Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

n reda x 4 kolone

[es] :: PHP :: n reda x 4 kolone

[ Pregleda: 2643 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

memphis
Vladimir Mihailovic
NaviPartner
Bgd

Član broj: 15378
Poruke: 94
80.93.253.*

Sajt: www.3dfurniture.net


Profil

icon n reda x 4 kolone07.07.2006. u 15:03 - pre 196 meseci
Ovako, imam tabelu n reda x 4 kolone. Iz baze treba da povucem neke podatke, ali tako da mi se tabela redom popunjava (kada dodje do kraja 4. kolone da predje u sledeci red) itd.

Moze li neko da mi kaze kako, posto sam relativno nov u php svetu :-)

Unapred hvala, Vlada
 
Odgovor na temu

NikolaVeber
NikolaVeber
neradnik na porodiljskom bolovanju
Karlsruhe

Član broj: 5115
Poruke: 1254
*.sap-ag.de.

Jabber: nikolaveber@jabber.org
ICQ: 121532865


Profil

icon Re: n reda x 4 kolone07.07.2006. u 15:11 - pre 196 meseci
Kako su podaci iz baze organizovani?

Ono sto ti treba je petlja u petlji:

Code:

vrednost := matrica dimenzija brojReda x brojKolone;
brojReda = 0;
for (brojReda < broj redova){
  brojKolone = 0;
  for (brojKolone < brojKolona){
     upisi vrednost[brojReda, brojKolone];
  }
  predji u novi red (html);
}


Ako podaci nisu u matrici, izmeniti blago, recimo ako vadis red po red iz baze.
Pop Servis "Paradise Tours"
Java User Group Karlsruhe
IT Dan - Srbija

Officer, I saw the driver who hit me - his name was Johnny Walker.
 
Odgovor na temu

memphis
Vladimir Mihailovic
NaviPartner
Bgd

Član broj: 15378
Poruke: 94
*.vdial.verat.net.

Sajt: www.3dfurniture.net


Profil

icon Re: n reda x 4 kolone08.07.2006. u 16:15 - pre 195 meseci
Podaci nisu u matrici, znaci vucem iz baze red po red. Sta sada to znaci, da u vrednost upisujem samo broj reda?
Ako ti nije problem, pojasni.
Pozdrav i hvala :)
 
Odgovor na temu

NikolaVeber
NikolaVeber
neradnik na porodiljskom bolovanju
Karlsruhe

Član broj: 5115
Poruke: 1254
*.rz.uni-karlsruhe.de.

Jabber: nikolaveber@jabber.org
ICQ: 121532865


Profil

icon Re: n reda x 4 kolone08.07.2006. u 16:27 - pre 195 meseci
Code:

$res = mysql_query("bla bla");

echo "<table>";

while ($row = mysql_fetch_assoc($res)){
  echo "<tr>";
  echo "<td>" . $row["polje1"] . "</td>";
  echo "<td>" . $row["polje2"] . "</td>";
  echo "<td>" . $row["polje3"] . "</td>";
  echo "<td>" . $row["polje4"] . "</td>";
  echo "</tr>";
}

echo "</table>";

Pop Servis "Paradise Tours"
Java User Group Karlsruhe
IT Dan - Srbija

Officer, I saw the driver who hit me - his name was Johnny Walker.
 
Odgovor na temu

glavince
Ohrid/Macedonia

Član broj: 66412
Poruke: 246
62.162.243.*

Sajt: ohridnews.com


Profil

icon Re: n reda x 4 kolone09.07.2006. u 00:32 - pre 195 meseci
Decko zeli da mu se generise tabela koja bi imala xxx redova i u svaki red 4 kolone.
Code:

$res = mysql_query ("bla bla bla");
echo '<table border = "1" width = "100%">';
$i = 1;
while ($row = mysql_fetch_array($res)) {
if ($i == 1) {
echo '<tr>';
}
echo '<td>';
echo $row['id'];
echo '</td>';
if ($i == 4) {
echo '</tr>';
$i = 0;
}
$i++;
}
echo '</table>';
 
Odgovor na temu

memphis
Vladimir Mihailovic
NaviPartner
Bgd

Član broj: 15378
Poruke: 94
*.vdial.verat.net.

Sajt: www.3dfurniture.net


Profil

icon Re: n reda x 4 kolone09.07.2006. u 22:35 - pre 195 meseci
Hvala svima. Problem resen... :-)
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: n reda x 4 kolone

[ Pregleda: 2643 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.