Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

sabiranje duplih rezultata

[es] :: PHP :: sabiranje duplih rezultata

[ Pregleda: 2086 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ISKREN
Blok 19a

Član broj: 64251
Poruke: 41
*.adsl-1.sezampro.yu.

Sajt: www.lokalni-teroristi.inf..


Profil

icon sabiranje duplih rezultata06.07.2007. u 03:04 - pre 183 meseci
Uh blam!
Ok ima mysql tabelu u kojoj se nalaze tri polja id, datum, suma. Sada u tabeli postoji vise istih datuma, od istih datuma treba da uzmem sumu i da ih saberem i da kazem da je za taj datum tolika ++suma.
Lupetanja/Blam:

Code:

$sql = "select DISTINCT datum from $table order by date desc";
$Qd = $db->query($sql);
while($a = $db->fetch_assoc($Qd)){
// ovo je tek prolup
$sql = "select * from $table order by date desc";
$Qs = $db->query($sql);
$s = $db->fetch_assoc($Qs);
if($s['date'] == $a['date']){
$sum += $s['sum']
echo $a['date']."=".$sum;
}
}


Ukapirao sam sta sam uradio, ali mi neide u galvu kako da saberem u tabeli dve iste vrednosti!

Hvla unapred do milion.
There's no place like 127.0.0.1
 
Odgovor na temu

ISKREN
Blok 19a

Član broj: 64251
Poruke: 41
*.adsl-1.sezampro.yu.

Sajt: www.lokalni-teroristi.inf..


Profil

icon Re: sabiranje duplih rezultata06.07.2007. u 06:15 - pre 183 meseci
nemam ideje. pomagajte. hvala.
There's no place like 127.0.0.1
 
Odgovor na temu

mb_sa

Član broj: 50529
Poruke: 172
*.PPPoE-2215.sa.bih.net.ba.



Profil

icon Re: sabiranje duplih rezultata06.07.2007. u 07:06 - pre 183 meseci
Nema potrebe da sumiras ovako nesto kroz PHP, dovoljno je napisati sql upit i onda samo kroz PHP ispis rezultate.


SQL upit bi izgledao ovako:

Code:
$sql = "SELECT datum, SUM( suma ) AS suma
          FROM $tabela
          GROUP BY datum
          ORDER BY datum";


Korisno bi ti bilo da procitas o agregatnim funkcijama i GROUP BY klauzuli!
 
Odgovor na temu

ISKREN
Blok 19a

Član broj: 64251
Poruke: 41
*.adsl-1.sezampro.yu.

Sajt: www.lokalni-teroristi.inf..


Profil

icon Re: sabiranje duplih rezultata06.07.2007. u 07:24 - pre 183 meseci
hvala mnogo..
There's no place like 127.0.0.1
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: sabiranje duplih rezultata

[ Pregleda: 2086 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.