Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa cristal reportom

[es] :: .NET :: Problem sa cristal reportom

[ Pregleda: 3959 | Odgovora: 15 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

funk

Član broj: 18174
Poruke: 23
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Problem sa cristal reportom 06.04.2004. u 19:21 - pre 243 meseci
KAda radim sa c.r. u okviru vb.neta onda je sve u redu. Medjutim kada .exe verziju pokusam da pokrenem na nekom 98 klijentu(mislim na cristal report) javlja mi gresku
nesto kao mising v2/keycode.dll (nisam siguran)? Ranije sam pronasao ovde da su i drugi imali problem sa 98 korisniciuma, pa me inrteresuje da li je to do registracije cristal-a ili nesto drugo?
 
Odgovor na temu

nervozica
Novi Beograd

Član broj: 18671
Poruke: 77
195.252.126.*



Profil

icon Re: Problem sa cristal reportom 07.04.2004. u 08:30 - pre 243 meseci
u pitanju je verovatno nedostatak Framework-a.
Djankam se, kuzish.
 
Odgovor na temu

Željko
Željko Turbić
top of the mountain

Član broj: 16217
Poruke: 89
195.252.81.*



+6 Profil

icon Re: Problem sa cristal reportom 07.04.2004. u 11:15 - pre 243 meseci
Ne, nije u pitanju framework nego registracija crystal report-a. Pogledaj na njihovom site-u, mislim da je www.crystaldecisions.com, imas detaljan opis za deploy crystal report-a u .net-u.

pozdrav Žejko
 
Odgovor na temu

Deep|Blue
Srce Srbije

Član broj: 631
Poruke: 1431
*.ptt.yu

ICQ: 101830817


+314 Profil

icon Re: Problem sa cristal reportom 07.04.2004. u 21:21 - pre 243 meseci
daproblem je sa instalacijom.
nisi ukljucio sve module crystala
+ treba da ga registrujes
"Hmmm", rekao je, "...suprostavlja se nadrealizmu prikrivene metafore..." Razmišljao je tome na trenutak, a onda je zatvorio beležnicu s mrkim osmehom.
"I smrt je za njih suviše dobra"
 
Odgovor na temu

funk

Član broj: 18174
Poruke: 23
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Re: Problem sa cristal reportom 09.04.2004. u 16:57 - pre 243 meseci
Registrovao sam se. Sad ne znam da li ce kada kreiram exe. on povuci sve sto mu je potrebno da ispravno funkcionise, ili treba nesto da skinem sa neta?

Pozdrav svima i hvala
 
Odgovor na temu

Deep|Blue
Srce Srbije

Član broj: 631
Poruke: 1431
*.ptt.yu

ICQ: 101830817


+314 Profil

icon Re: Problem sa cristal reportom 10.04.2004. u 00:23 - pre 243 meseci
kako si se registrovao???
treba da dodas registraciju za crystal u instalaciju aplikacije.
posle toga neams problema sa crystalom. to sluzi samo da bi se pravilno instalirao crystal
"Hmmm", rekao je, "...suprostavlja se nadrealizmu prikrivene metafore..." Razmišljao je tome na trenutak, a onda je zatvorio beležnicu s mrkim osmehom.
"I smrt je za njih suviše dobra"
 
Odgovor na temu

funk

Član broj: 18174
Poruke: 23
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Re: Problem sa cristal reportom 11.04.2004. u 17:46 - pre 243 meseci
Sto se tice reg.upisao sam regstar.br. i key code .
Nego sada imam drugi problem.
KAda saljem datatable sa tri joinovane tabele nece da mi prikaze rezeltat, vec sumarne podatke iz sve tri tabele, select je dobar, u datagridu mi prikaze ono sto treba.Postavio sam relacije...
Jel podrzava cristal joinovanje?
 
Odgovor na temu

Deep|Blue
Srce Srbije

Član broj: 631
Poruke: 1431
*.ptt.yu

ICQ: 101830817


+314 Profil

icon Re: Problem sa cristal reportom 13.04.2004. u 18:05 - pre 243 meseci
pa naravno da crystal podrzava join.
podrzava kompletan tsql
kako kreiras izvestaj?

"Hmmm", rekao je, "...suprostavlja se nadrealizmu prikrivene metafore..." Razmišljao je tome na trenutak, a onda je zatvorio beležnicu s mrkim osmehom.
"I smrt je za njih suviše dobra"
 
Odgovor na temu

funk

Član broj: 18174
Poruke: 23
*.dialup.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Problem sa cristal reportom 14.04.2004. u 20:33 - pre 243 meseci
Pre svega hvali ti na pomoci oko reg. ZAmisli juce kada sam pisao poruku shvatio sam i uspilo mi je ...

A sto se tice joina..
kreiram comandu pa onda prosledim preko adaptera data tabeli probao sam i preko data seta
'str = " select p.idpac,p.ime,p.prezime,.datumrodj,p.adresa,p.mesto" & _
' " ,pr.datum_pregleda,pr.dijagnoza,pre.anamneza,l.prezime_ime" & _
' " from PacijentAjs p join PregledAjs pr " & _
' " on pacijentajs.idpac = pregledajs.idpac " & _
' " join LekarAjs l " & _
' " on pr.id_lekar = l.id_lekar" & _
' " where pr.idpac = " & r1 & "and" & _
'" pre.datum_pregleda = '" & r3 & "'" & "and" & _
'" pr.id_lekar = " & r2

com = New SqlCommand(str, cnn)
cnn.Open()
com.ExecuteNonQuery()
cnn.Close()
da = new sqldataadapter
da.SelectCommand = com
dt = New DataTable()
da.fill(dt)

...
Dim zapp As New ReportDocument()
zapp.SetDataSource(dt)
 
Odgovor na temu

funk

Član broj: 18174
Poruke: 23
*.dialup.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Problem sa cristal reportom 14.04.2004. u 20:36 - pre 243 meseci
A izvestaj...
dakle .rpt..
izaberem sve tri tabele i polja preko wizarda.
 
Odgovor na temu

Deep|Blue
Srce Srbije

Član broj: 631
Poruke: 1431
195.252.85.*

ICQ: 101830817


+314 Profil

icon Re: Problem sa cristal reportom 15.04.2004. u 10:52 - pre 243 meseci
dakle problem ti je u izvestaju.
probaj da, kad kreiras izvestaj, ne koristis wizard.
kreiraj ga kao blank,
zatim ides na add/remove database
u wizardu kreiras konekciju,
kad kreiras konekciju, u tom stablu ce ti se dodati Command (ili tako nesto )
kliknes dvaput i tu ukucas sql upit slican ovom iz koda (samo bez navodnika)
zatvoris i ispise ti polja iz upita.
razbacas ih po izvestaju i ...
startujes applikaciju
"Hmmm", rekao je, "...suprostavlja se nadrealizmu prikrivene metafore..." Razmišljao je tome na trenutak, a onda je zatvorio beležnicu s mrkim osmehom.
"I smrt je za njih suviše dobra"
 
Odgovor na temu

funk

Član broj: 18174
Poruke: 23
*.dialup.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Problem sa cristal reportom 15.04.2004. u 20:43 - pre 243 meseci
Opet imam problem
javlja mi gresku u exe verziji na 98 klijenu da je putanja do fajla pogresna!? A ja lepo napisem, postavim folder na c (c:\ajs \crystalreport1.rpt.) Sta tu ne valja?
Inace kada sam u run timu ne prijavljuje mi gresku. Ja radim na xp
ako bi hteo i da mi na ovo odgovoris starno mi nije jasno

Primedba moderatora: Molim, bez "vikanja" (Caps Lock)



' Create a report document instance to hold the report
Dim zapp As New ReportDocument()

Try
' Load the report

zapp.Load("C:\AJS\CrystalReport1.rpt")

zapp.SetDataSource(dt)


' Set the connection information for all the tables used in the report
' Leave UserID and Password blank for trusted connection
For Each pp In zapp.Database.Tables
lognapp = pp.LogOnInfo
With lognapp.ConnectionInfo
.ServerName = "USER"
.UserID = "ajs"
.Password = "ais"
.DatabaseName = "ajs1"
End With
pp.ApplyLogOnInfo(lognapp)
Next pp
' Set the report source for the crystal reports
' viewer to the report instance.

CrystalReportViewer1.ReportSource = zapp
' ' Zoom viewer to fit to the whole page so the user can see the report
CrystalReportViewer1.Zoom(100)

Catch Exp As LoadSaveReportException
MsgBox("Incorrect path for loading report.", _
MsgBoxStyle.Critical, "Load Report Error")

Catch Exp As Exception
MsgBox(Exp.Message, MsgBoxStyle.Critical, "General Error")

End Try



 
Odgovor na temu

Deep|Blue
Srce Srbije

Član broj: 631
Poruke: 1431
*.beotel.net

ICQ: 101830817


+314 Profil

icon Re: Problem sa cristal reportom 16.04.2004. u 16:11 - pre 243 meseci
jel ti radi ijedan izvestaj na 98-ici
"Hmmm", rekao je, "...suprostavlja se nadrealizmu prikrivene metafore..." Razmišljao je tome na trenutak, a onda je zatvorio beležnicu s mrkim osmehom.
"I smrt je za njih suviše dobra"
 
Odgovor na temu

funk

Član broj: 18174
Poruke: 23
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Re: Problem sa cristal reportom 17.04.2004. u 15:35 - pre 243 meseci
jednom sam izbildovao verziju i pustio je u rad, prikazao mi je viewer( nisam nista uradio drugacije neko kod ostalih verzija) ali kada sam kliknuo na ikonicu print javio mi je "object reference not set to an instance of an object"
Koji objekat sad tu treba da instanciram ili je problem u kontroli ili nesto trece.

Ovo oko putanje mi i dalje javlja pregledo sam help pa sve sam uradio kao tamo..
Sta ti mislis?
 
Odgovor na temu

Deep|Blue
Srce Srbije

Član broj: 631
Poruke: 1431
*.ptt.yu

ICQ: 101830817


+314 Profil

icon Re: Problem sa cristal reportom 18.04.2004. u 22:55 - pre 243 meseci
Hmmm, izgleda da je problem do crystala. jesi li ubacio sve crystalove module u instalaciju.
ne mogu da se setim sta je mene, pored registracije, zezalo na 98-ici. znam da je par puta pravilo i problema sa registrovanjem pojedinih fajlova pa sam ih morao rucno rregistrovat.

koji catch ti javlja gresku? jesi li siguran da ti je greska da nema fajla na putanji
"Hmmm", rekao je, "...suprostavlja se nadrealizmu prikrivene metafore..." Razmišljao je tome na trenutak, a onda je zatvorio beležnicu s mrkim osmehom.
"I smrt je za njih suviše dobra"
 
Odgovor na temu

funk

Član broj: 18174
Poruke: 23
194.106.191.*



Profil

icon Re: Problem sa cristal reportom 19.04.2004. u 13:00 - pre 243 meseci
Uklucio sa pet modula
2 su nesto u vezi dataacess
regviz
i 2 su ako se koristi ado.net(tako pise u helpu)
Ovaj cetcm mi javlja
'Catch Exp As LoadSaveReportException
' MsgBox("Incorrect path for loading report.", _
' MsgBoxStyle.Critical, "Load Report Error")

Ajde pokusaj da se setis molim te(da,da)
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Problem sa cristal reportom

[ Pregleda: 3959 | Odgovora: 15 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.