Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

problem sa textbox-om

[es] :: .NET :: problem sa textbox-om

[ Pregleda: 2215 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ivan74
Beogad

Član broj: 59230
Poruke: 80
*.uzzpro.sr.gov.yu.



Profil

icon problem sa textbox-om22.07.2005. u 08:39 - pre 199 meseci
Imam sledeci problem
imam dataset i nekoliko textbox kontrola vezanih za njega, npr:
txtTel1.DataBindings.Add("text", ds.telefoni, "Telefon1")

kada nacinim neke izmene i pozovem datapater.update nista se ne dogodi jer je Haschanges property False.

Ako isti dataset vezem za datagrid i ucinim neku izmenu onda je sve OK i update se izvrsi.

????
 
Odgovor na temu

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
82.117.193.*

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Re: problem sa textbox-om22.07.2005. u 12:11 - pre 199 meseci
Uradi ovo:
txtTel1.DataBindings.Add("text", ds, "telefoni.Telefon1");
America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

ivan74
Beogad

Član broj: 59230
Poruke: 80
*.com
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: problem sa textbox-om22.07.2005. u 15:44 - pre 199 meseci
>

------=_Part_914_7316475.1122036940660
Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Content-Disposition: inline

<div>Da to sam probao odavno ali ne daje razultate.</div>
<div>Cudno je to sto se u dataset-u vidi promena kada nesto ukusam u textbox ali haschanges uporno stoji false.</div>
<div>ali ako neposredno pre da.uptade metode uradim:</div>
<div><font size="2">
<p>ds.imetabele(0).imekolone = </p></font><font size="2">txtbox.Text</font>
<p><font size="2">onda odradi update.</font></p>
<p><font size="2">Trenutno imam resenje koje radi ali mi i dalje nije jasno zasto nece automatski da prepozna da je red u dataset-u modifikovan</font></p><br><br>&nbsp;</div>
<div><span class="gmail_quote">On 7/22/05, <b class="gmail_sendername">dusty</b> &lt;<a href="mailto:[email protected]">[email protected]</a>&gt; wrote:</span>
<blockquote class="gmail_quote" style="PADDING-LEFT: 1ex; MARGIN: 0px 0px 0px 0.8ex; BORDER-LEFT: #ccc 1px solid">Uradi ovo:<br><br>txtTel1.DataBindings.Add(&quot;text&quot;, ds, &quot;telefoni.Telefon1&quot;);<br><br>--
<br><a href="http://www.elitesecurity.org/poruka/832680">http://www.elitesecurity.org/poruka/832680</a><br><br>Prijave/odjave: <a href="http://www.elitesecurity.org/liste">http://www.elitesecurity.org/liste</a><br><br>Ne menjajte sledece dve linije ukoliko odgovarate putem emaila!
<br>esauth:127947:7ca819dfdc812f3d4970e9beb3e5b846<br>Odgovor pisite *iskljucivo* ispod ove linije:<br></blockquote></div><br>

------=_Part_914_7316475.1122036940660--
 
Odgovor na temu

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
82.117.193.*

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Re: problem sa textbox-om25.07.2005. u 12:43 - pre 198 meseci
Hmmm, glupavo predog, ali mislim da je parametar sa propertijem za koji bindujes case sensitive. Jel si probao da stavis ime property-a velikim slovom:

txtTel1.DataBindings.Add("Text", ds.telefoni, "Telefon1")
America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

ivan74
Beogad

Član broj: 59230
Poruke: 80
*.uzzpro.sr.gov.yu.



Profil

icon Re: problem sa textbox-om25.07.2005. u 13:04 - pre 198 meseci
I to sam probao ali nista
On je uredno vezzan za dataset i cim nesto otkucam u textbox-u u dataset se vidi promena, ali nece da promeni haschanges u true.
Problem sam zaobisao ali me i dalje kopka zasto se desava?
 
Odgovor na temu

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
213.137.127.*

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Re: problem sa textbox-om27.07.2005. u 21:09 - pre 198 meseci
Citat:
ali me i dalje kopka zasto se desava


I mene
E, gde gledas promene ? ds.HasChanges() ili foreach po tabelama u dataset-u ?
America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: problem sa textbox-om

[ Pregleda: 2215 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.