Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da preuzmem COOKIE iz browsera u Flash Builder?

[es] :: Flash :: Kako da preuzmem COOKIE iz browsera u Flash Builder?

[ Pregleda: 1593 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

divijan

Član broj: 272874
Poruke: 23
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Kako da preuzmem COOKIE iz browsera u Flash Builder?02.03.2011. u 19:49 - pre 109 meseci
Pomoc,
Kako da preuzmem COOKIE iz browsera u Flash Builder?
http://www.poljoprivredne-masine.com/ - imaš mašinu? Možeš da zarađuješ!
 
Odgovor na temu

milantrax2005
Milan Trajković
Nis

Član broj: 53910
Poruke: 675
178.17.20.*

ICQ: 324951764


+2 Profil

icon Re: Kako da preuzmem COOKIE iz browsera u Flash Builder?04.03.2011. u 07:57 - pre 109 meseci
1.Preko PHP-a procitas,pa uz URLRequest nazad u SWF
2.Drugi nacin bio bio upotrebom ExternalInterface klase,gde bi preko JavaScripta citao cookie,i slao vrednost nazad u flash
 
Odgovor na temu

Nikola Medić

Član broj: 277765
Poruke: 38
*.dynamic.stcable.net.



+5 Profil

icon Re: Kako da preuzmem COOKIE iz browsera u Flash Builder?05.03.2011. u 15:01 - pre 109 meseci
Kao što reče milantrax2005, to možes lepo izvesti preko PHP-a. Lakše je i ustediš vremena Evo prostog primera :

Imamo dva kolačića definisanim kao "korisnickoime" i "lozinka"

UPDATE : Izmenuo sam deo koda gde je bilo "try, catch", jer to ne funkcioniše kod URLLoader-a, pa sam zamenuo sa addEventListener jer URLLoader izbacuje grešku kao Event, a ne kao samu grešku.

Flex aplikacija:
Code:

private function prikupiPromenljive():void {

     //Definišeš zahtev i funkciju za učitavanje URL-a

     var request:URLRequest = new URLRequest("http://www.tvojsajt.rs/nekiphp.php");
     var urlLoader:URLLoader = new URLLoader();

     //"urlLoader.dataFormat = URLLoaderDataFormat.VARIABLES" ti je obavezno da 
     //staviš ako hoćes da ti Flex aplikacija učita text kao skup promenljivih.
     //Ako to ne definišeš, Flex će učitati text ili PHP output kao String.

     urlLoader.dataFormat = URLLoaderDataFormat.VARIABLES;

     //Postaviš listener tako da Flex aplikacija "sluša" kada je učitavanje zavrseno ili ako nastane neka greška pri učitavanju.

     urlLoader.addEventListener(Event.COMPLETE, prikaziPromenljive);
     urlLoader.addEventListener(IOErrorEvent.IO_ERROR,greskaPriUcitavanju);

     //Učitavamo link pomoću komande "load"

     urlLoader.load(request);
}

private function greskaPriUcitavanju(err:IOErrorEvent):void {
     trace("URL ne postoji ili ne može biti učitan");
}

private function prikaziPromenljive(event:Event):void {

     //Ako hoćes da učitas podatke dobijeno od strane servera,
     //moraš napraviti URLLoader da bi mogao da učitas podatke
     //koji je dobio "urlLoader" u prethodnoj funkciji

     var loader:URLLoader = URLLoader(event.target);

     //Podaci su učitani u svojini zvano "data" i iz njih čitas podatke.
     //Iz "data" čitamo promenljive "korisnickoime" i "lozinka" koje smo definisali u PHP-u
     //"if (loader.data.korisnickoime && loader.data.lozinka)" nije potrebno,
     //ali bi bilo poželjno da znaš da li su ispravno učitani podaci.
     //Možda se nekad desi da Flex aplikacija dobro učita URL, a nema podataka.

     if (loader.data.korisnickoime && loader.data.lozinka) {
          //Izbacujemo podatke u debugger koristeći trace(); komandu
          trace(loader.data.korisnickoime);
          trace(loader.data.lozinka);
     }
}


PHP skripta :
Code:

// Proveravaš da li kolačić na odgovarajućem domenu postoji
if ($_COOKIE['korisnickoime'] && $_COOKIE['lozinka']) {
     //Ova funkcija radi output kolačića, kao recimo "korisnickoime=divijan&lozinka=12345"
     echo "korisnickoime=".$_COOKIE['korisnickoime']."&lozinka=".$_COOKIE['lozinka']
}



Mislim da sam preterano objasnio, ali opet od viška glava ne boli Probaj da integrišeš ovaj primer u tvoj kod, pa javi da li je uspelo. Nadam se da ti je ovo pomoglo. Pozdrav !

[Ovu poruku je menjao Nikola Medić dana 05.03.2011. u 16:44 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Nikola Medić dana 06.03.2011. u 16:46 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Nikola Medić dana 06.03.2011. u 16:47 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Nikola Medić

Član broj: 277765
Poruke: 38
*.dynamic.stcable.net.



+5 Profil

icon Re: Kako da preuzmem COOKIE iz browsera u Flash Builder?05.03.2011. u 15:39 - pre 109 meseci
Želeo bih da se izvinem što se kod mene desio mass post. Slučajno je postavljeno 6 poruka odjednom, pošto je nastala greška u bazi podataka EliteSecurity-a ( DBD:mysql Error: Could not connect to the database ). Nadam se da sad radi kako treba
 
Odgovor na temu

MenOfHonor
Bojan Mihajlović
Beograd

Član broj: 118521
Poruke: 266
*.mts.telekom.rs.



+28 Profil

icon Re: Kako da preuzmem COOKIE iz browsera u Flash Builder?05.03.2011. u 19:44 - pre 109 meseci
Citat:
Nikola Medić:Slučajno je postavljeno 6 poruka odjednom, pošto je nastala greška u bazi podataka EliteSecurity-a ( DBD:mysql Error: Could not connect to the database ).

Meni se to stalno dešava, pa je rešenje koje primenjujem da kad hoću da pošaljem odgovor i ako se ništa ne dešava nekoliko sekundi, otvorim u novom tabu tu temu i pogledam da li se pojavio moj odgovor, a ako nije pritisnem opet taster za slanje poruke. U većini slučajeva poruka se pošalje iako se u istom tabu ne prikazuje, pa se dešava da kad god pritisneš taster za slanje misleći da poruka nije poslata ona se iznova šalje i zbog toga se pojavi više istih poruka, a onda je jedino rešenje da se suvišne obrišu.
Pogledajte odličnu knjigu ActionScript 3.0: Visual QuickStart Guide na Safari Books Online unošenjem kupon koda TPJVJGA: https://ssl.safaribooksonline.com/safarienabled
Obavezno pogledati besplatan tutorijal "Installing Apache, MySQL, and PHP" na lynda.com: http://www.lynda.com/MySQL-5-t...che-mysql-and-php/77958-2.html
 
Odgovor na temu

Nikola Medić

Član broj: 277765
Poruke: 38
*.dynamic.stcable.net.



+5 Profil

icon Re: Kako da preuzmem COOKIE iz browsera u Flash Builder?05.03.2011. u 22:04 - pre 109 meseci
Meni često zaglavi ES. Ne znam zašto. Inače hvala na savetu. Očigledno ću tako morati :)
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Kako da preuzmem COOKIE iz browsera u Flash Builder?

[ Pregleda: 1593 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.