Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

upotreba vise formi u c#

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: upotreba vise formi u c#

[ Pregleda: 1779 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zero hour

Član broj: 105215
Poruke: 85
*.mts.telekom.rs.



Profil

icon upotreba vise formi u c#23.09.2012. u 09:12 - pre 98 meseci
Pozrav,

trebao bi da napisem program gde bi imao form1 sa 2-3 button-a, nakon klika na neki od njih potrebno je da mi se otvori nova form2, koju bi nakon toga koristio, nakon zatvaranja treba da me vrati na pocetnu form1 sa button-ima. To mi uglavnom radi, ali problem je sto nakon pokretanja form2 u njoj button-i i textbox-ovi uopste ne reaguju, kao da nisam nista kliknuo? Kontam da bi trebao verovatno da form1 deaktiviram a form2 aktiviram da bi ona primala input, ali ne znam kako?

FORM1:
public partial class Form1 : Form
{
public Form1()
{
InitializeComponent();
}

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
Form frm = new Form2();

this.Visible = false;
this.Hide();
frm.ShowDialog();
this.Show();
}
}

A sto se tice form2 to je jedan textbox i button, nakon klika povecava sadrzaj textbox-a za 1, nista specijalno.

Pomoc...
zero hour
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: upotreba vise formi u c#23.09.2012. u 09:23 - pre 98 meseci
Ako sam dobro razumeo, treba da saljes podatke iz form2 u form1?
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

zero hour

Član broj: 105215
Poruke: 85
*.mts.telekom.rs.



Profil

icon Re: upotreba vise formi u c#23.09.2012. u 09:33 - pre 98 meseci
Ne, u pitanju je sledece, imam neku elektroniku (neki displej) kojom bi da upravljam preko kompa, e posto to moze da sluzi za 2 stvari, ja sam napisao zasebno 2 programa, koja rade to sto treba. E stvar je u tome sto ja ne bih da pokrecem jedan program kada radi jedno, pa da gasim i pokrecem novi program za drugu aplikaciju. Pa sam hteo da napravim formu gde bi klikom na button odabrao koji program da se pokrene, kada se ugasi on me vrati na taj izbor, gde mogu ukljuciti drugi program. Interesuje me bilo koji nacin da se to resi, ne mora preko ovih formi.
zero hour
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: upotreba vise formi u c#23.09.2012. u 09:38 - pre 98 meseci
A kada se gasi prvi program, jel treba nesto da pamti, da prikazuje u drugom programu?
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

zero hour

Član broj: 105215
Poruke: 85
*.mts.telekom.rs.



Profil

icon Re: upotreba vise formi u c#23.09.2012. u 09:41 - pre 98 meseci
Ne treba nista da pamti, to su u sustini dve razlicite stvari, kad ga ugasim s njim sa zavrsio.
zero hour
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: upotreba vise formi u c#23.09.2012. u 09:50 - pre 98 meseci
Ako iz jedne forme pokreces vise programa, postoji u C# klasa Proces
primer
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

zero hour

Član broj: 105215
Poruke: 85
*.mts.telekom.rs.



Profil

icon Re: upotreba vise formi u c#23.09.2012. u 10:43 - pre 98 meseci
U sustini to je to sto sam hteo. Hvala!
Ali...
Postoji li sad neka sansa da u ovoj situaciji ja detektujem da li je ta aplikacija koju sam pokrenuo zatvorena? Posto bih da form iz kojeg sam pokrenuo program bude "Hide" dok on radi, a kad se ugasi da ponovo bude "show". Razlog je da iskljucim mogucnost da pokrenem i drugi program dok ovaj prvi jos radi, jer to nece da bude dobro. :)
zero hour
 
Odgovor na temu

maja.alic

Član broj: 313930
Poruke: 1
195.222.46.*



Profil

icon Re: upotreba vise formi u c#11.04.2013. u 08:05 - pre 91 meseci
Iz tvog posla djeluje da je ovo sasvim dovoljno. Samo obrati pažnju da ne koristiš frm.Show(); nego frm.ShowDialog(); u prvom eventu.

U prvoj formi:

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
Form frm = new Form2();
frm.ShowDialog();
}

U drugoj formi:

private void btnClose_Click(object sender, EventArgs e)
{
this.Close();
}


 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: upotreba vise formi u c#

[ Pregleda: 1779 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.