Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kreiranje baze MSSQL2005 iz klijenta?

[es] :: MS SQL :: Kreiranje baze MSSQL2005 iz klijenta?

[ Pregleda: 2501 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

borcha
Boris Bokan
;-(
Novi Sad

Član broj: 148976
Poruke: 419
*.adsl-1.sezampro.yu.



+3 Profil

icon Kreiranje baze MSSQL2005 iz klijenta?27.07.2007. u 15:49 - pre 172 meseci
Otvorio sam na .net forumu temu Kreiranje baze sql servera u klijentu (vb), slabo mi ko odgovara. Da li neko zna kako. Prvo sam koristio SQLDMO nije islo bas najbolje, zatim me je lik usmerio i predlozio manager.smo.....! Skroz sam zbunjen...Koristim tutorijale ali primerim ne rade!

Code:
Imports Microsoft.SqlServer.Management.Smo
Imports Microsoft.SqlServer.Management.Common


'----------------------------------------------------
'Connect to the local, default instance of SQL Server.
        Dim srv As Server
        srv = New Server
        'Define a Database object variable by supplying the server and the 
        'database name arguments in the constructor.
        Dim db As Database
        db = New Database(srv, "Test_SMO_Database")
        'Create the database on the instance of SQL Server.
        db.Create()
        'Reference the database and display the date when it was created.
        db = srv.Databases("Test_SMO_Database")
        Console.WriteLine(db.CreateDate)
        'Remove the database.
        db.Drop()


Gde odlazi ta datoteka tj. gde se ona fizicki pojavljuje, sta kako...skroz sam zbunjen???
 
Odgovor na temu

prog
Bihac

Član broj: 106882
Poruke: 77
*.PPPoE-3611.sa.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Kreiranje baze MSSQL2005 iz klijenta?28.07.2007. u 11:07 - pre 172 meseci
Izbor SMO se preporuca od strane MS kada radis sa NET platformom.

Primjer koji si kopirao sa MSDN ne radi jer nisi kod formiranja Server naveo naziv tog servera.
Server klasa ima tri konstruktora:

Server();
Server(ServerConnection serverConnection);
Server (string name);


Koristi druga dva konstruktora ili prvi pa mu dodaj poslije ime servera.

Kad formiras bazu podataka na server, prvo je kreiraj, promijeni PrimaryFilePath property, te je attaciraj na server.

Ovo bi trebalo pomoci.
 
Odgovor na temu

borcha
Boris Bokan
;-(
Novi Sad

Član broj: 148976
Poruke: 419
*.adsl-1.sezampro.yu.



+3 Profil

icon Re: Kreiranje baze MSSQL2005 iz klijenta?28.07.2007. u 11:22 - pre 172 meseci
Hvala za prethodni odgovor! Ako moze jos jedno pitanje...???
Kako da iskoristim prethodno napravljenu bazu i tabele tj. njivove scripte da u clijent apl. napravim bazu sa tabelama . Znaci da se postedim kucanja u smo-u! Ili gotove procedure .
 
Odgovor na temu

prog
Bihac

Član broj: 106882
Poruke: 77
*.PPPoE-3611.sa.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Kreiranje baze MSSQL2005 iz klijenta?28.07.2007. u 11:27 - pre 172 meseci
ovo je cod u C# ali mislim da se mozes snaci

public static bool CopyDataBaseSameServer(string serverName, string sourceDB,string destDB)
{
try
{

{
Server sv = new Server(serverName);
//Source DataBase
Database db=sv.Databases[sourceDB];
//Destination DB
Database DBcopy = new Database(sv, destDB);
DBcopy.Create();

//Transfer

Transfer xfr=new Transfer(db);
xfr.CopyAllTables = true;
xfr.CopyAllViews = true;
xfr.CopyData = true;
xfr.CopyAllObjects = true;
xfr.Options.WithDependencies = true;
xfr.Options.ContinueScriptingOnError = false;
xfr.DestinationDatabase = destDB;
xfr.DestinationServer = sv.Name;
xfr.DropDestinationObjectsFirst = true;


xfr.DestinationLoginSecure = true;
xfr.CopySchema = true;
// xfr.ScriptingProgress += new ProgressReportEventHandler(this.ProgressReport);

StringCollection script=xfr.ScriptTransfer();

DBcopy.ExecuteNonQuery(script);

//xfr.ScriptTransfer();
xfr.TransferData();

}
}
catch (System.Exception ex)
{
System.Windows.Forms.MessageBox.Show(ex.Message);
return false;
}
return true;
}

Mislim da bi trebao raditi
 
Odgovor na temu

borcha
Boris Bokan
;-(
Novi Sad

Član broj: 148976
Poruke: 419
*.adsl-1.sezampro.yu.



+3 Profil

icon Re: Kreiranje baze MSSQL2005 iz klijenta?28.07.2007. u 11:37 - pre 172 meseci
gde se nalazi StringCollection u kojoj dll ?
 
Odgovor na temu

prog
Bihac

Član broj: 106882
Poruke: 77
*.PPPoE-3611.sa.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Kreiranje baze MSSQL2005 iz klijenta?28.07.2007. u 11:42 - pre 172 meseci
Potrudi se malo

System.Collection.Specialized;
 
Odgovor na temu

borcha
Boris Bokan
;-(
Novi Sad

Član broj: 148976
Poruke: 419
*.adsl-1.sezampro.yu.



+3 Profil

icon Re: Kreiranje baze MSSQL2005 iz klijenta?28.07.2007. u 11:46 - pre 172 meseci
Dobro ok, to je kad je baza na serveru. Na primer nemam bazu ali su mi ostale scripte kao fajlovi, koje su ostale kao posledivca pravljenja baze i tabela, procedura u SQL Ex. Manageru! Kako njih kao ostavstinu tj. fajlove (scripte) da pozovem i iskoristim. Znaci ovo je kopiranje postojece, ako sam dobro razumeo...?
 
Odgovor na temu

borcha
Boris Bokan
;-(
Novi Sad

Član broj: 148976
Poruke: 419
*.adsl-1.sezampro.yu.



+3 Profil

icon Re: Kreiranje baze MSSQL2005 iz klijenta?28.07.2007. u 11:51 - pre 172 meseci
Trudim se vec dva dana. Bojim se da ne ostanem t.....! ;-)
 
Odgovor na temu

prog
Bihac

Član broj: 106882
Poruke: 77
*.PPPoE-3611.sa.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Kreiranje baze MSSQL2005 iz klijenta?28.07.2007. u 12:11 - pre 172 meseci
Da primjer je kopiranje postojece baze na serveru. Na zadnje pitanje bi ti preporucio da:

-formiras bazu na serveru (Praznu) prethodni primjer
-ucitaj skripte u string collection i
- pozovi ExecuteNonQuery ( DBcopy.ExecuteNonQuery(script);)


ili da ako se u skripti nalazi kod za kreiranje baze na server

-formiras objekt klase ServerConnection (kod formiranja ovog objekta moras mu prosljediti string sa konekcijom)
-ucitas skripte sa diska u StringCollection
-pozoves članicu ExecuteNonQuery(StringCollecton sqlCommands) objekta ServerConnection.
 
Odgovor na temu

borcha
Boris Bokan
;-(
Novi Sad

Član broj: 148976
Poruke: 419
*.adsl-1.sezampro.yu.



+3 Profil

icon Re: Kreiranje baze MSSQL2005 iz klijenta?28.07.2007. u 12:24 - pre 172 meseci
Hvala!
 
Odgovor na temu

[es] :: MS SQL :: Kreiranje baze MSSQL2005 iz klijenta?

[ Pregleda: 2501 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.