Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Jedno mnoooogo prosto i glupo pitanje....

[es] :: PHP :: Jedno mnoooogo prosto i glupo pitanje....

[ Pregleda: 3257 | Odgovora: 18 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

NeShYU

Član broj: 64446
Poruke: 106
217.26.79.*

Sajt: www.exyufun.com


Profil

icon Jedno mnoooogo prosto i glupo pitanje....19.09.2006. u 22:16 - pre 181 meseci
Nisam davno radio HTML (dreamweaver je odradjivao posao) a sad mi treba da izvrsim nesto php koda an serveru koji ne podrzava PHP. Kod je:
Code:
<?php
include 'nekastrana.php';
echo 'evo $nekavar';
?>

Treba mi HTMl kod koji ce da uradi to. Moze li neko da mi pomogne?
www.worldsmail.uni.cc - Besplatan mail na principu gMaila, Yahoo-a ili Hotmaila
Uskoro i com domen
www.exyufun.com besplatan web hosting
 
Odgovor na temu

Davor Grubelić
Davor Grubelić

Član broj: 46879
Poruke: 280
*.cmu.carnet.hr.

Jabber: nameless21@elitesecurity.org
ICQ: 341103380


Profil

icon Re: Jedno mnoooogo prosto i glupo pitanje....19.09.2006. u 22:59 - pre 181 meseci
ako ti server ne podržava PHP možeš zaboravit na ovo što ti pokušavaš. tako da ti ta stranica *.php koju pokušavaš inkludat se neće izvršit jel ne njem php kod neće obradit.
 
Odgovor na temu

NeShYU

Član broj: 64446
Poruke: 106
217.26.79.*

Sajt: www.exyufun.com


Profil

icon Re: Jedno mnoooogo prosto i glupo pitanje....19.09.2006. u 23:04 - pre 181 meseci
to sam naveo kao primer, a meni treba HTML kod koji ce da procita neku varijablu iz nekog fajla i da je ispise. Inace, server podrzava PHP ali je za moj nalog (posto je free) nedostupan.

[Ovu poruku je menjao NeShYU dana 20.09.2006. u 00:18 GMT+1]
www.worldsmail.uni.cc - Besplatan mail na principu gMaila, Yahoo-a ili Hotmaila
Uskoro i com domen
www.exyufun.com besplatan web hosting
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4383
195.252.99.*

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Jedno mnoooogo prosto i glupo pitanje....19.09.2006. u 23:57 - pre 181 meseci
Mislim da je to malo nemoguće tj. možda možeš da učitaš stranicu u jako mali iframe (mada frejmove uopšte ne preporučujem da se koriste) i onda preko javascripta da uzmeš innerHTML. Nisam siguran da to može tako, samo nagađam
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

NeShYU

Član broj: 64446
Poruke: 106
217.26.79.*

Sajt: www.exyufun.com


Profil

icon Re: Jedno mnoooogo prosto i glupo pitanje....20.09.2006. u 05:29 - pre 180 meseci
Mora da postoji nacin. I ja sam razmisljao o frejmu, ali ne znam kojim kodom da ispisem varijablu, (kao u PHP-u echo '$var';). Ako neko zna, bio bih zahvalan da kaze.
www.worldsmail.uni.cc - Besplatan mail na principu gMaila, Yahoo-a ili Hotmaila
Uskoro i com domen
www.exyufun.com besplatan web hosting
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.ptt.yu.



+256 Profil

icon Re: Jedno mnoooogo prosto i glupo pitanje....20.09.2006. u 09:24 - pre 180 meseci
Nemoguce je da radis nesto dinamicki sa samim html-om. HTML je staticki jezik... a ti hoces da menjas promenljive i ispisujes...
Generalno mozes da koristis javascript, ali to je kao da si ubacio direktno broj u html fajl (jedino sto ne moras da menjas html fajl vec .js fajl npr).

Btw. Kako znas da na serveru ima php server ali da ti ne mozes da ga koristis?

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

Davor Grubelić
Davor Grubelić

Član broj: 46879
Poruke: 280
*.cmu.carnet.hr.

Jabber: nameless21@elitesecurity.org
ICQ: 341103380


Profil

icon Re: Jedno mnoooogo prosto i glupo pitanje....20.09.2006. u 10:53 - pre 180 meseci
pa imaš pakete hostinga..
osnovni (free) ti ne pruža ništa.
a ostali pružaju php i malu mysql bazu....i još puno toga.
i tako po cijeni...paketi rastu
 
Odgovor na temu

NeShYU

Član broj: 64446
Poruke: 106
217.26.79.*

Sajt: www.exyufun.com


Profil

icon Re: Jedno mnoooogo prosto i glupo pitanje....20.09.2006. u 11:05 - pre 180 meseci
A koji bi bio js kod? kako, sta....? Treba mi neki konktretniji opis sta i kako da uradim...
www.worldsmail.uni.cc - Besplatan mail na principu gMaila, Yahoo-a ili Hotmaila
Uskoro i com domen
www.exyufun.com besplatan web hosting
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.ptt.yu.



+256 Profil

icon Re: Jedno mnoooogo prosto i glupo pitanje....20.09.2006. u 12:11 - pre 180 meseci
index.html: Nesto ovako:
Code:

<body>
...
<script language="javascript" src="putanja/do/javascript.js></script>
...
</body>

A u javascript.js imas samo definiciju promenljive i ispis, mada je to glupo...
Code:

var prom=5;
document.write(prom);

ili tako nekako...
pa onda menjas samo u samome njemu prom=....
ali kazem, to je isto maltene kao da si u html-u napisao 5, pa kad oces da ga menjas -samo ga izmenis u html-u.... ne vidim svrhu ovoga , tj. sta ti u stvari zelis da postignes?



Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

trivial
Australija

Član broj: 3355
Poruke: 24
211.27.220.*



Profil

icon Re: Jedno mnoooogo prosto i glupo pitanje....20.09.2006. u 12:26 - pre 180 meseci
kada bi banalizovali tvoje pitanje ti bi hteo da sa javascript-om/html-om (client jezik) run-ujesh php fajl (server jezik).

to ne mozhesh nikako.

Citat:

to sam naveo kao primer, a meni treba HTML kod koji ce da procita neku varijablu iz nekog fajla i da je ispise. Inace, server podrzava PHP ali je za moj nalog (posto je free) nedostupan.


takodje, ne mozhesh da chitash/manipuliehsh vrednostima iz fajla samo sa javscriptom/html-om. mozhda bi mogao uz pomoc javapleta(jave)+javascripte. ovako, ne. no, kada bi uspeo i sa tom kombinacijom, opet ne bi mogao da doznash vrednost varijable na kraju skripte. zato shto je varijable=varibale=promenljiva. drugim rechima, posle x dana kodiranja napravio bi samo php interpeter.

jedino shto dinamichki javascripta mozhe da uradi je chitanje vrednosti iz URL-a. (php $_GET)



 
Odgovor na temu

trivial
Australija

Član broj: 3355
Poruke: 24
211.27.220.*



Profil

icon Re: Jedno mnoooogo prosto i glupo pitanje....20.09.2006. u 12:46 - pre 180 meseci
zasita zbunjujuce pitanje. tj ni ja nisam siguran shta ovaj hoce.

ak hocesh neshto, shto je postavio Jbyn4e
Code:

var prom=5;
document.write(prom);


a da bude donekle dinamichno (da ne menjash js non stop) , onda...neshto ovako

Code:

var prom
URL = parent.document.URL 
prom = URL.substring(URL.indexOf('?')+1, URL.length)

document.write(prom); //ili koristeci innerHTML. 


naravno, po duslovom da ti je url u formatu

http://www.nekastranica.html?5
 
Odgovor na temu

NeShYU

Član broj: 64446
Poruke: 106
217.26.79.*

Sajt: www.exyufun.com


Profil

icon Re: Jedno mnoooogo prosto i glupo pitanje....20.09.2006. u 17:01 - pre 180 meseci
Ja konkretno hocu da obicnim html-om javaapletom, javascriptom ili bilo cime osim PHP-a iscitam i ispisem neku vrednst iz confg.php fajla nekog cms-a ili tako necega. Pokusavam da dokazem neku svoju zamisao ali me muci sto ne znam javascript niti javaaplet.....
www.worldsmail.uni.cc - Besplatan mail na principu gMaila, Yahoo-a ili Hotmaila
Uskoro i com domen
www.exyufun.com besplatan web hosting
 
Odgovor na temu

Davor Grubelić
Davor Grubelić

Član broj: 46879
Poruke: 280
*.cmu.carnet.hr.

Jabber: nameless21@elitesecurity.org
ICQ: 341103380


Profil

icon Re: Jedno mnoooogo prosto i glupo pitanje....20.09.2006. u 17:37 - pre 180 meseci
a kako uopće možeš uzet vrijednost iz varijable *.php skripte kad se ta skripta uopće ne izvršava.
moraš recimo, pozivati skriptu sa kućnog servera na kojem će se skripta izvršavat..
a ako je to tvoj komp, mora stalno bit online.
najbolje, posegni u džep i plati hosting u kojem imaš podršku za php.
 
Odgovor na temu

pyc
Marko Domanović
Beograd

Član broj: 2771
Poruke: 897

Sajt: www.getmonero.org


+80 Profil

icon Re: Jedno mnoooogo prosto i glupo pitanje....22.09.2006. u 08:41 - pre 180 meseci
Citat:
trivial:
jedino shto dinamichki javascripta mozhe da uradi je chitanje vrednosti iz URL-a. (php $_GET)


Javascript može preko Ajaxa, dakle specijalnog objekta za asinhronu komunikaciju sa web serverom da odradi štošta. Ukoliko bi recimo neki podatak bio zapisan u nekom fajlu na serveru, a ne ulazim u to kako se taj dinamički podatak generiše, onda bi "obična" html/javascript stranica mogla da ga pročita i iskoristi za ispis.
 
Odgovor na temu

Mister Big Time
The Consigliere
enterparadajz
Belgrade

Član broj: 15306
Poruke: 4747

Sajt: www.go2bed.net


+43 Profil

icon Re: Jedno mnoooogo prosto i glupo pitanje....22.09.2006. u 10:54 - pre 180 meseci
Citat:
NeShYU:. Pokusavam da dokazem neku svoju zamisao ali me muci sto ne znam javascript niti javaaplet.....


Pa znas kako... onaj ko hoce da bude u necemu prvi i da dokaze nesto ne pita druge kako da to uradi
Dakle treba ti svakako server side jezik... PHP, ASP, JSP... ali ti nesto treba.... a ako bas hoces da iscitas samo jednu varijablu iz nekog .txt fajla to moze nekako... al' nema svrhe time se nista ne dokazuje... Jbyn4e je vec napisao resenje. Da bi iscitao varijablu iz tog PHP.config fajla dodaj .htaccess na server da se .php izvrsava kao html/js fajl.


I koji je to host u 2006. godini koji ne daje PHP, pa makar bio i free?!
 
Odgovor na temu

Ivan Miladinović
Ivan Miladinovic
All around the web

Član broj: 26492
Poruke: 592
*.3dnet.co.yu.

ICQ: 321748581
Sajt: www.sanovniktumacenjesnov..


+1 Profil

icon Re: Jedno mnoooogo prosto i glupo pitanje....22.09.2006. u 15:28 - pre 180 meseci
Kako bre nema free PHP hostova? Ima 100% samo izguglaj malo, nemaju recimo podrsku za mail() ali ih ima 100%. Trenutno ne mogu da se setim ni jednog. :)

Ali ima.

poz
 
Odgovor na temu

NeShYU

Član broj: 64446
Poruke: 106
217.26.79.*

Sajt: www.exyufun.com


Profil

icon Re: Jedno mnoooogo prosto i glupo pitanje....22.09.2006. u 16:01 - pre 180 meseci
Evo ocemu se radi:
Host je sitesled.com. Pokusavam da dokazem jednom od moderatora da mogu da iskoristim vise nego sto oni dozvoljavaju.
Sta treba da ubacim u .htaccess fajl?
www.worldsmail.uni.cc - Besplatan mail na principu gMaila, Yahoo-a ili Hotmaila
Uskoro i com domen
www.exyufun.com besplatan web hosting
 
Odgovor na temu

aleksandar m

Član broj: 95487
Poruke: 6
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: Jedno mnoooogo prosto i glupo pitanje....22.09.2006. u 16:45 - pre 180 meseci
Pokushaj na www.awardspace.com. Ovaj hosting je free i ima PHP, MySQL i ... Jedini problem je to shto je maximalna velicina fajla za upload 500kb.
 
Odgovor na temu

Mister Big Time
The Consigliere
enterparadajz
Belgrade

Član broj: 15306
Poruke: 4747

Sajt: www.go2bed.net


+43 Profil

icon Re: Jedno mnoooogo prosto i glupo pitanje....23.09.2006. u 14:36 - pre 180 meseci
Citat:
aleksandar m: Pokushaj na www.awardspace.com. Ovaj hosting je free i ima PHP, MySQL i ... Jedini problem je to shto je maximalna velicina fajla za upload 500kb.


Ma vidis da coveku ne treba to, vec hoce da dokaze toplu vodu. :)
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Jedno mnoooogo prosto i glupo pitanje....

[ Pregleda: 3257 | Odgovora: 18 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.