Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

SQLite baze i dinamicko povezivanje

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: SQLite baze i dinamicko povezivanje

[ Pregleda: 2779 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Milan Milosevic

Član broj: 67
Poruke: 904
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+30 Profil

icon SQLite baze i dinamicko povezivanje25.01.2015. u 10:35 - pre 66 meseci
Koriscenje SQLite baze veoma jednostavno jer koristi samo jedan dll,
a sama baza se svuda koristi zbog svoje jednostavnosti je jako pogodna za korisecnje, narociti kod android aplikacija.
Napravio sam jedan jednostavni primer koristeci FireDac komponente.
Sve to lepo radi.
Moj dalji cilj je da na neki nacin napravim jednostavnu aplikaciju koja bi sve sto joj je potrebno nosila sa sobom.
tj. odgovarajuci sqlite3.dll i bazu i to nije problem, znam kako da vezem fajlove uz exe i kasnije raspakujem u odgovarajuci folder
Problem je kod dinamickog povezivanja bibljoteke za aplikaciju.
Dodao sam koponentu FDPhysSQLiteDriverLink koja ima osobinu Vendorib gde se kao string dodaje putanja za sqlite3.dll
i to kod mene radi, ali problem se javlja kad sam aplikaciju prebacio na drugi racunar sa instaliranim XP windowsom.
Program nece da se startuje. prijavljuje gresku.

Ne zelim da koristim nikakve instalere i sl.


 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: SQLite baze i dinamicko povezivanje25.01.2015. u 10:41 - pre 66 meseci
Koju grešku ti prijavljuje? Da nije da je kod tebe na PC-u još neki .dll koji je potreban a da ne znaš?
F
 
Odgovor na temu

Rapaic Rajko
Bgd

Član broj: 4105
Poruke: 790
..ppoe.dyn.broadband.blic.net.



+61 Profil

icon Re: SQLite baze i dinamicko povezivanje25.01.2015. u 10:58 - pre 66 meseci
Cim si razvezao pricu o tom dll-u, pretpostavljam da mislis da je problem u path-u..?
Da li si napucao relativnu putanju (u odnosu na exe folder) za taj property 'Vendorib'?
I da, daj neki opis greske, jos bolje PrintScreen.

Pozz
 
Odgovor na temu

Milan Milosevic

Član broj: 67
Poruke: 904
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+30 Profil

icon Re: SQLite baze i dinamicko povezivanje25.01.2015. u 11:29 - pre 66 meseci
Code:

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
var
  Path:string;
begin
   Path:= ExtractFilePath( Application.ExeName);
  if not  FileExists(Path+'sqlite3.dll') then ShowMessage('Ne postoji sqlite3.dll');
   FDPhysSQLiteDriverLink1.VendorLib:= Path+'sqlite3.dll';
   if not  FileExists(Path+'fddemo.sdb') then ShowMessage('Ne postoji baza fddemo.sdb');
   FDConnection1.Params.Database:=Path+'fddemo.sdb';
   FDConnection1.Connected:=True;
   FDTable1.TableName:='Employees';
   FDTable1.Active:=True;
end;




Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: SQLite baze i dinamicko povezivanje25.01.2015. u 11:35 - pre 66 meseci
Čini se da tebi pukne prije nego dođe u tu proceduru. Da ti nije baza ostala spojena kada si kompajlirao? Možda si u komponenti stavio na Connected := True?
F
 
Odgovor na temu

Milan Milosevic

Član broj: 67
Poruke: 904
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+30 Profil

icon Re: SQLite baze i dinamicko povezivanje25.01.2015. u 11:48 - pre 66 meseci
Citat:
captPicard: Čini se da tebi pukne prije nego dođe u tu proceduru. Da ti nije baza ostala spojena kada si kompajlirao? Možda si u komponenti stavio na Connected := True?


da to je bila greska
Hvala captPicard

Pozdrav
 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: SQLite baze i dinamicko povezivanje25.01.2015. u 12:02 - pre 66 meseci
Nema na čemu
F
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2628



+69 Profil

icon Re: SQLite baze i dinamicko povezivanje25.01.2015. u 13:24 - pre 66 meseci
Samo da ti kažem za alternativu ako ne želiš upotrebu dlla, pomoću mORMot biblioteke možeš ulinkovati sqlite podršku u exe (putem .obj fajlova).
Čini mi se da u tom slučaju nema direktni dataset (TDataset) koji možeš koristiti u design time, ali ima klase koje se lako koriste i možeš ih u runtime direktno koristiti ili prebaciti u dataset.
 
Odgovor na temu

Milan Milosevic

Član broj: 67
Poruke: 904
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+30 Profil

icon Re: SQLite baze i dinamicko povezivanje25.01.2015. u 13:43 - pre 66 meseci
Hvala na savetu.
Pogledacu.
Pozz
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: SQLite baze i dinamicko povezivanje

[ Pregleda: 2779 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.