Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Vezivanje TextBox-a i neke kolone iz dataset-a u kodu ne u dizajneru

[es] :: .NET :: Vezivanje TextBox-a i neke kolone iz dataset-a u kodu ne u dizajneru

[ Pregleda: 1699 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

drgajic12
Beograd

Član broj: 51770
Poruke: 165
*.static.ikomline.net.



+2 Profil

icon Vezivanje TextBox-a i neke kolone iz dataset-a u kodu ne u dizajneru25.02.2009. u 15:25 - pre 153 meseci
Radim u c#-u.Ne znam kako da napisem u kodu da hocu da povezem Textbox sa nekom kolonom iz dataseta:

OleDbConnection konekcija = new OleDbConnection(@"Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=E:\DOC\Nwind.mdb");
konekcija.Open();
OleDbDataAdapter adapter = new OleDbDataAdapter("select * from customers", konekcija);
OleDbCommandBuilder bilder = new OleDbCommandBuilder(adapter);
dataset = new DataSet();
adapter.Fill(dataset, "customers");
bindingSource1.DataSource = dataset;
bindingSource1.DataMember = "customers";
textBox1.?????=??????????????

bindingSource1 sam napravio da bi mogao kasnije da se krecem kroz dataset sa bindingSource1.Position++ i bindingSource1.Position--
 
Odgovor na temu

Igor Gajic

Član broj: 93194
Poruke: 747
93.86.127.*



+987 Profil

icon Re: Vezivanje TextBox-a i neke kolone iz dataset-a u kodu ne u dizajneru25.02.2009. u 15:29 - pre 153 meseci
Code:

textBox1.DataBindings.Add("Text",ds.Tables["customers"],"Kolona");
 
Odgovor na temu

drgajic12
Beograd

Član broj: 51770
Poruke: 165
*.static.ikomline.net.



+2 Profil

icon Re: Vezivanje TextBox-a i neke kolone iz dataset-a u kodu ne u dizajneru25.02.2009. u 15:48 - pre 153 meseci
Debil.Nasao sam kako:
this.textBox1.DataBindings.Add(new System.Windows.Forms.Binding("Text", this.customersBindingSource, "CustomerID", true));

 
Odgovor na temu

drgajic12
Beograd

Član broj: 51770
Poruke: 165
*.static.ikomline.net.



+2 Profil

icon Re: Vezivanje TextBox-a i neke kolone iz dataset-a u kodu ne u dizajneru25.02.2009. u 15:49 - pre 153 meseci
E ok hvala ti na odgovoru,nisam video tvoju poruku dok nisam poslao moju drugu :)
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Vezivanje TextBox-a i neke kolone iz dataset-a u kodu ne u dizajneru

[ Pregleda: 1699 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.