntime(1460): java.lang.NoClassDefFoundError: org.firebirdsql.jdbc.FBDataSource
E/AndroidRuntime(1460): at org.firebirdsql.jca.FBManagedConnectionFactory.createConnectionFactory(FBManagedConnectionFactory.java:469)
E/AndroidRuntime(1460): at org.firebirdsql.jdbc.AbstractDriver.createDataSource(AbstractDriver.java:155)
E/AndroidRuntime(1460): at org.firebirdsql.jdbc.AbstractDriver.connect(AbstractDriver.java:136)
E/AndroidRuntime(1460): at java.sql.DriverManager.getConnection(DriverManager.java:179)
: E/AndroidRuntime(1460): at com.example.alex.MainActivity.konekcija(MainActivity.java:60)
E/AndroidRuntime(1460): at com.example.alex.MainActivity.inicijalizujAtribute(MainActivity.java:36)

Kada u Javi u konzoli sve ovo uradim ovo radi .

 
Odgovor na temu

Dejan tf
student, Fakultet tehnickih nauka Cacak

Član broj: 307010
Poruke: 97
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: Pristup bazi firebird i razvoj android aplikacije12.03.2015. u 12:01 - pre 60 meseci
Posatvio sam i dva textviewa na formu na koje ispisujem text, ovaj text mi se ne ispisuje na formu.

Mislim da je u ovom delu problem:

Code:
 konekcija = DriverManager.getConnection(URL,props);

        knabazu.setText("Konekcija drajver, baza");
 
Odgovor na temu

Dejan tf
student, Fakultet tehnickih nauka Cacak

Član broj: 307010
Poruke: 97
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: Pristup bazi firebird i razvoj android aplikacije12.03.2015. u 12:04 - pre 60 meseci
Posatvio sam i dva textviewa na formu na koje ispisujem text, ovaj text mi se ne ispisuje na formu.

Mislim da je u ovom delu problem:

Code:
 konekcija = DriverManager.getConnection(URL,props);

        knabazu.setText("Konekcija drajver, baza");
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Pristup bazi firebird i razvoj android aplikacije

[ Pregleda: 2073 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.