Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa create table...???

[es] :: Firebird/Interbase :: Problem sa create table...???

[ Pregleda: 4493 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

prle
Beograd

Član broj: 1000
Poruke: 6
*.static.sbb.co.yu.

ICQ: 123079383


Profil

icon Problem sa create table...???07.12.2005. u 02:56 - pre 192 meseci
Pretpostavljam da je ovo glupo pitanje, ali...

Koji je ekvivalent u Firebird-u za CREATE TABLE nova_tabela AS (SELECT * FROM stara_tabela) i
ALTER TABLE stara_tabela RENAME... ?

Da li je uopste moguce to uraditi na ovaj nacin ili moram da se petljam sa extern fajlom da bih kreirao tabelu iste strukture i podataka u istoj bazi.



 
Odgovor na temu

MajorFatal
Milija Jakic
opravljam oluke, 1337LAB
Bg

Član broj: 36595
Poruke: 1095
213.244.208.*



+422 Profil

icon Re: Problem sa create table...???10.04.2006. u 21:10 - pre 188 meseci
Mislim da ti je najlakse da iz IBExperta ili nekog slicnog alata otvoris tabelu koju zelis da dupliras udjes u njen DDL prekopiras sve u skript executiv tu preimenujes tabelu kao i svako njeno pominjanje u prim. i spolj. kljucevima i kliknes na PLAY. Dobices savrsenu kopiju tabele. I ja sam pocetnik u FireBird-u moguce da sam nesto lupio. Pozdrav.
Nemoj da pricas?
 
Odgovor na temu

grebenar
Pavle Grebenar
IT manager
Zavidovici

Član broj: 86758
Poruke: 8
*.dlp424.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Problem sa create table...???11.04.2006. u 07:26 - pre 188 meseci
Problem moze da bude znatno tezi - jer mogu da postoje ovisnosti tj. da se tabela koristi pored indexa i u nekom view-u i sl.
 
Odgovor na temu

mbabuskov
Milan Babuškov
Subotica

Član broj: 4718
Poruke: 217
*.subotica.net.

Sajt: www.comp.rs/izradasajta


+6 Profil

icon Re: Problem sa create table...???29.05.2006. u 11:15 - pre 186 meseci
Novi FlameRobin (0.7.2) ima opciju "Generate rebuild script" koja ti daje skript koji prvo dropuje sve constrainte i zavisnosti i onda kreira sve od nule.

Uzmes taj skript, poteras sve to DROPPING COMPLETE, i onda u onom ostatku uradis Find/Replace imena tabele i poteras i to.

Sve gotovo za minut.

 
Odgovor na temu

[es] :: Firebird/Interbase :: Problem sa create table...???

[ Pregleda: 4493 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.