Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Dreamweaver problecic sa include php

[es] :: Web dizajn softver :: Dreamweaver problecic sa include php

[ Pregleda: 2240 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

starcha
Dusan Starcevic
Novi Sad

Član broj: 76490
Poruke: 2
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Dreamweaver problecic sa include php27.10.2007. u 23:23 - pre 166 meseci
Unapred se izvinjavam na prostom i početničkom pitanju ali molim odgovor!

Koristim DW, i kada odradim include nekog php fajla (naomena da kod prvog include, ja postavim inslude path ako to uopšte ima veze)

međutim ono što vidim u DW tada nema veze sa realnošću, ne prikaže mi praktično ništa, a kada stranicu pošaljem na server i pogledam je
sve radi normalno.

Šta može biti problem! Hvala unapred!
 
Odgovor na temu

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
77.46.178.*



+35 Profil

icon Re: Dreamweaver problecic sa include php28.10.2007. u 01:06 - pre 166 meseci
Mozda to sto ti(offline)nemas instaliran server, a ako ga imas, nije ukljucen?

Imas nekoliko ''sve u jednom'' resenja(appache, php i MySQL), tipa:

http://www.wampserver.com/en/

Pozdrav!

 
Odgovor na temu

pajaja
Beograd

Administrator
Član broj: 41598
Poruke: 3429
*.dynamic.sbb.co.yu.

Jabber: pajaja@elitesecurity.org
ICQ: 253317269


+144 Profil

icon Re: Dreamweaver problecic sa include php28.10.2007. u 02:12 - pre 166 meseci
Citat:
međutim ono što vidim u DW tada nema veze sa realnošću

DW ne izvrsava php skripte, za to ti treba server. Kao sto ti je kelja rekao, mozes da instaliras apache/php/mysql kod sebe na kompu da ne bi morao da stalno uploadujes na neki serv.
xxx
mali mali mali kamičak...nebo plave boje.
In Memoriam: Madzone Zeka(15.09.2005-16.09.2005)
 
Odgovor na temu

starcha
Dusan Starcevic
Novi Sad

Član broj: 76490
Poruke: 2
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Dreamweaver problecic sa include php28.10.2007. u 08:03 - pre 166 meseci
Zahvaljujem se na odgovorima.

Jesam početnik ali toliko znam, da DW ne izvršava PHP skripte i da mi treba veza na server (pa makar u lokalu) da bi mogao da izvršavam.. to je ok.

Ali ja imam problem jer meni DW neće da prikaže ni onaj deo koji je čisti HTML. znači meni sasvim odgovara da uemsto php skripta vidim onu ikonicu
php u DW, a da ostalo što nije php bude onako kako jeste, tekstovi slike i slično.

Pre nego sam ubacio <?php ini_set("include_path",".:/home/adren/public_html/NEW"); ?>
sve je bilo ok.

Da li postoje neka podešavanja samog DW koja bi mogla da utiču na ovo, i šta bi mogao da Vam pošaljem da lakše pokušate rešiti
moj problemčić!

Hvala svima unapred!

Takođe još jedno pitanje vezano za DW, kako raditi sa putanjama, ja bih na nekim mestima da koristim apsolutne putanje
http://nešto.jošnešto, a da mogu site lepo da gledam iz DW.

Primer, koristim isti header file na svim stranicama, u njemu se nalazi slika, rešenje koje radi je da tu sliku vežem u header
sa aps putanjem www.mojsite.com/slika.jpg i to radi naravno, koje je elegantnije rešenje ako postoji.

Postoji li neka opcija da se kao u starom dobrom DOS-u, doda neki path, gde bi se tražili pojedini fajlovi.

Izvinjavam se na gomili verovatno jednostavnih i bazičnih pitanja, ali...
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn softver :: Dreamweaver problecic sa include php

[ Pregleda: 2240 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.