Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sabiranje datuma u Qveriju

[es] :: Access :: Sabiranje datuma u Qveriju

[ Pregleda: 1862 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Cuplinger
Vojislav Mladenovic

Član broj: 93531
Poruke: 18
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Sabiranje datuma u Qveriju04.12.2011. u 18:26 - pre 121 meseci
Ja sam u ovom primeru uradio računanje datuma, odnosno period između dva datuma. Funkcijom CInt u polju Pretvorenoudane dobio sam koliki je taj period u danima što je apsolutno tačno. Nakon toga napravio sam polje u Qveriju SumaGodina gde sam pokušao polje Pretvorenoudane, da pretvorim godine mesece i dane, što sam samo delimično uspeo, jer sam dobio rezultat samo u godinama i danima 2.59 što je isto apsolutno tačno, ali nema meseca, potrebno je da bude 2.1.29 to mi nikakao ne ide, i ako mi je pre nekoliko dana SLOJ pomogao za sličan problem u temi "RAČUNANJE SATI I MINITA U QVERIJU" i uradio odlično rešenje za računanje vremena (sati i minuta). Molim ako neko može da mi pomogne.

[Ovu poruku je menjao Cuplinger dana 04.12.2011. u 19:39 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Cuplinger dana 04.12.2011. u 19:40 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Cuplinger dana 04.12.2011. u 19:42 GMT+1]
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

banem
Kikinda

Član broj: 16619
Poruke: 583
*.dynamic.sbb.rs.



+15 Profil

icon Re: Sabiranje datuma u Qveriju04.12.2011. u 18:55 - pre 121 meseci
Mogu da pitam - što tako? Zar nije lakše naći datume između sa Between?
Pozdrav,
Branislav
 
Odgovor na temu

Cuplinger
Vojislav Mladenovic

Član broj: 93531
Poruke: 18
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Sabiranje datuma u Qveriju04.12.2011. u 22:59 - pre 121 meseci
Ja uopšte ne tražim vrednosti datuma za zadati vremenski raspon da bi koristio Betwen, već zbirne vrednosti godina kao podatak
 
Odgovor na temu

Getsbi

Moderator
Član broj: 124608
Poruke: 2748



+33 Profil

icon Re: Sabiranje datuma u Qveriju05.12.2011. u 06:45 - pre 121 meseci
Za to upotrebi funkciju DateDiff() sa intervalom yyyy. Dobićeš broj proteklih godina između dva datuma.
DateDiff ('yyyy', #11/05/2001#, #11/10/2003# ) vraća 2
 
Odgovor na temu

SLOJ.1973

Član broj: 130198
Poruke: 869
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+41 Profil

icon Re: Sabiranje datuma u Qveriju05.12.2011. u 12:26 - pre 121 meseci
Evo ja sam ti odradio na formi,a ti probaj da iskoristis kroz upit.Pozdrav.
Odradjeno i u upitu.

[Ovu poruku je menjao SLOJ.1973 dana 05.12.2011. u 13:46 GMT+1]
Jednog dana...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Cuplinger
Vojislav Mladenovic

Član broj: 93531
Poruke: 18
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Sabiranje datuma u Qveriju17.12.2011. u 21:56 - pre 121 meseci
Kao i uvek Sloj imaš odlična rešenja, mada sam odmah ogovorio, ali izgleda da nisam kliknuo na dugme pošalju. Naravno i ovoga puta ti se iskreno zahvaljujem jer zbilja nesebično pomažeš. U qveriju ima jedna mala graška koju sa ispravio jer se dešava da u zavisnosti od datuma nekada izračuna na primer 92 dana ili meseca i slično, pa sam Qveriju u polju Konačno ispravio kod koji si urado
KONACNO: [SG] & Format(([SM] & [SD]);"\.0\.00")
a koji sada izgleda ovako i odlično radi
KONACNO: [SG] & Format(([SM]);"\.00") & Format(([SD]);"\.00")
Hvala još jednom
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Sabiranje datuma u Qveriju

[ Pregleda: 1862 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.