Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Borland C++ Builder 6 i MySQL ???

[es] :: C/C++ programiranje :: Borland C++ Builder 6 i MySQL ???

[ Pregleda: 5106 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ouros
Seattle, WA

Član broj: 342
Poruke: 275
*.uv2a.csupomona.edu

ICQ: 83493423


Profil

icon Borland C++ Builder 6 i MySQL ???19.04.2002. u 22:19 - pre 226 meseci

Radim u Borland C++ Builder-u 6.0 i imam problem pri konektovanju sa MySQL-om. Jel moze neko da mi kaze kako i ako nije problem da mi da primer od par linija koda kako se konektuje sa database-om ...
Ja znam SQL komande, samo mi treba primer za ovo jer nikada nisam radio u Builder-u.

Ajde Leko pomagaj :)

Hvala

Uros
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.telia.com

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Borland C++ Builder 6 i MySQL ???20.04.2002. u 00:23 - pre 226 meseci
Urose,
za konektovanje na MySQL iz BCB-a imas nekoliko dobrih resenja. Prvo i mozda najbolje je da koristis dbExpress drajver koji mozes da skines besplatno sa http://sourceforge.net/projects/freeclx/ . Druga takodje dobra solucija (automatska poprilicno - par klikova) je da koristis ODBC , imas kavalitetan ODBC drajver za MySQL na www.mysql.com i onda kada lepo podesis DSN mozes ODMAH da ides na bazu! Trece resenje je MySQL++ API koji pise Sinisa koji je umetnicko delo... Ne zato sto je to napisao nas covek, nego je zaista jedno malo umetnicko delo! Cetvrta solucija je da koristis MySQL C API koji dolazi uz SAM MySQL. Uz njega dolazi i dva lepa primera koji ti sve lepo objasnjavaju!

Ako hoces kod, moraces da sacekas sutrasnji dan, jer sada idem da spavam! :)))


Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

ouros
Seattle, WA

Član broj: 342
Poruke: 275
*.uv2a.csupomona.edu

ICQ: 83493423


Profil

icon Re: Borland C++ Builder 6 i MySQL ???20.04.2002. u 00:47 - pre 226 meseci

Pa ja bih i morao da radim sa C API-jem, tako mi gazda zahteva. E sad ne znam da li je to najpametnije resenje ili ne ?

Ok ajde naspavaj se pa ako ti nije problem reci mi da li :
- moram da koristim driver za MySQL ODBC da mi moglo da radi u bilo kom slucaju
- da li mi predlazes da korisim API resenje ili neko drugo ?

Hvala
Uros
 
Odgovor na temu

Ivan Tanasic
BGD-SRBIJA

Član broj: 220
Poruke: 965
*.yubc.net

Jabber: Autoexes@jabber.sk
ICQ: 129145438


Profil

icon Re: Borland C++ Builder 6 i MySQL ???20.04.2002. u 00:49 - pre 226 meseci
Mozda je najbolje da za to koristis MYSQL++. Idi na mysql.com i skini dokumentaciju za mysql++ imas odlicnih konzolnih primera od jedno 30-linija oa nadalje, lepo izkomentarisani i objasnjeni. Sto bi se reklo, sigurno dobro citanje ;))
Ivan Tanasic - Autoexes

>cd pub
>more beer
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.telia.com

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Borland C++ Builder 6 i MySQL ???20.04.2002. u 00:53 - pre 226 meseci
I uz MySQL C API i uz MySQL C++ API ima dosta primera! Gotovoih, samo da se iskompajliraju! (Ko zna da iskompajlira) ...
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

Ivan Tanasic
BGD-SRBIJA

Član broj: 220
Poruke: 965
*.yubc.net

Jabber: Autoexes@jabber.sk
ICQ: 129145438


Profil

icon Re: Borland C++ Builder 6 i MySQL ???20.04.2002. u 11:31 - pre 226 meseci
Samo da napomenem da juce kad sam postovo ono uros me je malo prestigo ;)) i predlozio sam c++ api jer tad jos nije spomenuo c api za koji ne znam kolko ima dekumentacije i primera al trebalo bi da ne zaostaje za bratom sa dva ++ ;))

U svakom slucaju odbc ti nije neophodan (!!!) ali mozes da ga koristis. Jos jednom ti savetujem da pod hitno procitas neki mali primer, bice ti mnooooogo jasnije kako sve radi!
Ivan Tanasic - Autoexes

>cd pub
>more beer
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.telia.com

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Borland C++ Builder 6 i MySQL ???20.04.2002. u 16:36 - pre 226 meseci
Khm, C++ API nije brat C API-ju, vec njegovo DETE!
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

ouros
Seattle, WA

Član broj: 342
Poruke: 275
*.uv2a.csupomona.edu

ICQ: 83493423


Profil

icon Re: Borland C++ Builder 6 i MySQL ???20.04.2002. u 20:09 - pre 226 meseci
Izvinjavam se moja greska. Treba da radim sa C++ API-jem.
Nasao sam na netu neka objasnjenja, nadam se da cu uspeti.

Poz
Uros
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Borland C++ Builder 6 i MySQL ???

[ Pregleda: 5106 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.