Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Popunjavanje klase

[es] :: .NET :: Popunjavanje klase

Strane: 1 2

[ Pregleda: 7239 | Odgovora: 26 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

S A J A
Beograd

Član broj: 226539
Poruke: 1859
*.static.sbb.rs.



+412 Profil

icon Popunjavanje klase07.03.2015. u 20:55 - pre 76 meseci
Kad imam neku klasu i želim da je "spakujem" u string i upišem u bazu... a posle i obrnuto onda koristim:

Code:
Dim x As New ImeKlase
JSON.Serialize(x)   ili   x = JSON.Deserialize(Of ImeKlase)(string)


I to super radi kad je izvan klase ali sad mi to treba UNUTAR klase

Kad hoću da snimim u bazu onda mi lepo radi

Code:
JSON.Serialize(Me)


ali kad hoću da pročitam vrednosti iz baze, u okviru New() procedure

Code:
Me = JSON.Deserialize(Of ImeKlase)(string)


neće da radi... kaže: 'Me' cannot be the target of an assignment.

Dakle ne mogu unutar klase da dodelim propertise iz nekog nelogičnog razloga.

Naravno, mogu da nabrajam jedan po jedan

Code:
Me.Property1 = JSON.Deserialize(Of ImeKlase)(string).Property1 
Me.Property2 = JSON.Deserialize(Of ImeKlase)(string).Property2 
Me.Property3 = JSON.Deserialize(Of ImeKlase)(string).Property3 


i TAKO RADI ali bih to da izbegnem. Jel postoji neki način?
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12774



+4723 Profil

icon Re: Popunjavanje klase07.03.2015. u 22:50 - pre 76 meseci
Mozes unutar klase dodeliti vrenosti preoperty-ima, sto si u poslednjem code segmentu i pokazao.
Ono sto ne mozes da uradis je da uredis dodelu na "Me" iz sasvim logicnog razloga - Me referencira trenutnu instancu i cak i da ti dozvoljava da upises tu nesto, jedino bi ti ta "promenljiva" Me ukazivala na tu novu instancu, sve ostale bi i dalje ukazivale na isto sto su i pre. Pri tome bi pokvario funkcionalnost Me-a.


Sta je JSON? Koja je to klasa? Mozda moze nesto sa njim da se uradi da ti obavi stvar kako treba..
 
Odgovor na temu

S A J A
Beograd

Član broj: 226539
Poruke: 1859
*.static.sbb.rs.



+412 Profil

icon Re: Popunjavanje klase08.03.2015. u 08:53 - pre 76 meseci
Citat:
Shadowed: Mozes unutar klase dodeliti vrenosti preoperty-ima, sto si u poslednjem code segmentu i pokazao.
Ono sto ne mozes da uradis je da uredis dodelu na "Me" iz sasvim logicnog razloga - Me referencira trenutnu instancu i cak i da ti dozvoljava da upises tu nesto, jedino bi ti ta "promenljiva" Me ukazivala na tu novu instancu, sve ostale bi i dalje ukazivale na isto sto su i pre. Pri tome bi pokvario funkcionalnost Me-a.


Sve jedno, glupo su to napravili. Ako može jedan po jedan onda su mogli da stave i da mogu svi odjednom. Ovako moram da nabrajam, em što ružnim kod em što posle ako budem nešto dodavao moram na više mesta.

Citat:
Shadowed:Sta je JSON? Koja je to klasa? Mozda moze nesto sa njim da se uradi da ti obavi stvar kako treba..


To je neki format da zapišeš objekat u string (i obrnuto). http://en.wikipedia.org/wiki/JSON

Na primer, imaš

Code:
Person p = new Person();
p.name = "John";
p.age = 42;


i od toga se dobije:

Code:
{“age”:42,”name”:”John”}


Odlično za sitne stvari...

Na primer ove kontrole koje ja koristim za projekat koji radim (Ext.Net) imaju tu JSON funkciju gde sve mogu da pretvaram sa velikom lakoćom a koliko vidim, nešto slično ima i u Frejmvorku (samo naravno iskomplikovano).

Na primer, u Ext.Netu napravim celu formu za unos (gomila kontrola koje korisnik treba da popuni: textboxovi, comboboxovi, checkboxovi itd...). Kad klikne na Save dugme, sve dobijem u u JSON stringu pa samo "zalepim" za objekat.

Code:
<ext:Button runat="server" ID="SnimiIzmeneButton" Text="Snimi izmene">
      <DirectEvents>
            <Click OnEvent="SnimiIzmene" Success="dirtyreset();">
                    <ExtraParams>
                          <ext:Parameter Name="Values" Value="App.Form.getForm().getFieldValues()" Mode="Raw" />
                    </ExtraParams>
            </Click>
      </DirectEvents>
</ext:Button>



Code:
Protected Sub SnimiIzmene(sender As Object, e As DirectEventArgs)

       Dim Par As New PartnerClass
       Dim JSONString = e.ExtraParams("Values")

       Par = JSON.Deserialize(Of PartnerClass)(JSONString)          
       Par.SnimiIzmene(True)

End Sub
 
Odgovor na temu

dusans
Stojanov Dušan
Pančevo

Član broj: 9551
Poruke: 1338
*.dynamic.sbb.rs.



+309 Profil

icon Re: Popunjavanje klase08.03.2015. u 09:26 - pre 76 meseci
Dodela vrednosti Me odnosno this "promenljivoj" nema nikakvog smisla
i to je valja jasno čim si se dohvatio VB.net-a, C#...

Problem je jedino do JSON ili kako se već zove klasa koju koristiš za deserijalizaciju.
Shadowed je pitao (zna on dobro šta je JSON kao format) ali nisi napisao koju klasu koristiš.
Da li je to https://msdn.microsoft.com/en-...tserializer%28v=vs.110%29.aspx ili neka druga?

Dakle, ako tvoja JSON klasa podržava JEDINO deserijalizaciju kroz konstrukciju objekta,
onda se jednostavno moraš pomiriti sa tim:
Code:

X = JSON.Deserialize(Of ImeKlase)(string)

Umesto uzaludnog posla kroz konstruktor:
Code:

Me.Property1 = JSON.Deserialize(Of ImeKlase)(string).Property1 
Me.Property2 = JSON.Deserialize(Of ImeKlase)(string).Property2 
Me.Property3 = JSON.Deserialize(Of ImeKlase)(string).Property3 

 
Odgovor na temu

S A J A
Beograd

Član broj: 226539
Poruke: 1859
*.static.sbb.rs.



+412 Profil

icon Re: Popunjavanje klase08.03.2015. u 09:51 - pre 76 meseci
Napisao sam gore da je ta funkcija iz paketa kontrola Ext.Net, mislim da se nalazi u Newtonsoft.Json.dll.

Mada to nije mnogo bitno. Takođe ne verujem da je do te funkcije jer VS piše da se "Me" u okviru klase ne može na taj način dodeljivati.

Znam da mogu izvan klase da dodelim propertise (čak sam i u prvoj poruci napisao da to koristim), meni upravo treba da to uradim unutar klase.

Na primer, neko napravi objekat i prilikom pravljenja objakta ja iz baze deserijalizujem string, dodelim ga propertisima i dobije se gotov objekat. Ne znam zašto tvrdiš da to nema smisla, poenta objekta je da dođe gotov i spreman za korišćenje. Ali dobro, nema veze, sve zavisi kakva je zamisao.

A to za "Me" je zaista loše rešeno. Ako ja mogu da dodeljujem jedan po jedan propertis tako što ću ručno da ih nabrajam, onda nema tog Anštajna koji će da me ubedi da to nije moglo da se uradi da bude bez nabrajanja.

Sve u svemu, snašao sam se sa ručnim dodeljivanjem, postavio sam pitanje za slučaj da možda postoji neki način da to dodelim bez nabrajanja (unutar klase naravno), ali ako ne postoji onda ništa.
 
Odgovor na temu

dusans
Stojanov Dušan
Pančevo

Član broj: 9551
Poruke: 1338
*.dynamic.sbb.rs.



+309 Profil

icon Re: Popunjavanje klase08.03.2015. u 11:28 - pre 76 meseci
Citat:

Znam da mogu izvan klase da dodelim propertise (čak sam i u prvoj poruci napisao da to koristim), meni upravo treba da to uradim unutar klase.

Na primer, neko napravi objekat i prilikom pravljenja objakta ja iz baze deserijalizujem string, dodelim ga propertisima i dobije se gotov objekat. Ne znam zašto tvrdiš da to nema smisla, poenta objekta je da dođe gotov i spreman za korišćenje. Ali dobro, nema veze, sve zavisi kakva je zamisao.

Naravno na ima smisla i da treba tako, al si se ti uhvation instance metoda i pokušavaš da siluješ Me (što nema smisla).
Šta te tačno sprečava/je loše da uradiš to na ovaj način, na primer?
Code:

Public Class ImeKlase

    Public Shared Function CreateImeKlase(string Data) AS ImeKlase
        Dim X As ImeKlase
        X = JSON.Deserialize(Of ImeKlase)(Data)
        ' Dodatna inicijalizacija
        ...
        Return X
    End Function

    ...



 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12774



+4723 Profil

icon Re: Popunjavanje klase08.03.2015. u 11:39 - pre 76 meseci
Citat:
S A J A: Sve jedno, glupo su to napravili. Ako može jedan po jedan onda su mogli da stave i da mogu svi odjednom. Ovako moram da nabrajam, em što ružnim kod em što posle ako budem nešto dodavao moram na više mesta.

Nisu glupo napravili nego to ne sluzi toj svrsi.
Ako imas ovako nesto:
Code:

Dim X As new Person()
Dim Y As new Person()

Y = X

On nece u delu Y = X kopirati sve vrednosti property-a X-a u Peroperty-e Y-a. Umesto toga, ce se kopirati referenca pa ce Y ukazivati na isti objekat na koji ukazuje i X. Zbog toga, Me = nesto nema smisla jer Me ne moze (ne sme) referencirati nista drugo osim trenutnog objekta.


Citat:
S A J A:
Citat:
Shadowed:Sta je JSON? Koja je to klasa? Mozda moze nesto sa njim da se uradi da ti obavi stvar kako treba..


To je neki format da zapišeš objekat u string (i obrnuto). http://en.wikipedia.org/wiki/JSON

Na primer ove kontrole koje ja koristim za projekat koji radim (Ext.Net) imaju tu JSON funkciju gde sve mogu da pretvaram sa velikom lakoćom a koliko vidim, nešto slično ima i u Frejmvorku (samo naravno iskomplikovano).

Znam sta je JSON format Ovo drugo sam te pitao. Razlog je taj sto bi funkcija u obliku JSON.Deserialize(data As String, target As Object) mogla da ti zavrsi posao tako sto bi pozivao sa JSON.Deserialize("....", Me) pa sam hteo da pogledam da li ta JSON klasa ima tako nesto ili ako je open sourse da je prosiris. Medjutim, ni jedno od ta dva nije slucaj.

Ti svakako mozes napraviti jednu malu funkciju koja ce ti preko refleksije raditi kopiranje kakvo zelis i koristiti je za to sto hoces. To sto MS nije napravio, ne znaci da ne mozes napraviti sam
 
Odgovor na temu

S A J A
Beograd

Član broj: 226539
Poruke: 1859
*.static.sbb.rs.



+412 Profil

icon Re: Popunjavanje klase08.03.2015. u 12:20 - pre 76 meseci
Hvala na idejama, uspeo sam da napravim loop koji će unutar klase, u okviru New() procedure, da dodeli propertise iz JSON stringa:

Code:
For Each f In Me.GetType.GetFields
    f.SetValue(Me, JObject.Parse(string).GetValue(f.Name).ToString())
Next


Ovako kada gledam ovaj smešan kod, prosto mi je neverovatno kako sam morao da izgubim 4 sata (guglanja i isprobavanja) da dođem do njega. Ko mi je kriv kad nisam učio kad je trebalo.

 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12774



+4723 Profil

icon Re: Popunjavanje klase08.03.2015. u 13:24 - pre 76 meseci
Uh, ne znam gde si izguglao taj kod, ali nije dobar.. Mislim, uradice ti ono sto hoces, ali je jako los po pitanju performansi jer za svaki property u objektu iznova radi parsiranje JSON stringa.
Evo ti koda za dve extension metode, jedna je da kopiras bilo koji objekat u postojeci, drugi je da prvo parsira JSON pa onda kopira. Ovo ces moci da koristis na bilo cemu referentnog tipa. Ima i proveru da li je property writable da ne bi pokusao da kopira read only property. Jedino sto je kod u C#-u, posto nisam dugo radio u vb.net-u ali ne bi trebalo da ti bude problem da prevedes.

Code (csharp):

static class Extensions
     {
          public static void DeepCopy<T>(this T target, T source) where T : class
          {
               PropertyInfo[] PInfos = typeof(T).GetProperties();
               foreach (PropertyInfo pi in PInfos)
               {
                    if (pi.CanWrite)
                         pi.SetValue(target, pi.GetValue(source));
               }
          }

          public static void FillMeFromJSON<T>(this T target, string json) where T : class
          {
               target.DeepCopy(JSON.Deserialize<T>(json));
          }
     }
 

 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12774



+4723 Profil

icon Re: Popunjavanje klase08.03.2015. u 13:27 - pre 76 meseci
Isto, ovo nemoj nikad raditi:
Citat:
S A J A:
Naravno, mogu da nabrajam jedan po jedan

Code:
Me.Property1 = JSON.Deserialize(Of ImeKlase)(string).Property1 
Me.Property2 = JSON.Deserialize(Of ImeKlase)(string).Property2 
Me.Property3 = JSON.Deserialize(Of ImeKlase)(string).Property3 


Za svaki property vrsis deserijalizaciju.

Sledeci kod je, odokativno, par desetina puta brzi:

Code:

Dim Source As ImeKlase = JSON.Deserialize(Of ImeKlase)(string)
Me.Property1 = Source.Property1 
Me.Property2 = Source.Property2 
Me.Property3 = Source.Property3 
[/quote]

 
Odgovor na temu

S A J A
Beograd

Član broj: 226539
Poruke: 1859
*.static.sbb.rs.



+412 Profil

icon Re: Popunjavanje klase08.03.2015. u 13:33 - pre 76 meseci
Hm, deluje interesantno, oću da probam ali mi traži dodatni argument za GetValue:



I još jedna sitnica, kad sam isprobavao, probao sam slična rešenja i VS mi je skrenuo pažnju da ne koristim GetProperties/PropetyInfo nego GetFields/FieldInfo. Ona moja klasa je jednostavna, nema prave propertise nego obične promenljive. A kad koristiš FieldInfo onda nećeš imati .CanWrite
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12774



+4723 Profil

icon Re: Popunjavanje klase08.03.2015. u 13:52 - pre 76 meseci
Ne znam zasto se buni za pi.GetValue. Postoji taj overload koji ima samo jedan parametar - https://msdn.microsoft.com/en-...ry/hh194385%28v=vs.110%29.aspx

Ako koristis field-ove, oni se uvek mogu upisivati pa ti ta provera ne treba. Mozes zapravo samo dodati kopiranje field-ova tako da ti extension metoda radi bez obzira da li klasa ima field-ove, property-e ili mesano. Dakle, samo dodaj jos:

Code (csharp):

FieldInfo[] FInfos = typeof(T).GetFields();
foreach (FieldInfo fi in FInfos)
{
     fi.SetValue(target, fi.GetValue(source));
}
 

 
Odgovor na temu

S A J A
Beograd

Član broj: 226539
Poruke: 1859
*.static.sbb.rs.



+412 Profil

icon Re: Popunjavanje klase08.03.2015. u 14:13 - pre 76 meseci
Ovaj kod je generalno dobar, tako nešto slično sam i ja isprobavao u okviru onih sati kad sam istraživao. Problem je u sledećem:

Dodeljivanje vrednosti propertisima (zapravo fieldovima) se odvija u okviru New() procedure. Ako koristim komandu JSON.Deserialize(Of ImeKlase)(string), iz nekog razloga ono "Of ImeKlase" ponovo pokreće New() proceduru i ulazi u gadu petlju, toliko gadnu da ni VS ne može da prihvati grešku, pojavi mi se onaj windows prozor gde me pita da li hoću da dibagujem i ako brzo ne zatvorim stranicu onda se zakuca ceo IIS proces. A kad se zakuca onda ne pomaže ni restart servisa, mora da se restratruje ceo windows. Dakle, taj JSON.Deserialize(Of ImeKlase)(string) očigledno da ne mogu da koristim unutar New() procedure...

Isto se dešava i kad koristim

Me.FillMeFromJSON(string)

i

Dim Source As ImeKlase = JSON.Deserialize(Of ImeKlase)(string)
Me.Property1 = Source.Property1
Me.Property2 = Source.Property2
Me.Property3 = Source.Property3


dakle svi pozivaju New() odakle su i pokrenuti pa mi se zakucava IIS.

Zato sam i morao da pređem na JObject.Parse. Ako bi mogao sa njim da probaš oni ekstenziju onda bi možda radilo, to sve već prevazilazi moje znanje.
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6015



+4620 Profil

icon Re: Popunjavanje klase08.03.2015. u 21:28 - pre 76 meseci
Just my 2 cents.

JSON ima smisla samo i jedino ako radis sa browserom. JSON je od JavaScript Object Notation i njegova jedina konkretna prednost nad ostalim interchange formatima je sto moze da se direktno upuca u JS blok i da ga JS parser u browseru odmah iskompajlira u DOM. Za server side interchange je potpuno besmislen narocito ako objekte smestas u SQL (XML je defacto standard i vecina danasnjih RDBMSa podrzava pretragu unutuar XMLova u poljima, ne JSON). Zo to sto JSON uopste figurira u enterprise okruzenju imamo da zahvalimo navali web developera u ent. arenu gde im realno nije mesto (i REST i sve ostale idiotluke sa kojima se svakodnevno maltretiramo u svim mogucim integration scenarijima).


.NET ima svoju ugradjenu serijalizaciju i nju bi trebao da koristis. Dva podrzana rezima su XML i Binary u zavisnosti od toga sta ti je cilj. Moj predolog za tvoju primenu je XML, cak iako ti sada ne vidis nikakvu prednost jednog dana ce ti neki OLAP analyst biti zahvalan sto u bazi ima citljive i upotrebljive XMLove umesto kripticnih json stringova.

XML and SOAP Serialization
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

S A J A
Beograd

Član broj: 226539
Poruke: 1859
*.static.sbb.rs.



+412 Profil

icon Re: Popunjavanje klase08.03.2015. u 22:54 - pre 76 meseci
Verujem da je tako, ovaj frejmvork koji koristim koristi JSON upravo radi razmene podataka između clienta i servera (mislim na brauzer) a ja sam ga sad koristio za smeštanje u bazu jer se jednostavno koristi, pregledan je a ne treba mi nikakva pretraga. U pitanju su podaci o podešavanjima, koji se ne koriste tako često, mrzelo me da pravim posebnu bazu za to pa sam sve spakovao u string. XML mi se nekako ne sviđa, nepregledan je i zauzima više mesta. Gledam ovo uputstvo koje si stavio, previše je "za programere", većinu stvari ne razumem, svaka njima čast ali ja gledam da mi bude praktično i jednostavno, više se koncentrišem na proizvod nego na tehnologiju programiranja.
 
Odgovor na temu

tdusko
Freelance software developer
Minhen

Član broj: 93380
Poruke: 1671
217.9.102.*



+767 Profil

icon Re: Popunjavanje klase10.03.2015. u 11:01 - pre 76 meseci
Citat:
mmix:
Zo to sto JSON uopste figurira u enterprise okruzenju imamo da zahvalimo navali web developera u ent. arenu gde im realno nije mesto (i REST i sve ostale idiotluke sa kojima se svakodnevno maltretiramo u svim mogucim integration scenarijima).


Mislis na ovakve?



:)
“The study of AntiPatterns is an important research activity. The presence of ‘good’ patterns in a
successful system is not enough; you also must show that those patterns are absent in unsuccessful
systems. Likewise, it is useful to show the presence of certain patterns (AntiPatterns) in unsuccessful
systems, and their absence in successful systems.” — Jim Coplien
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12774



+4723 Profil

icon Re: Popunjavanje klase10.03.2015. u 12:10 - pre 76 meseci
/me uzima kokice...
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6015



+4620 Profil

icon Re: Popunjavanje klase10.03.2015. u 20:14 - pre 76 meseci
meh, iskreno web developeri mogu da rade sta hoce u browserima, ali i dalji stojim pri tome da je navala jeftinih web developera u enterprise arenu pivotalni momenat kada je ta industrija krenula rapidno nizbrdo. Voleo bih da mogu da kazem da je json u OLAP bazi najveci problem na koji sam naleteo. Ali nije, evo trenutno upravo radimo sa web servisom koji je pisao neki potpuni idiot koji uopste ne razume ne samo sta je SOAP vec i sta je XML Servis recimo puca sa null pointer java faultom kad mu se prosledi:

<s:Envelope xmlns:s="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" ...

ali radi kako treba ako mu prosledis

<soapenv:Envelope xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" ...


I tako mi izgubimo dva dana kao potpuni moroni preispitujuci sopstveni kod, pokusavajuci da skapiramo sta nismo dobro definisali i serijalizovali, racunajuci da centralni Configuration Server visemilionskog 450Gbps fiber-to-the-home sistema sposobnog da snadeva IPTVem, telefonijom i internetom omanju drzavu mora biti kvalitetno uradjena i nauljena masina. Nakon poraza i eskaliranja situacije vendoru ispostavlja se da je "web servis" radio potpuni idiot koji je, (dramska pauza), parsirao POST deo Http zahteva kao je*eni string. I naravno posto nije nasao podstring "soapenv:Envelope" pokusva null pointer da upotrebi kasnije i puca To je bio jedan potpuno surealan sastanak na kojem smo se mi samo gledali i cutali i pokusavali da skapiramo da li je ovo samo los san. Ali nije. Lik je web developer koji je nesto petljao sa Javom i kome su uvalili da napravi "web servis" jer su musterije to trazile i on se izvinjava sto mozda tu ima "nekih bagova" ali da sve to radi kod "drugih klijenata". Trebao sam da znam odmah sa kim imam posla kad nije mogao da nam preda WSDL za taj servis. ne mozes imati WSDL ako nemas uospte web servis
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

dejanet
Beograd

Član broj: 19240
Poruke: 1061



+774 Profil

icon Re: Popunjavanje klase10.03.2015. u 20:48 - pre 76 meseci
^ Soap u Javi je straightforward prica. U praksi, uz specifikaciju moze da odradi pismeni java programer sa godinom iskustva.
To sto ste naleteli na baticu nije njegova krivica, vec firme koja ga unajmila ili firme koja je narucila posao('usteda na mostu').

U svakom slucaju ti si iz svega toga izvukao citav niz losih zakljucaka.
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6015



+4620 Profil

icon Re: Popunjavanje klase10.03.2015. u 21:03 - pre 76 meseci
Soap u Javi uopste nije straightforward prica, cak i kad se uradi kako treba, ali to je vec druga prica koja jos i ima smisleno resenje.

Problem je sto tih "usteda na mostu" imas sada kriticno previse tamo gde u startu ne bi smelo da ih bude. Profil osobe koja je dobar web developer nije profil osobe koja je dobar enterprise developer. Retki su oni koji premoscavaju uspesno ta dva sveta.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Popunjavanje klase

Strane: 1 2

[ Pregleda: 7239 | Odgovora: 26 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.