Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

popuniti textbox?

[es] :: .NET :: popuniti textbox?

[ Pregleda: 2545 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mii
Marko Markovic
podgorica

Član broj: 54936
Poruke: 102
195.66.163.*



Profil

icon popuniti textbox?09.09.2006. u 17:33 - pre 199 meseci

Radim jedan sql upit koji daje samo jednu vrijednost,zelim da sa tom dobijenom vrijednoscu popunim textbox.Radio sam preko Template column pa u njega stavim textbox i punim ,ali mi to resenje ne odgovara.


protected void Click(Object sender, EventArgs e)
{


string strConn = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=C:\\Documents and Settings\\database\\Sites.mdb";

string strsql = "SELECT * FROM Sites WHERE CELLNAME='"+DropDownList1.SelectedItem+"'";

OleDbConnection cn = new OleDbConnection(strConn);

DataSet ds = new DataSet();

OleDbDataAdapter da = new OleDbDataAdapter(strsql, cn);

da.Fill(ds, "Sites");

//ovdje bi trebao doci kod za punjenje textboxa..??/
}


Hvala
Pozdrav
 
Odgovor na temu

Radudzoni
Radoslav Jovanovic
Beograd

Član broj: 8384
Poruke: 133
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: popuniti textbox?09.09.2006. u 20:48 - pre 199 meseci
Code:
txtBox.Text = ds.Tables[0].Rows[0][0].ToString();
 
Odgovor na temu

mii
Marko Markovic
podgorica

Član broj: 54936
Poruke: 102
195.66.163.*



Profil

icon Re: popuniti textbox?10.09.2006. u 08:57 - pre 199 meseci
Hvala Puno!!!
 
Odgovor na temu

mii
Marko Markovic
podgorica

Član broj: 54936
Poruke: 102
195.66.163.*



Profil

icon Re: popuniti textbox?10.09.2006. u 09:46 - pre 199 meseci

mali problemcic???

dropdownlist koji je dat u upitu prikazuje se iz baze:
protected void Page_Load(Object sender, EventArgs e)
{

string strConn = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=C:\\Documents and Settings\\ivanb.LJUBOMIR_IVAN\\Desktop\\database\\Sites.mdb";

string strsql = "SELECT * FROM Sites";

OleDbConnection cn = new OleDbConnection(strConn);

DataSet ds = new DataSet();

OleDbDataAdapter da = new OleDbDataAdapter(strsql, cn);

da.Fill(ds, "Sites");

DropDownList1.DataSource = ds.Tables["Sites"].DefaultView;
DropDownList1.DataBind();

}

a kasnije u gore pomenutom kodu sam dodao txtBox.Text = ds.Tables[0].Rows[0][0].ToString();

ali mi prikazuje samo prvog u dropdown listi(bez obzira kojeg selektovao) vjerovatno ove nule u Rows odredjuju to,kako bi se to rijesilo pa da prikazuje onaj podatak koji se selektuje u dropdown listi???

Hvala Unaprijed

 
Odgovor na temu

mii
Marko Markovic
podgorica

Član broj: 54936
Poruke: 102
195.66.163.*



Profil

icon Re: popuniti textbox?10.09.2006. u 19:07 - pre 199 meseci
Nadam se da ce se naci neki dobrovoljac da mi pomogne...

Pozdrav
 
Odgovor na temu

Radudzoni
Radoslav Jovanovic
Beograd

Član broj: 8384
Poruke: 133
*.fiberop.matgnet.com.



Profil

icon Re: popuniti textbox?11.09.2006. u 10:58 - pre 199 meseci
E, pazi... Kad stavis
txtBox.Text = ds.Tables["Sites"].Rows[0][0].ToString();
To znaci da ce ti u Text properti TextBox kontrole biti upisana vrednost iz 0 (nultog) reda i 0 (nulte) kolone...
Inace kolonu mozes da gadjas i u glavu preko njenog naziva pa bi to bilo:
txtBox.Text = ds.Tables["Sites"].Rows[0]["NazivTvojeKolone"].ToString();

I bilo bi dobro da najpre skapiras sta je DataTable... da ona zapravo sadrzi kolekciju redova kroz kolu mozes da prodjes nekom petljom (for, while i sl...)

Verovatno ces Value svoje padajuce liste vezati za ID tabele "Sites", pa kad selektujes neku vrednost u padajucoj listi ti je nadji u ds.Tables["Sites"]...
Moze, recimo:
txtBox.Text = ds.Tables["Sites"].Select("IDTabele = selektovanaVrednost")[0]["NazivTvojeKolone"].ToString();

Ali, ponavljam, najbolje je da malo pogledas po helpu i da ukapiras sustinu problema... jer ces se posle resenja ovog tvog konkretnog problema ponovo javiti sa recimo pitanjem "Kako da pored vrednosti u TextBox-u checkiram neki CheckBox u zavisnosti od vrednosti neznamtijakog polja u tabeli 'Sites'"... A, veruj mi da je citanje helpa za ovakve stvari mnogo kraci i jednostavniji posao od trosenja 5-10 minuta vremena na postavljanje pitanja...

P.S.
Ovim savetom nisam mislio nista lose, i nadam se da ces to tako i shvatiti... kao dobronameran savet...

Pozdrav.
 
Odgovor na temu

mii
Marko Markovic
podgorica

Član broj: 54936
Poruke: 102
195.66.163.*



Profil

icon Re: popuniti textbox?11.09.2006. u 23:24 - pre 199 meseci
Hej Radudzoni hvala na savjetu puno,svi dobonamjerni savjeti su OK,uzgred rijesio sam problem koristio sam :
txtBox.Text = ds.Tables["Sites"].Rows[0]["NazivTvojeKolone"].ToString();

i sve mi radi ok,

Hvala jos jednom!!

Pozdrav
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: popuniti textbox?

[ Pregleda: 2545 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.