Citat:
dmn: Ok, probacu jos jednom, ali polako:
dakle imam neku tabelu (koja se moze videti na gorepostovanoj slici), koja ima dve namene:
1) da dodeli odredjenim ulogama (roles), odgovarajuce permisije - za to se koriste checkboxovi
2) da omoguci korisniku da izbrise/izmeni odgovarajucu ulogu, za to sluze ikonice sa leve strane
To je razumljivo, 99% sajtova sa podrškom za različite nivoe pristupa imaju istu ili sličnu formu za editovanje rola.
Citat:
E sada, to bi se normalno uradilo tako sto bi postojala jedna forma koja bi se brinula o checkboxovima, a ikonice sa leve strane bi bile obican link tipa:
index.cfm?event=deleteRole&id=#ID#
Zašto? Zar i jedan i drugi event (brisanje/editovanje role) ne obrađuje jedna te ista skripta? Čak i da ne obrađuje ista skripta, možeš iz javascripta promeniti target forma.
Citat:
E sada pocinje zaplet: stvar je u tome sto je zahtev posla takav da se ovaj id ne prikazuje u URL-u, pa sam ja pribegao jednoj
, pomalo neuobicajenoj i poprilicno trapavoj metodi da taj ID prosledjujem POST metodom. Da bih koristio post metod potrebna mi je forma.
To znaci da ako u tabeli imam 5 uloga (roles), treba mi 5 posebnim formica koje ce slati "id" na odgovarajucu stranicu + glavna forma koja koja se brine o checkboxovima.
Uopšte nije neuobičajeno da se neka akcija prosleđuje POST metodom. Jednostavno, tvoja funkcija submitFormConfirm treba da, umesto što direktno trpa parametre u GET, popuni jedno hidden polje na formi (jednoj jedinoj) stringom "delete", a drugo hidden polje ID-jem role koju treba da brišeš, i zatim pozove submit() te jedne jedine forme koja ti uokvirava sve kontrole na stranici.