Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Ispis Barcoda u Raportu Accesa

[es] :: Access :: Ispis Barcoda u Raportu Accesa

[ Pregleda: 2100 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Ljubisa kirovski
Skopje Makedonija

Član broj: 232882
Poruke: 27
95.180.214.*



+1 Profil

icon Ispis Barcoda u Raportu Accesa06.07.2010. u 18:42 - pre 122 meseci
Zdravo svima

Imam aplikaciju za fakturiranje i hteo bi da na Fakturu pri shtampanje da broj fakture pored toga shto stoi kao broj da bude ispisan i barcodom ali ne znam kako da to uradim i koim kodom. Pa molio bi Vas kolege ako neko moze da mi pomogne kako bi to uradio.

Hvala unapred.
Lj.Kirovski
 
Odgovor na temu

banem
Kikinda

Član broj: 16619
Poruke: 583
*.dynamic.sbb.rs.



+15 Profil

icon Re: Ispis Barcoda u Raportu Accesa06.07.2010. u 21:57 - pre 122 meseci
Ne drži me za reč, ali mislim da ti treba neki od barcode fontova. http://www.google.com/search?q...:official&client=firefox-a
Pozdrav,
Branislav
 
Odgovor na temu

Ljubisa kirovski
Skopje Makedonija

Član broj: 232882
Poruke: 27
95.180.214.*



+1 Profil

icon Re: Ispis Barcoda u Raportu Accesa07.07.2010. u 00:46 - pre 122 meseci
Da evo sad sam probao i to je to proradilo je, znaci potrebni su barcod fontovi!

HVALA TI PUNO Branislave

Pozdrav
Lj.Kirovski
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.100.46-69.q9.net.



+78 Profil

icon Re: Ispis Barcoda u Raportu Accesa07.07.2010. u 14:10 - pre 122 meseci
Bila je tema pre nekoliko godina o bar kodvima http://www.elitesecurity.org/t159893-0#1044648

Ima u temi i komentar o upotrebi fontova, sto moze biti problematicno ponekad, i kako se neki problemi sa upotrebom fontova mogu zaobici.

Uglavnom, ako ti treba samo barkod, bilo kojeg tipa, bolje je da koristis Access kod koji je dat u jednoj od poruka gorepomenute tema. Ne trebaju nikakvi DLL ni OCX, niti fontovi. Imas punu kontrolu nad stampanjem i velicinom barcoda. Imas tamo funkcije za generisanje barkodova tip 3of9 i tipa 128. Tip 39 radi za stringove do 15-16 karaktera, a za vise treba to 128. Ovo ti ogranicavaju citaci barkodova, koji traze da barkod na papiru bude u odredjenim granicama. Barkod na papiru ne sme biti nizi od 0.5 cmo niti siri od 5-6 cm mislim. Visina je neogranicena. Sirina zavisi i od gustine crtica. Ako ima previse crtica na maloj sirini, skener to ne moze da procita. barkod 128 dozvoljava vise crtica po jedinici sirine nego 39. Otuda ono da za do 15 karaktera koristis 39 a preko toga koristis 128.

Veruj mi na rec, ovo ne pricam teorijski, ima vec 15 godina od kako se bavim barkodovima. Nije nuklearna fizika, ali ima dosta mesta gde mogu stvari da krenu naopako. probao sam svasta, fontove, specijalne kontrole, ali nista nije radilo kao jednsotavan VBA kod koji je covek po imenu James Mercanti ostavio besplatno na internetu.

 
Odgovor na temu

Ljubisa kirovski
Skopje Makedonija

Član broj: 232882
Poruke: 27
95.180.214.*



+1 Profil

icon Re: Ispis Barcoda u Raportu Accesa07.07.2010. u 22:27 - pre 121 meseci
Hvala ti puno ovo je stvarno neshto lepo.

Pre da pishem i postavim temu pretrazjivao sanm forum ali nisam mogo naci ovo pa zato sam i postavio. Kad sam postavjao temu mislio sam i na neko ovakvo reshenje sa kodom opshte nisam ni pomislio da moze da se to reshi i sa Barcode font ali kad sam juce vidio odgovor od Branislava da mi treba barcode font probao sam i uspio da dobijem iscrtan barcod na Fakturi i zato sam reko da je sve ok.

Medjutim upravu si shto kazesh da se javjaju problemi sa citanjem sa skenera (Barcod chitaca) jer poshto kod kuce nemam barcod chitac ono shto sam sinoc uradio probao sam danas na poslu da procitam sa chitacem ali kako shto kazesh ne ide ne moze da se procita. Mislio sam da neshto probam sa doradjivanje ali kad sam vidio tvoje objashnjenje odmah sam probao i mislim da ce ovo raditi ok ali evo isprobacu odmah sutra na poslu i odmah javicu rezultat.

Hvala ti
Lj.Kirovski
 
Odgovor na temu

Ljubisa kirovski
Skopje Makedonija

Član broj: 232882
Poruke: 27
95.180.128.*



+1 Profil

icon Re: Ispis Barcoda u Raportu Accesa08.07.2010. u 07:14 - pre 121 meseci
Kako shto sam i rekao evo me sa rezultatom. Ovo je definitivno najboje reshenje Zidar. Barcod se cita sa citacem bez problema. Probao sam sa nekoliko razlicitih citaca a isto tako probao sam i da smalim barkod od ono shto je dato radi prostora na dokumentu i radi isto bes problema.

HVALA TI PUNO ZIDAR !!!

Pozdrav
Lj.Kirovski
 
Odgovor na temu

erminmo

Član broj: 219981
Poruke: 82
62.113.6.*



Profil

icon Re: Ispis Barcoda u Raportu Accesa07.08.2010. u 20:57 - pre 120 meseci
e da li ti meni mozes poslati program na PM da vidim kako si uradio jer i ja radim nesto slicno za kablovsku tv pa sam malo zapeo.

Unaprijed hvala
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Ispis Barcoda u Raportu Accesa

[ Pregleda: 2100 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.