Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Cookie

[es] :: Visual Basic 6 :: Cookie

[ Pregleda: 4558 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sulja
Dejan Stojanovic
Pozarevac

Član broj: 1140
Poruke: 91
*.ptt.yu

Sajt: www.anthill.co.rs


Profil

icon Cookie29.11.2001. u 20:40 - pre 230 meseci
Moze li neko da mi malo pojasni rad sa cookie-ima ?
 
Odgovor na temu

kaan
Kaurin Andrej
Telerik, Bulgaria
Banjaluka

Član broj: 1741
Poruke: 109
*.dialup.blic.net

ICQ: 47193919


Profil

icon Re: Cookie21.12.2001. u 02:03 - pre 229 meseci
Cookies u glavnom sluze za cuvanje "malih" podataka na racunaru korisnika, a podaci su o samom korisniku i sl...(shop korpa, login podaci,...)

U ASP-u cookie pravish ovako: Response.Cookies("ImeKukija")("Key") = "Vrednost" ' moze i bez Key-a
A cita se sa : Response.Write Request.Cookies("ImeKukija")("Key")

Eto to je mudrost.
Cookie "dobijen" od jednog sajta vredi samo za taj domen.
Najvishe mozes da imash 20 cookies po domenu a 4 KB po svakom cookiju.
To je to.
Kaurin Andrej
 
Odgovor na temu

sulja
Dejan Stojanovic
Pozarevac

Član broj: 1140
Poruke: 91
*.ptt.yu

Sajt: www.anthill.co.rs


Profil

icon Re: Cookie26.01.2002. u 17:50 - pre 228 meseci
Probao sam ovo , radi ali kad zatvorim browser pa ponovo ga startujem i otvorim stranicu kukija nema .
 
Odgovor na temu

kaan
Kaurin Andrej
Telerik, Bulgaria
Banjaluka

Član broj: 1741
Poruke: 109
*.dialup.blic.net

ICQ: 47193919


Profil

icon Re: Cookie26.01.2002. u 18:00 - pre 228 meseci
Citat:
sulja:
Probao sam ovo , radi ali kad zatvorim browser pa ponovo ga startujem i otvorim stranicu kukija nema .


Ako ne definishes Expires cookija po default cookie se brise po zavrsetku session-a.
Znaci stavi ovo.

Response.Cookies("ImeKukija").Expires = Date + 30 ' ili stavi datum
Kaurin Andrej
 
Odgovor na temu

zeljo

Član broj: 2965
Poruke: 143
195.252.78.*



Profil

icon Re: Cookie21.06.2002. u 02:29 - pre 223 meseci
Uglavnom kolege su ti sve objasnile sta i cemu sluzi, mogu se izbrisati da se neopterecujes ako aeko vidi sta si sve otvarao na ovaj nacin :

Otvori internet Explorer-Tools-Internet Option-Delete Cookies-Ok

I nema ih vise...
 
Odgovor na temu

Marko Bijelic

Član broj: 3296
Poruke: 1077
*.dialup.blic.net

Sajt: markobijelic.com


+1 Profil

icon Re: Cookie21.06.2002. u 08:51 - pre 223 meseci
Kaan je ipak bio najbrzi !


Najbolji je bakin kolac !
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Cookie

[ Pregleda: 4558 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.