Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

logovanje za cristal report

[es] :: .NET :: logovanje za cristal report

[ Pregleda: 4251 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

vekica
Veroljub Zmijanac
beograd

Član broj: 29640
Poruke: 128
*.dialup.sezampro.yu.

ICQ: 330192115
Sajt: www.veroljub.blogspot.com


Profil

icon logovanje za cristal report17.04.2005. u 21:55 - pre 198 meseci
kada stavim na report fajl da mi je datasource moj dataset iz projekta on mi u runtime-u trazi da se logujem na tu bazu. sto je za korisnika ne prihvatljivo.

pitanje pored ostalog: sta stavljate da vam je datasource za report. mozda bazu i neki sql upit ili dataset ili mozda celu bazu?


 
Odgovor na temu

Željko
Željko Turbić
top of the mountain

Član broj: 16217
Poruke: 89
195.252.81.*



+6 Profil

icon Re: logovanje za cristal report18.04.2005. u 09:26 - pre 198 meseci

Napravi xml šemu za tvoj dataset [yourDataSet.WriteXmlSchema("shema.xsd")], zatim u pri design-u crystal report-a stavis da ti je izvor podataka ADO.NET(xml) i izaberes .xsd file koji si napravio("shema.xsd"), i na kraju stavis za tvoj report rpt.SetDataSource(yourDataSet). Na ovaj nacin crystal report je nezavisan od baze podataka, znaci nije bitno odakle ti izvlacis podatke (da li je to baza, text file, xml file ...), bitno je samo da report-u prosledis podatke u formatu koji je opisan u xml šemi.

Nadam se da ce ti odgovor pomoci.

pozdrav Željko
 
Odgovor na temu

Dusannn
Dusan Nastasijevic

Član broj: 42815
Poruke: 70
*.vdial.verat.net.



+3 Profil

icon Re: logovanje za cristal report19.04.2005. u 19:13 - pre 198 meseci
Hmm..ako nije njemu, pomogao je meni, jer (slucajno) vec nekoliko dana muku mucim sa tim.
Tako da.. HVALA!
Badges? We don't need no stinking badges.
 
Odgovor na temu

vekica
Veroljub Zmijanac
beograd

Član broj: 29640
Poruke: 128
*.ppp-bg.sezampro.yu.

ICQ: 330192115
Sajt: www.veroljub.blogspot.com


Profil

icon Re: logovanje za cristal report20.04.2005. u 15:14 - pre 198 meseci
Citat:
bitno je samo da report-u prosledis podatke u formatu koji je opisan u xml šemi.

ok. ali kako? naime ja sve sto vidim od metoda i svojstava za moju kontrolu cristalReportViewer jeste ReportSource. i tu lepo pise da je tip object ali ja tu mogu samo da prosledim string do mog *.rpt fajla.

tako da ja ne vidim tvoj metod rpt.SetDataSource(dataSet);

hvala na odgovoru u svakom slucaju
 
Odgovor na temu

vekica
Veroljub Zmijanac
beograd

Član broj: 29640
Poruke: 128
*.dialup.sezampro.yu.

ICQ: 330192115
Sajt: www.veroljub.blogspot.com


Profil

icon Re: logovanje za cristal report20.04.2005. u 15:47 - pre 198 meseci
i ja sam resio. ustvari nisam ni znao da postoji reportDocument komponenta na koju treba da se prijavi kontrola cristalReportViewier.

pa hvala zeljku i poz
 
Odgovor na temu

negyxo
Aleksandar Perkuchin

Član broj: 29751
Poruke: 898
*.sksyu.net.



+171 Profil

icon Re: logovanje za cristal report22.04.2005. u 18:36 - pre 198 meseci
Ima jos nacina. Ja idem preko starog dobrog recordset-a. Doduse ja sam uvek za da se koriste novije stvari u ovom slucaju dataset ali koristim recordset jer se brze podaci ucitavaju pa ako je nekome bitno to evo


tereba samo dadati referencu na neku od ado 2.x library

Code:


ADODB.RecordsetClass rs = new ADODB.RecordsetClass();    
            
string connectionString =  "...";

rs.Open("SELECT * FROM SUcenikMaticniPodaci", connectionString, ADODB.CursorTypeEnum.adOpenKeyset, ADODB.LockTypeEnum.adLockOptimistic, 1);
                    
MojReport.SetDataSource(rs);



Mozda ce nekom smetati sto se mesaju COM i .NET ali sta da se radi :)


Postoji jos jedna mogucnost da se konektuje a to je preko CrystalDecisions.Shared.ConnectionInfo klase.

evo primera sa msdn-a

Code:

private void SetConnectionInfo (ReportDocument Report, string table, string server, string database, string user, string password)
        { 
            // Get the ConnectionInfo Object.
            TableLogOnInfo logOnInfo = new TableLogOnInfo();
            logOnInfo = Report.Database.Tables[table].LogOnInfo;
            ConnectionInfo connectionInfo = new ConnectionInfo ();
            connectionInfo = logOnInfo.ConnectionInfo;

            
            // Set the Connection parameters.
            connectionInfo.DatabaseName = database;
            connectionInfo.ServerName = server;
            connectionInfo.Password = password;
            connectionInfo.UserID = user;

            Report.Database.Tables [table].ApplyLogOnInfo(logOnInfo);
        }


Nadam se da je pomoglo. Pozdrav

 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: logovanje za cristal report

[ Pregleda: 4251 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.