Šta kažete, država duradi nešto. Ahah hahahaahaa, ah ha ha ha hahaahaahaa. Zovite hitno hitnu pomoć, umreću od smeja.
Ljudovi, da vi rečem nešto. U kapitalizmu, odnosno njegovoj unapređenoj verziji Srbija v4.2019 koja je miks latino američkih latifundista, korporativnog ugnjetavanja i medijskog mraka slika ne može ni biti bolja.
Znači, odlučite se već jednom šta želite, jaku socijalnu državu ili liberalizam. Ne može i jedno i drugo, ne može i jare i pare. Doduše, građani su se već nekoliko puta u poslednjih dvadesetak godina, "slobodno" i "demokratski" odlučili za ono što imaju danas, pa mi nije jasno kome se žale. Velikom Manituu što ih je slagao? Ah kako mi ih je žao, evo suze ronim, potroših dva pakovanja maramica, šmrc, šmrc. Izgleda da Veliki Manitu ima mnogo gadan smisao za humor.
Gospodo, u kapitalizmu tj. verziji instaliranoj na sveže formatiranu particiju Srbija, država nije tu da štiti javni interes, interese građana ili malog pojedinca, ne. Država je tu da štiti interese kapitala, uske klike bogatih, država je tu da goji i gaji tajkune. Mi ostali smo tu da budemo ovce za šišanje, u najboljem slučaju da statiramo u kukuruzu. Ne znam šta vam nije jasno, kome se stalno žalite i zašto kukate. Hoćete pravnu sigurnost, a sudije rade za kikiriki. Jeste li ozbiljni? Hoćete kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, a prosečan lekar zaradi kao i dobar majstor na građevini. U kojoj Tunguziji to ima danas? Hoćete obrazovanje za decu, hoćete redovan, uredan i čist javni prevoz. Dobro bre, jel ovo neki humoristički program?
Znate onu narodnu: mala bara, puno krokodila. E ovde je dodatni problem što su neki umislili da su krokodili, pa sad kada su shvatili da su samo sitne ribe koje će pre ili kasnije biti pojedene, krenuli u kuknjavu. Pomagaj državo. Kako da vam to kažem, to vam je kao u onom vicu kad sveti Petar tek umrlom pokazuje kako je u raju, a kako u paklu i nudi mu da bira. Gleda čovek i odluči se za ovo drugo. Kad on tamo, a ono međutim. Gotovo, vreme za reklame je prošlo, sada dolazi hladan tuš.
pctel: amputacija politike i bavljenja licnostima politicara.
[Ovu poruku je menjao pctel dana 03.01.2019. u 21:59 GMT+1]
Kapitalizam je ozakonjeni “reket” vladajuće klase.