Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

QuickReport prikaz

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: QuickReport prikaz

[ Pregleda: 2117 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

medixsa

Član broj: 155471
Poruke: 184
77.238.207.*



+2 Profil

icon QuickReport prikaz02.05.2008. u 11:48 - pre 164 meseci
Pozdrav !!!

Delphi 7

QuickReport koristim za prikaz POS racuna i stamapanje ali mi na na POS printerima ne stampa uredno,razbacuje redove i sl..

da li neko zna kako da sve iz QuickReporta prebacim u tekstulani fajl ili konvertujem u neku komponentu tipa ListBox itd...

Hvala svima na ogdovu





[Ovu poruku je menjao medixsa dana 02.05.2008. u 21:55 GMT+1]
 
Odgovor na temu

juha5803

Član broj: 74797
Poruke: 88
*.teol.net.



Profil

icon Re: QuickReport prikaz03.05.2008. u 06:08 - pre 163 meseci
Bilo je par odgovora na sličan problem. Ako baš ne moraš ne koristi QR. Šalji direktno na LPT ili COM port. POS printeri to uglavnom lakše prihvate. Kako u QR uopšte definišeš dužinu strane pošto nemožeš znati dužinu računa?
 
Odgovor na temu

medixsa

Član broj: 155471
Poruke: 184
*.sa.hs-hkb.ba.



+2 Profil

icon Re: QuickReport prikaz03.05.2008. u 12:03 - pre 163 meseci
Pozdrav !!

Kreirao sam komplet sadrzaj racuna u memo u saljem ga na LPT direktono,stim da se puno mucim oko poravnjanja
kolona tj.izmedju kolicine i cijene i iznosa -pomjera mi se ako je kolicina veca od....ili obrnutno


valjda cu nekako rijesiti

hvala puno
 
Odgovor na temu

juha5803

Član broj: 74797
Poruke: 88
*.teol.net.



Profil

icon Re: QuickReport prikaz03.05.2008. u 12:34 - pre 163 meseci
Imao sam taj problem i rješio ga tako da sam sam "fiksirao" dužine podataka tj. naziv artikla je uvijek 19 karaktera, cijena 8 i slično. POS printeri koriste proporcionalan font i to je onda moguće izvesti ovako
 
Odgovor na temu

medixsa

Član broj: 155471
Poruke: 184
77.238.200.*



+2 Profil

icon Re: QuickReport prikaz03.05.2008. u 14:16 - pre 163 meseci
Pogledaj moj kod

Code:

var
  Naziv,Cijena,Kolicina,Sifra,Stopa,Iznos,PDV,bezPDV : String;
  Lista : TStringList;

begin
  Lista := TStringList.Create;

  Lista.Add('Sifra');
  Lista.Add('Naziv');
  Lista.Add('Stopa');
  Lista.Add('Kolicina');
  Lista.Add('Cijena');
  Lista.Add('bezPDV');
  Lista.Add('PDV');
  Lista.Add('Iznos');


  izvjPOSracun.Memo1.Lines.Add(Lista.Strings[0]+' '+Lista.Strings[1]+'                        '+Lista.Strings[2]);
  izvjPOSracun.Memo1.Lines.Add(Lista.Strings[3]+' '+Lista.Strings[4]+'   '+Lista.Strings[5]+'   '+Lista.Strings[6]+'     '+Lista.Strings[7]);
  izvjPOSracun.Memo1.Lines.Add('****************************************');


  frmProdaja.tblProdaja.First;
  while not frmProdaja.tblProdaja.Eof do
  begin
  Sifra := frmProdaja.tblProdajaSifra.AsString;
  if length(Sifra) < 5 then
  Sifra := Sifra + StringOfChar(' ', 5-Length(Sifra))
  else Sifra := Copy(Sifra,1,5);

  Naziv := frmProdaja.tblProdajaNaziv.AsString;
  if length(Naziv) < 50 then Naziv := Naziv + StringOfChar(' ', 30-Length(Naziv))
  else Naziv := Copy(Naziv,1,30);

  Stopa := FloatToStrF(frmProdaja.tblProdajaPDV.AsInteger,ffFixed,18,2);
  if length(Stopa) < 8 then Stopa := Stopa + StringOfChar(' ', 8-Length(Stopa))
  else Stopa := Copy(Stopa,1,8);

  Kolicina := FloatToStrF(frmProdaja.tblProdajaKolicina.AsFloat, ffFixed, 18, 2);
  if length(Kolicina) < 2 then Kolicina := StringOfChar(' ', 10-Length(Kolicina)) + Kolicina
  else Kolicina := Copy(Kolicina,1,10);

  Cijena := FloatToStrF(frmProdaja.tblProdajaCijena.AsFloat, ffFixed, 18, 2);
  if length(Cijena) < 9 then Cijena := StringOfChar(' ', 10-Length(Cijena)) + Cijena
  else Cijena := Copy(Cijena,1,10);

  Iznos := FloatToStrF(frmProdaja.tblProdajaIznos.AsFloat, ffFixed, 18, 2);
  if length(Iznos) < 10 then Iznos := StringOfChar(' ', 10-Length(Iznos)) + Iznos
  else Iznos := Copy(Iznos,1,10);


  PDV := FloatToStrF(frmProdaja.tblProdajaSumPDV.AsFloat, ffFixed, 18, 2);
  if length(PDV) < 6 then PDV := StringOfChar(' ', 6-Length(PDV)) + PDV
  else PDV := Copy(PDv,1,6);

  bezPDV := FloatToStrF(frmProdaja.tblProdajaRabatS.AsFloat, ffFixed, 18, 2);
  if length(bezPDV) < 9 then bezPDV := StringOfChar(' ', 9-Length(bezPDV)) + bezPDV
  else bezPDV := Copy(bezPDV,1,9);


    // Dodavanje u listbox1
    izvjPOSracun.Memo1.Lines.Add(Sifra+Naziv+Stopa);
    izvjPOSracun.Memo1.Lines.Add(Kolicina+Cijena+bezPDV+PDV+Iznos);
    frmProdaja.tblProdaja.Next;
  end;
    izvjPOSracun.Memo1.Lines.Add('****************************************');


a opet mi nestima kako treba nikako nemogu da ustimam da bude sve uredu


[Ovu poruku je menjao savkic dana 03.05.2008. u 16:13 GMT+1]
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2671



+76 Profil

icon Re: QuickReport prikaz03.05.2008. u 15:14 - pre 163 meseci
Pogledaj: http://www.elitesecurity.org/t232075.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: QuickReport prikaz

[ Pregleda: 2117 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.