Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Aliexpress.com - iskustva?

[es] :: E-Kupovina :: Aliexpress.com - iskustva?
(TOP topic, by bakara)
Strane: << < .. 458 459 460 461 462 463

[ Pregleda: 1962981 | Odgovora: 9252 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Nebojsa Milanovic
Pančevo

SuperModerator
Član broj: 16
*.dynamic.sbb.rs.

+1396 Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?27.12.2024. u 18:21 - pre 28 dana i 23h
Pre neki dan sam prvi put naručio sa Alija, u pitanju su patika za mene koje ovde koštaju kriminalnih 25.000 dinara, a ako uhvatiš popust 21-22 hiljade.

Tamo sam ih lako našao i naručio, koštale su 5850 dinara, sa shippingom su me izašle 66 dolara.

Stigle su veoma brzo, za manje od dve nedelje, BEZ carine, dakle poštar mi je u kuću doneo patike bez dinara bilo kakve doplate.

Izlišno je reći da sam odmah naručio još jedne, mada gledao sam, retko je naći patike baš toliko jeftinije tamo, tačnije bizarnije precenjene ovde, obično je razlika puno manja.

Odgovor na temu

SaleB81
Beograd, RS

Član broj: 90990
95.180.38.*

+43 Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?27.12.2024. u 18:31 - pre 28 dana i 23h
Citat:
Lova nije još legla, ali kako meni se čini to je gotova priča.

Sto se para tice, to zavisi dosta od nasih banaka. Aliexpress sebi mislim da daje rok 7-10 dana ili tako nesto. Neke banke rade na principu otkazivanja inicijalne uplate (pa kad su sitniji iznosi u pitanju desi se da ljudi ne primete povecanje kolicine sredstava na racunu), a neke druge banke rade tako sto evidentiraju uplatu na racun. Raiffeisen-u konkretno evidentira uplatu obicno posle 2-3 dana. Za ostale banke ne znam, ako se ne varam Intesa radi na onom prvom principu, ali nisam siguran, davno je bilo kad sam to citao. Neko ko se toga bolje seca ce mozda dopuniti. Ali, da slozio bih se da mislim i ja da je to gotova prica. Drago mi je sto si prosao bez vracanja, i mogucih peripetija koje to moze doneti. Koji uredjaj je bio u pitanju ako nije tajna?

Odgovor na temu

SaleB81
Beograd, RS

95.180.38.*

+43 Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?27.12.2024. u 18:35 - pre 28 dana i 23h
Citat:
Nebojsa Milanovic:
Pre neki dan sam prvi put naručio sa Alija, u pitanju su patika za mene koje ovde koštaju kriminalnih 25.000 dinara, a ako uhvatiš popust 21-22 hiljade.

Tamo sam ih lako našao i naručio, koštale su 5850 dinara, sa shippingom su me izašle 66 dolara.

Merrell?

Video sam proslog meseca da se Merrell dosta reklamirao na Aliju, pa pitam prvenstveno iz radoznalosti, ali zgodno je znati sta od obuce valja na Aliju. Nikad nisam tako nesto narucivao od njih.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1396 Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?28.12.2024. u 00:54 - pre 28 dana i 17h
Asics Gel-Kayano najnoviji model, te patike koristim već desetak godina, skoro sve modele sam imao i po meni nema poređenja sa bilo čim što sam do tada nosio.

Sećam se da sam poslednje kod nas pre par godina na dobrom popustu platio preko 14k dinara.

Nejasna je tolika precenjenost Asics patika kod nas, recimo Adidas koje kupujem sinu već nekoliko pari, kod nas su jeftinije nego na Aliju.

Odgovor na temu

bakara
nBGd

SuperModerator
Član broj: 40157

+2946 Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?28.12.2024. u 10:44 - pre 28 dana i 7h
Da li si dobio original patike ili odlicnu kopiju cega ima i kod nas?

Narucivao sam par puta patike prijateljima, meni je odmah bilo sumnjivo,
konkretno Salomon patike i ako su izgledale potpuno kao original ipak se na kraju ispostavilo da materijal nije isti.

Takodje sam kupio i casio sat, kupio sam ga kao AA kopiju i nosio ovde kod 2 casovnicara koji su mi rekli da je original

Ima original stvari na aliexpresu, ali uglavnom kineskih i azijskih proizvodjaca, i opasno dobrih kopija.
Nažalost i kazna stvara naviku!
Nažalost i kazna izgrađuje stav!

Odgovor na temu

ademare

Član broj: 151475

+1802 Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?28.12.2024. u 13:24 - pre 28 dana i 4h
Ako prave kopiju patika, mogu da naprave tako da bude 100% , ni sam proizvodjac na izgled ne moze da kaze da li je copy ili nije.

Jedino sto kaze Bakara materijal nije istog kvaliteta .

Vidim po komentarima nekima se raspadnu za nedelju dana , ali moze i opriginal da se raspadne brzo ako se ne pazi.

U Srbiji ljudi stave patike u masinu za ves i kada se posle toga raspadnu zale se traze zamenu ?

Posle kukaju po netu kako im se odbija reklamacija kao da su patike predvidjene da se peru u ves masini ?

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
2a06:63c0:9:9a00:6c5f:58a8:b..

+10380 Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?28.12.2024. u 13:31 - pre 28 dana i 4h
Od momačkih dana patike perem samo i jedino u mašini za veš. I nikako drugačije. Zašto bi se raspala u mašini?
30 min, 40 C, sa nekim krpama + sa radnim odelom iz garaže + radne rukavice +
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji

Odgovor na temu

bachi
Vladimir Vučićević
System administrator
Beograd, Srbija

Član broj: 17912

Sajt: www.bachi.in.rs

+2830 Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?28.12.2024. u 13:36 - pre 28 dana i 4h
Naručio pre dve godine neke kineske patike za 2500 dinara sa Alija.

Sačekala me carina + PDV, pa me ukupno izašlo skoro 5000 dinara, a za te pare sam kod nas mogao uzeti Adidas ili poručiti socijalu preko KP.

Od tada više ne poručujem patike preko Alija i bilo bi dobro da je Nebojšino iskustvo postalo pravilo, a ne izuzetak.
... Vladimir Vučićević aka. Bachi
~~~ www.bachi.in.rs <<<<>>>> [email protected]
>>> It's nice to be important, but it's more important to be nice...

Odgovor na temu

ademare

+1802 Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?28.12.2024. u 16:10 - pre 28 dana i 2h
Sa nasom carinom naravno nema nikakvih pravila !

Mogu da puste jako skupu stvar bez ikakvih dazbina, a takodje jos uvek se dogadja da traze vece dazbine nego sto je ceo paket placen !

To je zbog toga sto pogadjaju cene , prave se vidoviti a nisu.

Ono sto me iznenadjuje citam po forumima, ljudi iskusni kupci koji godinama kupuju i dalje pricaju bajke i ponavljaju Mantre da Carina ima Kataloge po kojima carini ??

U 21. veku za Zilion Kineskih drangulija, neko stampa kataloge i salje ih nasoj carini da bi oni po tome carinili ?

Odavno nisam nista Ludje procitao ali to ljudi i dalje pisu !

Odgovor na temu

vucko47
Užice

Član broj: 303041

+184 Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?28.12.2024. u 16:40 - pre 28 dana i 1h
Ne znam koliko je vezano za temu al me zanima da li je možda neko uzimao one engineering sample procesore na aliju?
Sinan Hasan Jašar Šaban...

Odgovor na temu

SaleB81
Beograd, RS

95.180.38.*

+43 Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?28.12.2024. u 17:59 - pre 28 dana
@ademare:

Davno sam citao clanove zakona koji definisu nacine kako carinik ustanovljava cenu. Ali, u sustini onih 7-8 stavki ima daju sva moguca ovlascenja. Ako je proizvod uvozen kod nas, vrednost se formira na osnovu njegove prodajne cene kod nas, ako nije uvozen slobodna procena moze ukljuciti otvraranje izvornog sajta i nalazenje proizvoda (koji je mogao biti na popustu u trenutku kupovine, a bez popusta i/ili kod skupljeg prodavca u trenutku procene cene). Sto se kataloga tice, mislim da imaju nesto, ili bar da su imali do 2020 neke opsege, tipa carina na 10" tablet je toliko (pa onaj koji je uzeo najjeftiniji tablet za 130e i ja koji sam uzeo najskuplji za 270e platimo isto carinu); zbog toga sam u vreme kada je to moje iskustvo 2016 bilo sveze uvek ljudima savetovao da uzimaju najbolju stvar koju mogu naci u okviru neke kategorije, bez obzira da li to bio tablet, telefon, kamera, jer ce ako budu placali carinu verovatno platiti isto kao na najjeftiniji proizvod iz grupe.

@bachi:

Nije iskljuceno da je Nebojsa prosao bez carine samo iz razloga tog sto nikad ranije nije narucivao. Mi koji narucujemo cesce, placamo carunu na vece predmete. Oni koji preteraju, pa narucuju previse cesto, placaju carinu na sve. Drugar je "radio" sa robom iz Kine koja je stizala na fizicko lice. Posle vise meseci sa 100+ posiljiki mesecno poceli su za svaku posiljku cak i one od 30c, da mu naplacuju uslugu carinskog otvaranja i pdv, a carinu po potrebi. Trebalo mu je oko dve godine nenarucivanja da se vrati na nivo na kome sam ja da mu se povremeno po neka posiljka otvori i ocarini. Ja koji narucujem za (uglavnom) svoje potrebe i imam 20-50 posiljki mesecno, platim carinu na ono sto je gabaritno/tesko i privuce paznju, a resto prodje. Neki ljudi koji nikad nisu narucivali ili naruce jednom u nekoliko meseci, desi im se da i nesto veliko i tesko prodje carinu bez pregleda. Takodje postoje znacajne razlike zavisno ko je u kom regionu. Niski je navodno najrigorozniji. Nebojsa bi trebao da je NS. Ja sam BG.

@Nebojsa:

Nikad nisam obucu iz Kine narucivao. Gledao sam sinoc, i dalje ne nalazim kod njih velike brojeve. Ali, sam izbegavao da uzimam kod nas, takodje. Nego bude Bjeljina ili Temisvar, eventualno Parndorf ako se setim kad sam u prolazu ili Nemacka. Kod nas, samo ako nesto iskrsne pa moram, i ako vec moram, onda radje cipele nego patike.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1396 Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?28.12.2024. u 19:23 - pre 27 dana i 22h
Citat:
bakara:
Da li si dobio original patike ili odlicnu kopiju cega ima i kod nas?

Kad me tako pitaš sad stvarno ne znam, ali mnogo imam iskustva sa tim patikama, odmah sam ih naravno proverio i identične su kao one koje sam godima kupovao kod nas (prethodne modele naravno).

Razlika u ceni je naprosto ogromna tako da neka zvrčka moguće da postoji, ali ne znam da li su i kod nas te neke "original" ili su to ove?!

Pravi odgovor na to mogu dati tek posle dužeg nošenja, ako nešto primetim napisaću ovde.

Odgovor na temu

ademare

+1802 Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?28.12.2024. u 20:27 - pre 27 dana i 21h
Pancevo i "juzno banatski okrug" se carine u Beogradu. Znaci osim Panceva i Kovin , Vrsac itd.

Zrenjanin ide vec pod NS . Srednje banatski okrug.

Odgovor na temu

[es] :: E-Kupovina :: Aliexpress.com - iskustva?
(TOP topic, by bakara)
Strane: << < .. 458 459 460 461 462 463

[ Pregleda: 1962981 | Odgovora: 9252 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.