Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

DBGrid Sortiranje

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: DBGrid Sortiranje

[ Pregleda: 4633 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

gygy
Dragan Grbic

Član broj: 7861
Poruke: 205
*.flashnet.co.yu.



Profil

icon DBGrid Sortiranje25.07.2003. u 02:41 - pre 206 meseci
Kako da sortiram podatke u dbgrid-u?

Od komponenata sam koristio ClientDataSet1, DataSource1 i DBGrid1.
Podatci su uneseni u neku bazu "Baza.xml".

Unapred Hvala!!!
GYGY
GYGY
 
Odgovor na temu

byTer

Član broj: 10936
Poruke: 1221
*.ptt.yu

ICQ: 47761626


Profil

icon Re: DBGrid Sortiranje25.07.2003. u 03:28 - pre 206 meseci
A o dakle si vadio podatke. Ako je iz XML-a onda je to mnogo komplikovanije. Ako radis iz neke druge baze onda jednostavno napravi novi query gde ces kao uslov da selektujes odredjenu kolonu!
 
Odgovor na temu

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
Poruke: 859
*.som.sezampro.yu

Sajt: www.activecollab.com


+1 Profil

icon Re: DBGrid Sortiranje25.07.2003. u 13:14 - pre 206 meseci
Resi sortiranje sa standardnim Query-em:

SELECT polje FROM tabela ORDER BY polje

Ako ti treba DB Grid sa sortiranjem tesko da ces naci komponentu koja ce to raditi posto je to mnogo jednostavnije uraditi kao sto sam gore napisao (iskoristi prednosti koje pruzaju baze podataka =} ). Standardne gridove sa mogucnostu sortiranja (i mnogim ekstra featurima kao sto su Combo polja, Checkboxovi unutar celija i slicno) mozes naci na http://www.torry.net
http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
 
Odgovor na temu

Kockicica
Kosta Ćurčić

Član broj: 7982
Poruke: 31
*.sab.sezampro.yu

Jabber: kockicica@elitesecurity.org


Profil

icon Re: DBGrid Sortiranje26.07.2003. u 10:30 - pre 206 meseci
Pogledaj malo ClientDataSet->IndexFieldNames i ClientDataSet->IndexFields properties. Nema nikakve veze sa gridom ;-)
 
Odgovor na temu

gygy
Dragan Grbic

Član broj: 7861
Poruke: 205
*.flashnet.co.yu.



Profil

icon Re: DBGrid Sortiranje31.07.2003. u 21:52 - pre 206 meseci
Zahvaljujem se svima na trudu, a posebno Kockicica na odgovoru resio sam problem!!!
I jos nesto kako da napravim kad kliknem na >Title Columns< da sortira po toj koloni?

Ali moj program koristi midas.dll pa me zanima da li ce praviti probleme (ja koristim Delphi6)?
Posto sam cuo da je u D5 bio bug u midas.dll-u takav da kad se prvi put ucita midas.dll on u registry upise odakle je ucitan i svaki sledeci put insistira da se nalazi na tom mestu. Drugim recima, kada ga jednom ucitas ne smes ga premestati na drugo mesto pa me zanima da li je bug otklonjen u D6?

Hvala unapred!!!
Pozdrav!!!
GYGY
 
Odgovor na temu

Kockicica
Kosta Ćurčić

Član broj: 7982
Poruke: 31
*.sab.sezampro.yu

Jabber: kockicica@elitesecurity.org


Profil

icon Re: DBGrid Sortiranje03.08.2003. u 01:00 - pre 205 meseci
Nisam siguran da je to greska - midas.dll je inproc COM server a kao takav bi trebalo da bude registrovan, sto podrazumeva da u registry postoji i tacna putanja do samog dll-a. Ako ga je bas potrebno pomerati, uradi "regsvr32 /u <tamo-gde-je-sada>\midas.dll", prebaci ga u zeljeni direktorijum i zavrsi sa "regsvr32 <tamo-gde-si-ga-prebacio>\midas.dll"
 
Odgovor na temu

gygy
Dragan Grbic

Član broj: 7861
Poruke: 205
*.flashnet.co.yu.



Profil

icon Re: DBGrid Sortiranje04.08.2003. u 16:44 - pre 205 meseci
Hvala Kockicice na odgovoru!

1. Ali kako da napravim kada kliknem na >Title Columns< da sortira po toj koloni?
2. I kako da kada kliknem na primer na neko slovo da automatski skoci na racimo taj red?

Unapred hvala!
GYGY

GYGY
 
Odgovor na temu

gygy
Dragan Grbic

Član broj: 7861
Poruke: 205
*.flashnet.co.yu.



Profil

icon Re: DBGrid Sortiranje10.08.2003. u 23:24 - pre 205 meseci
Kako da menjam "IndexFiledName" klikom na "Button" ili "Title Columns", koju god proceduru da napisem nece da radi?

Pozdrav!!!
GYGY



GYGY
 
Odgovor na temu

cacafaca
Nemanja Simovic
Beograd, Voždovac

Član broj: 49511
Poruke: 170
*.adsl.sezampro.yu.

ICQ: 68999229
Sajt: cacafaca.gotdns.com


+18 Profil

icon Re: DBGrid Sortiranje03.02.2006. u 14:32 - pre 175 meseci
Evo šta sam ja radio.
Code:

procedure SortirajDBGrid(Kolona: TColumn);
var tabela:ttable;
    grid:tdbgrid;
begin
  grid:=tdbgrid(Kolona.Grid);
  if (grid.DataSource.DataSet<>nil) then begin
    tabela:=ttable(grid.DataSource.DataSet);
    if (tabela.State <> dsinactive) and (tabela.FieldDefs.IndexOf(kolona.FieldName)>-1) then begin
      tabela.DisableControls;
      try
        tabela.IndexName:=tabela.IndexDefs.find(kolona.FieldName).Name;
      except
        on edatabaseerror do begin
          tabela.AddIndex(kolona.fieldname, Kolona.FieldName, [ixCaseinsensitive], Kolona.FieldName);
          tabela.IndexName:=kolona.FieldName;
        end;
      end;
      tabela.enablecontrols;
    end;
  end;
end;


Ali radi samo prvi put po startovanju programa. Posle prijavljuje "must use baseorder for this operation ..."

Ovo me j... pa rastura! :)

[Ovu poruku je menjao cacafaca dana 03.02.2006. u 15:33 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: DBGrid Sortiranje

[ Pregleda: 4633 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.