Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Macro za brisanje datuma

[es] :: Office :: Excel :: Macro za brisanje datuma

[ Pregleda: 2915 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

woolf1975

Član broj: 200416
Poruke: 33
*.teol.net.



Profil

icon Macro za brisanje datuma22.11.2009. u 12:10 - pre 173 meseci
Kako bi glasio Macro za brisanje datuma koji su istekli. Svih na radnom listu koji su minimum dan manji od aktuelnog datuma??
 
Odgovor na temu

timmy
Jovan Timotijevic

Moderator
Član broj: 37087
Poruke: 634

Sajt: www.e-tim.net


+89 Profil

icon Re: Macro za brisanje datuma22.11.2009. u 14:58 - pre 173 meseci
Evo probaj sa sledecim primerom, nemoj da zaboravis da ubacis range koji te zanima da menjas

Code:

Private Sub BrisiDatume()
Dim c As Range
Dim d As Long
For Each c In Range("A1:D19")
    If DateValue(c) < DateValue(Date) Then c.Value = ""
Next c
End Sub


Pozdrav
 
Odgovor na temu

woolf1975

Član broj: 200416
Poruke: 33
*.teol.net.



Profil

icon Re: Macro za brisanje datuma24.11.2009. u 00:41 - pre 173 meseci
timmy postavio sam ovaj kod kao proceduru u sheet "podaci" promijenio sam range onako kako bi meni odgovaralo, ali nesto ne stima
ja bi htio da pri napustanju radne sveske ili pri ulazenju u istu on izbrise sve datume koji su stariji od aktuelnog... dali moze tako???? znaci bez moje intervencije stiskanja dugmica.


i naravno veliko hvala na trudu kojim nas prosvijetljujete.
Ps- okacio sam primijer na kom se vidi kako sam to zamislio.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

timmy
Jovan Timotijevic

Moderator
Član broj: 37087
Poruke: 634

Sajt: www.e-tim.net


+89 Profil

icon Re: Macro za brisanje datuma24.11.2009. u 08:54 - pre 173 meseci
Postavi sledeci kod

Code:

Private Sub Workbook_Open()
Dim c As Range
Sheets("podaci").Activate
For Each c In Range("D8:S65536")
    If c <> "" Then
        If DateValue(c) < DateValue(Date) Then c.Value = ""
    End If
Next c
End Sub


Dakle na dogadjaj Open dokumenta, kako bi se automatski proverili datumi cim se dokument otvori.

Pozdrav
 
Odgovor na temu

woolf1975

Član broj: 200416
Poruke: 33
*.teol.net.



Profil

icon Re: Macro za brisanje datuma24.11.2009. u 16:26 - pre 173 meseci
timmy code odlicno radi kad su zadani datumi u kolonama dje su celije formatirane kao datumske, medjutim desava se greska ako se u kolone "kolicina" upisu podatci a one su formatirane kao brojevne, dali bi mogao taj code da "prepozna" odnosno da uradi brisanje cijelih kolona dje su celije datumski formatirane, odnosno, bilo bi jos bolje ako bi vezao da na osnovu datuma izbrise i kolicinu u celiji s lijeve strane datuma, ako ne to onda bar da brise datumske kolone u mom slucaju D;F;H;J;L;N;P

Hvala
 
Odgovor na temu

timmy
Jovan Timotijevic

Moderator
Član broj: 37087
Poruke: 634

Sajt: www.e-tim.net


+89 Profil

icon Re: Macro za brisanje datuma24.11.2009. u 23:19 - pre 173 meseci
Probaj da zamenis

Code:
For Each c In Range("D8:S65536")


sa

Code:
For Each c In Range("D:D,F:F,H:H,J:J,L:L,N:N")


Pozdrav
 
Odgovor na temu

woolf1975

Član broj: 200416
Poruke: 33
*.teol.net.



Profil

icon Re: Macro za brisanje datuma25.11.2009. u 01:34 - pre 173 meseci
Da to je to
hvala timmy
samo si izostavio da upises opseg kolona

CODE:

For Each c In Range("D8:D65536,F8:F65536,H8:H65536,J8:J65536,L8:L65536,N8:N65536")

i to radi odlicno.
hvala jos jednom!
 
Odgovor na temu

[es] :: Office :: Excel :: Macro za brisanje datuma

[ Pregleda: 2915 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.