Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Invisable textbox na formi- event textchanged??

[es] :: .NET :: Invisable textbox na formi- event textchanged??

[ Pregleda: 3756 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Bojan11
Pula,HR

Član broj: 73881
Poruke: 180
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Invisable textbox na formi- event textchanged??03.03.2006. u 22:11 - pre 190 meseci
Pozdrav,
kako da napravim EVENT koji če nakon slanja stringova u textbox1, napraviti funkciju...znaći šaljem stringove sa PS/2 porta u textbox....kojeg sam u kodu formirao sa Dim textbox1 As New textbox , znaci nisam ga stavio na formu, nego samo u kodu. E sad kad ti stringovi stignu u taj textbox1 i usporede se sa zadanom vrijednošću...treba mi se obaviti FUNKCIJA(Sub)...bez ikakvog stiskanja button kontrole!! Isto kako sta je event textbox kontrole EVENT textchanged?? Kako da to napravim?? Probao sam staviti na formu textbox pa pokusati udariti Visable = False, ali neide...javlja error!!
 
Odgovor na temu

marko v
programer
Šibenik

Član broj: 46810
Poruke: 109
*.adsl.net.t-com.hr.

Sajt: www.bono-husky.tk


Profil

icon Re: Invisable textbox na formi- event textchanged??04.03.2006. u 08:16 - pre 190 meseci
Kontrola richTextBox se moze postaviti da bude nevidljiva
 
Odgovor na temu

vekica
Veroljub Zmijanac
beograd

Član broj: 29640
Poruke: 128
*.ppp-bg.sezampro.yu.

ICQ: 330192115
Sajt: www.veroljub.blogspot.com


Profil

icon Re: Invisable textbox na formi- event textchanged??04.03.2006. u 11:47 - pre 190 meseci
ja sam koristio kontrolu hidden a to je HTML kontrola
iz tog razlog klik na nju pa RUN AS SERVER CONTROL
dalje je potrebno da je pristupis njenoj vrednosti

document.findcontrol("ime_promenljive").value


pa ipak nisam je prijavljivao na nikakav dogadjaj...


javi kako si resio problem....


p.s. drugo resenje koje nisam primenio ali sam testirao
jeste:
smanjiti tekst box na 1px x 1px
skinuti border
postaviti sve boje na trasnparent i nema sanse da se zabode misem...



 
Odgovor na temu

aleksandarpopov
IT consultant
Senta

Član broj: 57172
Poruke: 484
*.sksyu.net.

Sajt: www.linkedin.com/in/aleks..


Profil

icon Re: Invisable textbox na formi- event textchanged??05.03.2006. u 17:48 - pre 190 meseci
Ne razumem bas tvoje pitanje najbolje, ali TextBox ima osobinu Visible koju mozes da postavis na true ili false i programski i u dizajenru...a EVENT moras da napravis za txtbox ako kontrolu pravis dinamicki iz koda, sto je malo tezi nacin (pogledaj sta ti generise form designer) a laksi nacin ti je da selektujes tvoj txtbox u dizajneru i zatim klikni na onu munju kod propertija i nadji dogadjaj koji ti treba ...i zatim smesti poziv tvog metoda tamo...ali za tvoj problem obezbedi neku proveru da li su ti svi podaci stigli u txtbox...
Nadam se da sam ti malo pomogao....ne razumem bas najbolje tvoje pitanje!
Poz
RTFM
 
Odgovor na temu

Bojan11
Pula,HR

Član broj: 73881
Poruke: 180
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Invisable textbox na formi- event textchanged??06.03.2006. u 17:45 - pre 190 meseci
Hvala,
inace textbox mi koristi za primanje podataka sa PS/2 porta. Preko njega primam podatke sa magnetnog čitača. E sad, nebi htio da mi se taj textbox vidi na formi, treba mi EVENT textbox changed, tako da nemogu namjestit Visable = False.
 
Odgovor na temu

aleksandarpopov
IT consultant
Senta

Član broj: 57172
Poruke: 484
62.108.123.*

Sajt: www.linkedin.com/in/aleks..


Profil

icon Re: Invisable textbox na formi- event textchanged??06.03.2006. u 19:57 - pre 190 meseci
Nema veze sto ti je kontrola nevidljiva, mozes i dalje da koristis njen dogadjaj TextChanged, kao i da je vidljiva. Nema ama bas nikakve veze. Isto ti je....
A za onaj drugi post, mrzi me da ti odgovaram na njemu, evo ti odgovor na ovom :)
Napravi da ti jedna forma bude parent, glavna tj. MDI kontejner, u nju stavi pozive ostalih formi, i taj tvoj timer...
Pozdrav
RTFM
 
Odgovor na temu

Bojan11
Pula,HR

Član broj: 73881
Poruke: 180
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Invisable textbox na formi- event textchanged??06.03.2006. u 21:03 - pre 190 meseci
Nije isto, visable = true, false.....ne radi probao sam!!
 
Odgovor na temu

vekica
Veroljub Zmijanac
beograd

Član broj: 29640
Poruke: 128
*.ppp-bg.sezampro.yu.

ICQ: 330192115
Sajt: www.veroljub.blogspot.com


Profil

icon Re: Invisable textbox na formi- event textchanged??06.03.2006. u 22:04 - pre 190 meseci
nije isto.
asp.net ne renderuje kontrolu ako je visible = false;

rekoh ti onaj seljacki trip da je minimizujes..
 
Odgovor na temu

bunker
Srđan Savković
Smederevo

Član broj: 4495
Poruke: 239
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: Invisable textbox na formi- event textchanged??07.03.2006. u 02:06 - pre 190 meseci
ako postavis Visible = false, ne renderuje, ali ako kazes control.Attributes.Add("visibility","hidden") bicce izrenderovana na strani, eventi rade normalno, a ne vidi se.

Ako sam skapirao dobro radis sa asp-om?
Nije važno stići prvi. Važno je prvo da stigneš.
 
Odgovor na temu

Bojan11
Pula,HR

Član broj: 73881
Poruke: 180
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Invisable textbox na formi- event textchanged??07.03.2006. u 07:20 - pre 190 meseci
Ne radim u Visual Basicu 2005! Dali i tamo radi taj control.Attributes.Add("visibility","hidden")??
 
Odgovor na temu

ntadic
bg

Član broj: 38173
Poruke: 75
194.106.174.*

ICQ: 317199697


Profil

icon Re: Invisable textbox na formi- event textchanged??07.03.2006. u 12:25 - pre 190 meseci
Polako momci, da razjasnimo neshto. ASP.NET je tehnologija za izradu serverskih aplikacija tj. web aplikacija kompatibilna sa bruku jezika. A ti Bojane ne radis u Visual Basicu 2005 nego u Visual Studiu 2005 sa Visual Basicom .NET.
Kad te chovjek pit'o da li radish sa asp-om mislio je na to da li radis win ili web aplikaciju.
textbox.attributes postoji samo za web kontrolu textbox. I inache samo postavlja CSS za tu kontrolu...

P.S. Bas bi volio da vec jednom zbudzish taj program sa serial portom. Ako hocesh daj mi 100e ja cu ti ga napraviti za sedam dana.

Trulo je ovako, trebao bi na kraju da nas stavish u about box. Uzmi knjigu za VB, Guglaj malo, nauchi malo programiranje pa onda pare zaradjuj. Ne mozesh da radish integrale bez tablice mnozenja.

Nemoj se naci uvrijedjenim, sve ti ovo govorim iz iskustva i iz dobre namjere. Jer ako dobro ne shvatish sve shto si napisao u kodu, kasnije kad nekome prodash program, pa kada se pojave bagovi, mozesh da se uvalish u zhestoke probleme (chovjek dao pare, ne radi mu, a ti nisi siguran kako da popravish). To se meni deshavalo sa privim programom, poslije sam mnogo ozbiljnije pristupao poslu.

P.P.S. Rjeshenje problema:

Code:
Sub TestEvents()
   Dim Obj As New Class1()
   ' Associate an event handler with an event.
   AddHandler Obj.Ev_Event, AddressOf EventHandler
   Obj.CauseSomeEvent()   ' Ask the object to raise an event.
End Sub

Sub EventHandler()
   ' This procedure handles events raised by the object Obj.
   MsgBox("EventHandler caught event.")   ' Handle the event.
End Sub

Public Class Class1
   Public Event Ev_Event()   ' Declare an event.
   Sub CauseSomeEvent()
      RaiseEvent Ev_Event()   ' Raise an event.
   End Sub
End Class

(prekopirano iz MSDN-a)

u tvom sluchaju bi bilo sledece:
Code:

 Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
        Dim x As New TextBox
        AddHandler x.TextChanged, AddressOf TextBox1_TextChanged
    End Sub


    Private Sub TextBox1_TextChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs)

    End Sub




[Ovu poruku je menjao ntadic dana 07.03.2006. u 14:13 GMT+1]
I tako...
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Invisable textbox na formi- event textchanged??

[ Pregleda: 3756 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.