Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ponovo o Cristal raportu

[es] :: .NET :: ponovo o Cristal raportu

[ Pregleda: 2102 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Neznalica_sa_ugla
split

Član broj: 83282
Poruke: 390
*.st3.cable.xnet.hr.



Profil

icon ponovo o Cristal raportu29.08.2010. u 01:05 - pre 167 meseci
Ko o čemu baba o uštipcima , ja o rapartu. Prije dvije i više godina , na ovom forum u su mi pomogli dobri ljudi i to je radilo do sada ..
Sada ima drugaciju situaciju pa to više ne radi . prvo bi morao objasniti što zapravo želim . Aplikacija mi radi sa više baza ( MS SQL ,MySql ,Access ) i ako pokušam s jednom napravit raport , onda to i radi samo s jednom bazom , za ostale prijavljuje greške ,jer kada pravim raport , moram se konektirati na bazu (drugačije ne znam) .Evo što bih htio : da napravim izgled raporta , ( nije bitna s kojom bazom) i ga ucitam ( sami kod izgleda ovakav)
Code:


public  IDataReader odr = null;           //napravljen data  reader 

  ReportDocument crReport = new ReportDocument();     //  napravljen  raport  doc 
  crReport.Load(Application.StartupPath + "\\proba1.rpt");    // ucitavanje  raporta  


    c_kom.CommandText="select * from knjtro  where godina='" +  godina + "'";    //         komanda

         c_kom.Connection =Moja _connection;      // postavim  konekciju 
           
         odr = c_kom.ExecuteReader();            //  napuni se datareader 
            crReport.SetDataSource(odr);             // postaviti data sourec 

         
         
           rptView.ReportSource = crReport;      / prikaže se  




Ok, ali kako napraviti proba1.rpt da nije vezan niti za jednu bazu ,odnosno da radi sa sve tri baze .
Hvala
 
Odgovor na temu

Neznalica_sa_ugla
split

Član broj: 83282
Poruke: 390
*.st.cable.xnet.hr.



Profil

icon Re: ponovo o Cristal raportu29.08.2010. u 21:34 - pre 167 meseci
Još jedan problem .Upit koji ubacim daje jedan razultat i to tačan , provjereno kroz bazu , i u redu je kada ga prolseljidim reportu ,ali kada ka report prikazune , neki zapisi su višestruki , i pun o više je zapisa.Sami upit je dobar i provjern. Hvala
 
Odgovor na temu

sallle
Sasa Ninkovic
GTECH
Beograd

Član broj: 146
Poruke: 480
*.psit.rs.

ICQ: 20785904


+4 Profil

icon Re: ponovo o Cristal raportu30.08.2010. u 14:10 - pre 167 meseci

pa ako definises dataset da bude datasource za taj report, onda crystala ne interesuje kako ti punis dataset (iz koje baze)... dok god koristis pushing (sam podmeces reportu taj dataset).

zajebancija nastaje kad radis pulling (crystal da sam cupa podatke, na osnovu upita koji mu definises).
 
Odgovor na temu

Neznalica_sa_ugla
split

Član broj: 83282
Poruke: 390
*.st.cable.xnet.hr.



Profil

icon Re: ponovo o Cristal raportu30.08.2010. u 21:27 - pre 167 meseci
Nisam baš siguran da sam razumio . Naime ja jesam i pokušao da napravim da to ne zavisi od baze , al u tom i jeste problem što on neće !!, Pogotovo me zbunjuje što je dataset( u ovoj sada verziji , što sam izmenio od zadnjeg pisanja , jeste dataset) ali to ne radi ,kako ja očekujem , zato sam to tu i pitao.
 
Odgovor na temu

sallle
Sasa Ninkovic
GTECH
Beograd

Član broj: 146
Poruke: 480
*.psit.rs.

ICQ: 20785904


+4 Profil

icon Re: ponovo o Cristal raportu31.08.2010. u 10:39 - pre 167 meseci
Kad ides u crystal reportsu na database expert, idi na create new connection pa na ado.net, i tu izaberi dataset.
 
Odgovor na temu

Neznalica_sa_ugla
split

Član broj: 83282
Poruke: 390
*.st2.cable.xnet.hr.



Profil

icon Re: ponovo o Cristal raportu02.09.2010. u 14:44 - pre 167 meseci
Može li iko malo konkretnije , meni tu nema dataset , jer sam ga ja pravim u aplikaciji kroz kod . Malo mi je panika , ovo trebam predati do 15.09 .hvala
 
Odgovor na temu

sallle
Sasa Ninkovic
GTECH
Beograd

Član broj: 146
Poruke: 480
...148.91.adsl.dyn.beotel.net.

ICQ: 20785904


+4 Profil

icon Re: ponovo o Cristal raportu03.09.2010. u 18:51 - pre 167 meseci
moras napraviti strongly typed dataset i njega poturiti kao datasource u dizajneru (pri izboru datasource-a/konekcije biras "ado.net") . Mozes podmetnuti i sql upit , pa ce on sam da proceni kakva ce biti struktura dataseta, ali tu imas problem jer je crystalu jako tesko (gotovo nemoguce) u rantajmu promeniti server name, i db name.
Tako da je najelegantnije da napravis dataset, taj dataset u dizajneru podesis kao datasource (preko database experta). nacrtas report, i u rantajmu podmetnes taj dataset.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: ponovo o Cristal raportu

[ Pregleda: 2102 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.