Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako u Delphi-u napraviti staticko polje i staticki metod klase?

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Kako u Delphi-u napraviti staticko polje i staticki metod klase?

[ Pregleda: 3522 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

aleksandarpopov
IT consultant
Senta

Član broj: 57172
Poruke: 484
*.yunord.net.

Sajt: www.linkedin.com/in/aleks..


Profil

icon Kako u Delphi-u napraviti staticko polje i staticki metod klase?08.12.2005. u 12:18 - pre 190 meseci
Da li Delphi ima nesto poput static clanova klase kao u C++/C# ? Znaci da se tom polju klase pristupa preko imena klase (ne instance, tj. ne preko objekta)? Znaci nesto sto u principu dele sve instance te klase...
Takodje, da li postoje i ovakvi metodi?
Kako to napraviti u Delphi-u?
Neki kratak primer...?
RTFM
 
Odgovor na temu

srdjandakic

Član broj: 11297
Poruke: 430
*.metrohive.net.



+14 Profil

icon Re: Kako u Delphi-u napraviti staticko polje i staticki metod klase?08.12.2005. u 12:41 - pre 190 meseci
"class procedure"

http://delphi.about.com/library/weekly/aa031505a.htm

 
Odgovor na temu

aleksandarpopov
IT consultant
Senta

Član broj: 57172
Poruke: 484
*.yunord.net.

Sajt: www.linkedin.com/in/aleks..


Profil

icon Re: Kako u Delphi-u napraviti staticko polje i staticki metod klase?08.12.2005. u 13:02 - pre 190 meseci
Hvala, pozdrav!
RTFM
 
Odgovor na temu

morlic
Milos Orlic
Beograd

Član broj: 6081
Poruke: 735
*.103.eunet.yu.



+1 Profil

icon Re: Kako u Delphi-u napraviti staticko polje i staticki metod klase?11.12.2005. u 11:48 - pre 190 meseci
A u D2006 imas i staticke clanove (iliti provemnjive unutar klase) koji ne zavise od instance :)
 
Odgovor na temu

aleksandarpopov
IT consultant
Senta

Član broj: 57172
Poruke: 484
*.com
Via: [es] mailing liste

Sajt: www.linkedin.com/in/aleks..


Profil

icon Re: Kako u Delphi-u napraviti staticko polje i staticki metod klase?11.12.2005. u 17:22 - pre 190 meseci
> Hvala svakako, treba mi za Delphi 7, sto mi je
trebalo skontao sam iz linka iz prethodnog posta.
Dobro je sto nova verzija podrzava staticka polja :)
ali mi je za sada D7 dovoljan!


__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
http://mail.yahoo.com
RTFM
 
Odgovor na temu

aleksandarpopov
IT consultant
Senta

Član broj: 57172
Poruke: 484
*.com
Via: [es] mailing liste

Sajt: www.linkedin.com/in/aleks..


Profil

icon Re: Kako u Delphi-u napraviti staticko polje i staticki metod klase?12.12.2005. u 07:47 - pre 190 meseci
> Hvala svakako, treba mi za Delphi 7, sto mi je
trebalo skontao sam iz linka iz prethodnog posta.
Dobro je sto nova verzija podrzava staticka polja :)
ali mi je za sada D7 dovoljan!


__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
http://mail.yahoo.com
RTFM
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Kako u Delphi-u napraviti staticko polje i staticki metod klase?

[ Pregleda: 3522 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.