Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

__gc problem...

[es] :: .NET :: __gc problem...

[ Pregleda: 2996 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Ramirez

Član broj: 13160
Poruke: 318
*.ptt.yu.



Profil

icon __gc problem...20.12.2004. u 18:33 - pre 202 meseci
da li i kako je moguce da se u VS .NET-u iz unmanaged klase (ona koja nije __gc) pristupi chlanovima klase Form1 (tj. klase GUI-a)...

[Ovu poruku je menjao Dragi Tata dana 20.12.2004. u 19:48 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
66.228.70.*



+6 Profil

icon Re: __gc problem...20.12.2004. u 18:48 - pre 202 meseci
Pretpostavljam da pitaš za Managed C++.

Za pristup __gc klasama iz __nogc klasa, koristi šablon gcroot
 
Odgovor na temu

Ramirez

Član broj: 13160
Poruke: 318
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: __gc problem...20.12.2004. u 19:24 - pre 202 meseci
da mislim na managed c++ i hvala na linku ali nije bash pomogao... evo da konkretizujem problem...

u samoj klasi form1 mogu (naravno) da uradim ovo:

Form1::richTextBox1->AppendText("...");

dok mi u unmagaged klasi izbacuje greshku (iako je clan richTextBox1 public):

"left to ->AppendText1 must point to stcruct/class/union"

help???
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
66.228.70.*



+6 Profil

icon Re: __gc problem...20.12.2004. u 19:59 - pre 202 meseci
Moraćeš da nam pokažeš malo više koda.
 
Odgovor na temu

Ramirez

Član broj: 13160
Poruke: 318
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: __gc problem...21.12.2004. u 00:02 - pre 202 meseci
Code:

void Karta :: ispis ()
{  
    Form1::richTextBox1->AppendText("...");
}

// ovo gore ne prolazi, a Karta je unmanaged klasa
// ovo dole je klasa forme

public __gc class Form1 : public System::Windows::Forms::Form
    {    
    public:
        Form1(void)
        {
            InitializeComponent();
        }

        //.....
    public: System::Windows::Forms::RichTextBox *  richTextBox1;
        //...
    private: 
     System::Void button1_Click(System::Object *  sender, System::EventArgs *  e)
             {
                Form1::richTextBox1->AppendText("...");
             }
    };
         // ovde prolazi...


eto...
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
*.bos.east.verizon.net.



+6 Profil

icon Re: __gc problem...21.12.2004. u 00:33 - pre 202 meseci
Koliko vidim, richTextBox1 nije static, pa i ne može da se koristi na način koji si opisao.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: __gc problem...

[ Pregleda: 2996 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.