Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

PHP File Include Pitanje

[es] :: Linux/UNIX serveri i servisi :: PHP File Include Pitanje

[ Pregleda: 3578 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

User Name
Podgorica

Član broj: 12900
Poruke: 41
*.crnagora.net.



Profil

icon PHP File Include Pitanje26.07.2005. u 12:04 - pre 194 meseci
Interesuje me sljedece. recimo da imam ovakvu strukturu foldera na disku

nesto1/1.php
nesto1/nesto2/2.php

2.php

<?php echo("bezveze"); ?>

1.php

<?php include("nesto2/2.php"); ?>

Postoji li nacin, da kad ukucam u browser http://...nesto1/1.php da mi se normalno prikaze "bezveze", a ukoliko bi otkucao http://...nesto1/nesto2/2.php da ne moze da se pristupi ovome fajlu. Znaci kako da onemogucim direktni pristup fajlu preko browsera, ali da je fajl i dalje dostupan preko include-a?

----------------------------------------------------------------------
E sad ne znam zasto sam vam ovo ispricao, ali ko zna moze ovo nekom da zatreba. U svakom slucaju ne skodi, znaci koristi.
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
194.247.222.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: PHP File Include Pitanje26.07.2005. u 12:16 - pre 194 meseci
recimo...

1.php

Code:
<?php
$tajna_varijabla = 'tajna vrijednost';
include 'nesto2/2.php';
?>


2.php

Code:
<?php
if (!isset ($tajna_varijabla) || $tajna_varijabla != 'tajna vrijednost')
{
    header ("HTTP/1.0 404 Not Found");
    exit;
}
echo 'bezveze';
?>

 
Odgovor na temu

User Name
Podgorica

Član broj: 12900
Poruke: 41
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: PHP File Include Pitanje26.07.2005. u 12:36 - pre 194 meseci
Ok, znam taj nacin, i pored toga znam jos i :

1. da napravim neki direktorijum cije ime niko nikad ne bi pogodio tipa md5(rand())
2. da napravim registrovanje korisnika , pa ako poksa da pristupi fajlu, a nije autorizovan, onda ga samo redirektuje (sto je slicno gornjem predlogu)...

medjutim mene interesuje da li postoji znaci nacin u os-a da se chmodule folder da bude dostupan samo skripti preko include-a, a ostalim preko browsera ne?

u windowsu sam ovako nesto postigao , tako sto sam samo sistemu dao sve privilegije, ostalima ne, i onda bez problema preko browsera ne mogu da pristupim datom folderu, a ova skripta ga bez problema cita.

[Ovu poruku je menjao User Name dana 26.07.2005. u 13:38 GMT+1]
----------------------------------------------------------------------
E sad ne znam zasto sam vam ovo ispricao, ali ko zna moze ovo nekom da zatreba. U svakom slucaju ne skodi, znaci koristi.
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
194.247.222.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: PHP File Include Pitanje26.07.2005. u 13:29 - pre 194 meseci
Za Apache .htaccess, a IIS ima Manager gde mogu da se podešavaju prava pristupa.
 
Odgovor na temu

User Name
Podgorica

Član broj: 12900
Poruke: 41
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: PHP File Include Pitanje26.07.2005. u 15:18 - pre 194 meseci
to je to... samo stavim u .htaccess fajl "deny from all" (bez navodnika), i uploadujem u folder koji treba da mi bude nedostupan za gledanje... samo je ovdje problem, sta ako server ne podrzava .htaccess, ali u svakom slucaju ovo rjesava moj problem... hvala...
----------------------------------------------------------------------
E sad ne znam zasto sam vam ovo ispricao, ali ko zna moze ovo nekom da zatreba. U svakom slucaju ne skodi, znaci koristi.
 
Odgovor na temu

[es] :: Linux/UNIX serveri i servisi :: PHP File Include Pitanje

[ Pregleda: 3578 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.