Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Prikaz rezultata iz mySQL u FLASHU

[es] :: Flash :: Prikaz rezultata iz mySQL u FLASHU

Strane: 1 2

[ Pregleda: 6950 | Odgovora: 23 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
*.dialup.neobee.net.



+35 Profil

icon Prikaz rezultata iz mySQL u FLASHU01.09.2006. u 17:49 - pre 185 meseci
Dakle,
pitanje je-koji je najefikasniji nacin prikazivanja podataka iz mySQL-a u Flashu...Prikaz bi trebalo da izgleda otprilike ovako:
http://www.oshkoshtruck.com/concrete/usedtrucks%7Ehome.cfm

Pravljenje tabela i izvlacenje podataka iz njih pomocu php-a(ili prikaz na php strani) mi nije problem...Ali...kako odraditi taj 'tabelarni ' prikaz u flashu?Koju komponentu koristiti,ako se to moze pomocu komponente?A sad vidim i da ce citanje samih podataka biti zanimljivo...
Svaki savet je dobro dosao.
 
Odgovor na temu

milantrax2005
Milan Trajković
Nis

Član broj: 53910
Poruke: 675
*.bankerinter.net.

ICQ: 324951764


+2 Profil

icon Re: Prikaz rezultata iz mySQL u FLASHU02.09.2006. u 01:33 - pre 185 meseci
Ako podaci preko loadVars dospeju do Flash-a najbolje je da ih tamo stavis u DataGrid komponentu.Naravno mozes da je skinujes do mile volje,ili pak da koristis neke druge DataGrid komponente koje se mogu naci...Ovde imas primer kako se popunjava kada imamo niz...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
*.dialup.neobee.net.



+35 Profil

icon Re: Prikaz rezultata iz mySQL u FLASHU02.09.2006. u 01:43 - pre 185 meseci
Hvala ti,evo bas sad sam i sam otisao na Macromedijin sajt pa citam help za tu komponentu;-)...(nema ga offline).Hvala na primeru,ako zapne negde opet se javljam;-)
 
Odgovor na temu

tesliana
Niagara

Član broj: 106883
Poruke: 49
207.164.255.*



Profil

icon Re: Prikaz rezultata iz mySQL u FLASHU12.09.2006. u 17:58 - pre 185 meseci
kelja,

Dal' si probo Flex2 i ActionScript3 ?

Pozdrav
Svi smo mi zarobljenici našeg ličnog iskustva.
We are all prisoners of our own experiences.
 
Odgovor na temu

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
*.dialup.neobee.net.



+35 Profil

icon Re: Prikaz rezultata iz mySQL u FLASHU12.09.2006. u 19:04 - pre 185 meseci
Ma ne...ako se tu koristi mnogo OOP:-)...necu ni probati jos neko vreme
 
Odgovor na temu

s-car

Član broj: 36978
Poruke: 99
*.cyber-infinity.net.



Profil

icon Re: Prikaz rezultata iz mySQL u FLASHU29.12.2006. u 22:04 - pre 181 meseci
p0z svima!
gde gresim?
php
Code:

<?php

$host = 'localhost';   
$kime = '***';
$sifra = '***';
$baza =  '***';

$link = mysql_connect($host, $kime, $sifra);
mysql_list_dbs($link);
mysql_select_db($baza, $link);
$result = mysql_query("select * from clanstvo", $link);
while ($query_data = mysql_fetch_array($result)) {
  
            echo "&prom=$query_data[Ime]$";   
     }                
?>


flash

Code:

var unos:LoadVars;
onEnterFrame = function() {
unos = new LoadVars();
unos.load('web_clanstvo.php', this, 'POST');
unos.onLoad = function(success) {
if (success) {
polje_txt.text = unos["prom"];
}
}
}
[/quote]

nedobijam   result u flashu...a u php da sto?:(
 
Odgovor na temu

milantrax2005
Milan Trajković
Nis

Član broj: 53910
Poruke: 675
*.bankerinter.net.

ICQ: 324951764


+2 Profil

icon Re: Prikaz rezultata iz mySQL u FLASHU30.12.2006. u 10:42 - pre 181 meseci
Probaj ovako,zameni istu liniju koda u:

Code:

polje_txt.text = unos.prom; 
 
Odgovor na temu

s-car

Član broj: 36978
Poruke: 99
*.cyber-infinity.net.



Profil

icon Re: Prikaz rezultata iz mySQL u FLASHU30.12.2006. u 12:51 - pre 181 meseci
Isto sta da radim?
 
Odgovor na temu

milantrax2005
Milan Trajković
Nis

Član broj: 53910
Poruke: 675
*.bankerinter.net.

ICQ: 324951764


+2 Profil

icon Re: Prikaz rezultata iz mySQL u FLASHU30.12.2006. u 13:38 - pre 181 meseci
Sta dobijas na:

trace(unos.prom)

Jel php odradjuje svoj deo posla?

jel undefined?

Probaj da zamenis u php skripu echo sa print...
Probaj da stavis umesto load sendAndLoad u Flash-u...


[Ovu poruku je menjao milantrax2005 dana 30.12.2006. u 14:50 GMT+1]
 
Odgovor na temu

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
*.dialup.neobee.net.



+35 Profil

icon Re: Prikaz rezultata iz mySQL u FLASHU30.12.2006. u 14:19 - pre 181 meseci
Bice da je isti problem kao i u jednom od prethodnih postova.
NE MOZES DA VIDIS REZULTATE TESTIRAJUCI DIREKTNO IZ FLASHA...

Ukucaj:
http://localhost/tvojflashfajl.swf (ili putanju do dokumenta/stranice na kojoj se flash nalazi)i trebalo bi da radi.
Pozdrav!
 
Odgovor na temu

s-car

Član broj: 36978
Poruke: 99
*.cyber-infinity.net.



Profil

icon Re: Prikaz rezultata iz mySQL u FLASHU30.12.2006. u 15:40 - pre 181 meseci
Citat:

Sta dobijas na:

trace(unos.prom)

Jel php odradjuje svoj deo posla?

jel undefined?

Probaj da zamenis u php skripu echo sa print...
Probaj da stavis umesto load sendAndLoad u Flash-u...



Isto nece promenio sam u php dobijam
&prom=aaaaaaa&&prom=&
ovo aaaaaaaa je u bazi znaci radi,a u fleshu nista nedobijam.....


Citat:

Bice da je isti problem kao i u jednom od prethodnih postova.
NE MOZES DA VIDIS REZULTATE TESTIRAJUCI DIREKTNO IZ FLASHA...

Ukucaj:
http://localhost/tvojflashfajl.swf (ili putanju do dokumenta/stranice na kojoj se flash nalazi)i trebalo bi da radi.
Pozdrav!


testiram ga na serveru..ne swf nego .php
 
Odgovor na temu

s-car

Član broj: 36978
Poruke: 99
*.cyber-infinity.net.



Profil

icon Re: Prikaz rezultata iz mySQL u FLASHU03.01.2007. u 02:14 - pre 181 meseci
Srecna nova 2007 godina!!!

i dalje nisam resio problem.. kad stavim _root.polje_txt.text = unos[prom]; dobijem na testiranu znaci na serveru undefined isto u tracer e sad ako sttavim = unos.prom na serveru nista ne dobijam a na trace-u u flashu deo pho koda
][code]
$query_data[Ime]";

}

?>[/code
 
Odgovor na temu

milantrax2005
Milan Trajković
Nis

Član broj: 53910
Poruke: 675
*.bankerinter.net.

ICQ: 324951764


+2 Profil

icon Re: Prikaz rezultata iz mySQL u FLASHU03.01.2007. u 06:27 - pre 181 meseci
Srecna nova 2007 :-)

Probaj da taj deo PHP koda

$query_data[Ime]

izvrsis pre printanja,pa da nakon toga sadrzaj varijable samo izprintas.
Recimo ako rezultat tog query-ja cuvas u varijabli odgovor
nakon toga napises:

print "&prom=".$odgovor."&";

Sta onda dobijas na trace(unos.prom)
 
Odgovor na temu

s-car

Član broj: 36978
Poruke: 99
*.cyber-infinity.net.



Profil

icon Re: Prikaz rezultata iz mySQL u FLASHU03.01.2007. u 10:33 - pre 181 meseci
Dobijam ".$odgovor."
izgleda da cu morati da googlam jel da?
 
Odgovor na temu

milantrax2005
Milan Trajković
Nis

Član broj: 53910
Poruke: 675
*.bankerinter.net.

ICQ: 324951764


+2 Profil

icon Re: Prikaz rezultata iz mySQL u FLASHU03.01.2007. u 15:48 - pre 181 meseci
Tebi izgleda da php ne radi cim dobijas takav "sirov" kod :)
 
Odgovor na temu

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
*.dialup.neobee.net.



+35 Profil

icon Re: Prikaz rezultata iz mySQL u FLASHU03.01.2007. u 17:56 - pre 181 meseci
Ma radi,sad sam 76% siguran da je u pitanju ono sto sam rekao...Stavi stranicu sa flash fajlom na internet i testiraj je-mora da radi. :-)

I da,srecna Nova godina,naravno ;-)
 
Odgovor na temu

s-car

Član broj: 36978
Poruke: 99
*.cyber-infinity.net.



Profil

icon Re: Prikaz rezultata iz mySQL u FLASHU05.02.2007. u 15:56 - pre 180 meseci
p0z
Opet problem
ovako imam

php:
Code:

<?php                           
$host = 'localhost';   
$kime = '***';
$sifra = '***';
$baza =  'proba';
 
$link = mysql_connect($host, $kime, $sifra);
mysql_list_dbs($link);
mysql_select_db($baza, $link);
 $result2 = mysql_query("SELECT * FROM komentari ", $link) ;    
 $br = mysql_num_rows($result2);     
 
$result = mysql_query("select * from komentari where br = 1",$link) ;                
 while ($query_data = mysql_fetch_array($result)) {                                   
                              
$od = $query_data[potpis] ;                                                                                        
$komentar = $query_data[text];    
$vreme =  $query_data[vreme]; 
$naslov =  $query_data[naslov]; 
            
}          
      print "&od=$od";
          print "&text1=$komentar";    
           print "&vreme=$vreme";
            print "&tema=$naslov";   
print "&br=$br";  
                                         
                                         
?>


flash

Code:

onEnterFrame = function () {
    preg = new LoadVars();
    preg.load('komentar.php', this,"POST");
    preg.onLoad = function(success) {
        if (success) {
            _root.kom.tema.text = preg["tema"];
            _root.kom.vreme.text = preg["vreme"];
            _root.kom.text1.text = preg["text1"];
            _root.kom.br.text = preg.br;
            _root.kom.od.text = preg["od"];
        };
    };
};


E sad ovo radi al ne uvek......( npr ako neradi rupam par pua F5(refresh) i onda prikaze text iz mysql.... kako da resim to?
 
Odgovor na temu

milantrax2005
Milan Trajković
Nis

Član broj: 53910
Poruke: 675
212.200.185.*

ICQ: 324951764


+2 Profil

icon Re: Prikaz rezultata iz mySQL u FLASHU05.02.2007. u 18:01 - pre 180 meseci
Posle putanje za PHP fajl dodaj random number.Pretrazi forum za cache killer...
 
Odgovor na temu

s-car

Član broj: 36978
Poruke: 99
*.cyber-infinity.net.



Profil

icon Re: Prikaz rezultata iz mySQL u FLASHU05.02.2007. u 18:53 - pre 180 meseci
ovako nesto?

Code:

cKiller = Math.random() * 1000000;

onEnterFrame = function () {
    preg = new LoadVars();
    preg.load('komentar.php'+cKiller, this,"POST");
    preg.onLoad = function(success) {
        if (success) {
            _root.kom.tema.text = preg["tema"];
            _root.kom.vreme.text = preg["vreme"];
            _root.kom.text1.text = preg["text1"];
            _root.kom.br.text = preg.br;
            _root.kom.od.text = preg["od"];
        };
    };
};
 
Odgovor na temu

milantrax2005
Milan Trajković
Nis

Član broj: 53910
Poruke: 675
212.200.185.*

ICQ: 324951764


+2 Profil

icon Re: Prikaz rezultata iz mySQL u FLASHU05.02.2007. u 20:36 - pre 180 meseci
preg.load('komentar.php?'+cKiller, this,"POST");
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Prikaz rezultata iz mySQL u FLASHU

Strane: 1 2

[ Pregleda: 6950 | Odgovora: 23 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.