Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Vise uslova nad jednim poljem...

[es] :: Access :: Vise uslova nad jednim poljem...

Strane: 1 2

[ Pregleda: 4171 | Odgovora: 21 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

kiselilimun
Popovic Nenad
Beograd

Član broj: 49361
Poruke: 178
*.vdial.verat.net.

Sajt: www.popdizajn.com


Profil

icon Vise uslova nad jednim poljem...12.09.2007. u 00:05 - pre 180 meseci
Da li neko moze da mi pomogne ili da me uputi vezano za sledece:
treba mi kad u jednom polju ukucam neki broj i da se na osnovu tog broja automatski popuni drugo polje

npr. ako je polje "a" =>5 da se ispise u pojlu "b" 1.

da li moze da se za jedno polje ispise nekoliko uslova , recimo 15 ?

npr. ako je a=>5 ispisi 1,akoje a=>7 ispisi 2, ako je a=>8 ispisi 3.......ako je a=>15 ispisi 15 da li moze ovakav uslov da se napise za jedno polje.
nadam se da ste me razumeli...

Hvala .
ps pozeljan je primer
 
Odgovor na temu

Scelle
Slavko Šćekić
Student, Računarski fakultet
Beograd

Član broj: 151761
Poruke: 174
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: Vise uslova nad jednim poljem...12.09.2007. u 00:23 - pre 180 meseci
Ono sto tebi treba je SELECT CASE petlja. Pogledaj malo u Access VBA helpu za detalje.

Ja sam napravio nesto na brzinu, pa pogledaj. U polje A unesi neki broj od 1 do 5 i u polje B ce se upisati neka vrijednost.
Za gledanje koda otvori formu u Design modu i na polje A klikni 1x desnim tasterom misa, pa Properties/Event i klikni na one tri tackice koje se pojave kada kliknes na polje After Update.
"Takozvani praktični ljudi bili bi korisni i zasluživali bi svaku pohvalu i poštovanje kad od te svoje praktičnosti ne bi hteli da naprave smisao života i razlog svoga opstanka, opravdanje za podjarmljivanje i terorisanje svih onih koji su lišeni toga praktičnog smisla, ali zato stvoreni za druge, možda više i bolje podvige."

Ivo Andric
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

kiselilimun
Popovic Nenad
Beograd

Član broj: 49361
Poruke: 178
*.vdial.verat.net.

Sajt: www.popdizajn.com


Profil

icon Re: Vise uslova nad jednim poljem...12.09.2007. u 00:37 - pre 180 meseci
Hvala na brzom i iscrpnom odgovoru.
Odoh da probam da implemetiram.

 
Odgovor na temu

kiselilimun
Popovic Nenad
Beograd

Član broj: 49361
Poruke: 178
*.vdial.verat.net.

Sajt: www.popdizajn.com


Profil

icon Re: Vise uslova nad jednim poljem...12.09.2007. u 00:44 - pre 180 meseci
Da li postoji mogucnost da se postavi dugme koje ce ove podatke da snimu u neku tabelu...?

npr. kada kliknemo na dugme da se popune polja u tabali ...
 
Odgovor na temu

Scelle
Slavko Šćekić
Student, Računarski fakultet
Beograd

Član broj: 151761
Poruke: 174
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: Vise uslova nad jednim poljem...12.09.2007. u 01:37 - pre 180 meseci
Pa naravno, to je i svrha Baza Podataka.
Ja sam ovo napravio samo da bi se vidjelo kako radi Select Case petlja.

Molim te, opisi nam tvoje potrebe malo blize, da radimo na konkretnom problemu - tebi je korisnije a nama lakse. :)
"Takozvani praktični ljudi bili bi korisni i zasluživali bi svaku pohvalu i poštovanje kad od te svoje praktičnosti ne bi hteli da naprave smisao života i razlog svoga opstanka, opravdanje za podjarmljivanje i terorisanje svih onih koji su lišeni toga praktičnog smisla, ali zato stvoreni za druge, možda više i bolje podvige."

Ivo Andric
 
Odgovor na temu

kiselilimun
Popovic Nenad
Beograd

Član broj: 49361
Poruke: 178
*.wifi.gonet1.co.yu.

Sajt: www.popdizajn.com


Profil

icon Re: Vise uslova nad jednim poljem...12.09.2007. u 13:18 - pre 180 meseci
Pozdrav i hvala sto se cimas oko mog problema.
Ovako da pocnem...
Radim bazu za *******,
Njima nesto treba za unos podataka u toku obuke, npr. uradi 10 sklekova(ono polje A) pa da se automatski prikaze broj bodova u drugoj koloni za te sklekove(polje b), pa za zgibove ...i sve one vezbe koje postoje i na kraju konacan broj bodova i prosek...
eto o tome se radi ..imate li neki takav primer..

 
Odgovor na temu

Trtko
Koprivnica

Član broj: 69494
Poruke: 695
*.bilokalnik.hr.



+8 Profil

icon Re: Vise uslova nad jednim poljem...12.09.2007. u 14:00 - pre 180 meseci

Dim d As Database
Dim R As Recordset
Set d = CurrentDb

Set R = d.OpenRecordset("select * from tbldrzave where sifrazemlje='" & sifrazemlje & "'")

If R.EOF Then
R.AddNew 'dodavanje
Else
R.Edit 'mjenjanje
End If
R.Fields("sifrazemlje") = sifrazemlje
R.Fields("naziv") = Nazivzemlje

R.Update
R.Close
Set d = Nothing

Evo kako na tipku upišeš u tablicu podatke

Pozdrav trtko

 
Odgovor na temu

kiselilimun
Popovic Nenad
Beograd

Član broj: 49361
Poruke: 178
*.wifi.gonet1.co.yu.

Sajt: www.popdizajn.com


Profil

icon Re: Vise uslova nad jednim poljem...12.09.2007. u 14:30 - pre 180 meseci
Hvalo sto se trudis da mi pomognes...ali ovo mi malo izgleda konfuzno...da li imas neki primer koji ovo radi...hvala jos jednom.


 
Odgovor na temu

Scelle
Slavko Šćekić
Student, Računarski fakultet
Beograd

Član broj: 151761
Poruke: 174
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: Vise uslova nad jednim poljem...12.09.2007. u 23:57 - pre 180 meseci
Ovo vec zahtijeva malo ozbiljniji posao, ali evo da pocnemo, pa dokle stignemo.
Ja sam napravio nekakav "kostur" baze podataka, sa tabelama (vjerovatno se moze napraviti i neki bolji model podataka, ali dobro) i par formica. Prostudiraj malo sve ovo pa pitaj ako ti nesto nije jasno. Naravno, ima debelih propusta pri verifikaciji unosa podataka i mnogo toga ali... Cilj ovoga nije da ti napravim bazu, nego da ti dam par ideja kako bi to moglo da izgleda.
"Takozvani praktični ljudi bili bi korisni i zasluživali bi svaku pohvalu i poštovanje kad od te svoje praktičnosti ne bi hteli da naprave smisao života i razlog svoga opstanka, opravdanje za podjarmljivanje i terorisanje svih onih koji su lišeni toga praktičnog smisla, ali zato stvoreni za druge, možda više i bolje podvige."

Ivo Andric
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Scelle
Slavko Šćekić
Student, Računarski fakultet
Beograd

Član broj: 151761
Poruke: 174
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: Vise uslova nad jednim poljem...13.09.2007. u 21:33 - pre 180 meseci
Prvo je potrebno unijeti sve vjezbe i koliko poena nosi odredjeni broj odradjenih komada svake.

Kandidate mozes unijeti odjednom ili kako koji polaze, sasvim je svejedno. Podatke o ispitima mozes unositi cim upises kandidata.

Pomenuo sam ranije propuste.
Prvi propust je sto se moze unijeti broj odradjenih komada a da se prije toga ne odabere ni jedna vjezba.

Dalje, pretpostavljam da je ovakav sistem bodovanja:

Od 0 do 7 = 0 poena
Od 8 do 10 =5 poena
Od 11 do 15 = 10 poena
Od 16 do 20 = 15 poena itd...
To je vec malo drugacija organizacija tabele tblBodovi.

I jos nesto, ako vec negdje postoji baza kandidata, ovaj dio o vjezbama bi se mogao samo "nakaciti" na nju.
"Takozvani praktični ljudi bili bi korisni i zasluživali bi svaku pohvalu i poštovanje kad od te svoje praktičnosti ne bi hteli da naprave smisao života i razlog svoga opstanka, opravdanje za podjarmljivanje i terorisanje svih onih koji su lišeni toga praktičnog smisla, ali zato stvoreni za druge, možda više i bolje podvige."

Ivo Andric
 
Odgovor na temu

Scelle
Slavko Šćekić
Student, Računarski fakultet
Beograd

Član broj: 151761
Poruke: 174
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: Vise uslova nad jednim poljem...14.09.2007. u 01:19 - pre 180 meseci
Evo, veliki dio zahtjeva je ispunjen, ostaje jos samo "sminkanje" i par validacija unosa.
Popravio sam tblBodovi, tako da sada unosis tri podatka:

Komada OD | Komada DO | Bodova

To je ovo iz gornjeg posta: "Od 11 do 15 = 10 poena".

Jos nijesam rijesio ovo sa unosom broja komada bez odabira vjezbe, tako da molim nekog iskusnijeg i pametnijeg da to odradi. :)
"Takozvani praktični ljudi bili bi korisni i zasluživali bi svaku pohvalu i poštovanje kad od te svoje praktičnosti ne bi hteli da naprave smisao života i razlog svoga opstanka, opravdanje za podjarmljivanje i terorisanje svih onih koji su lišeni toga praktičnog smisla, ali zato stvoreni za druge, možda više i bolje podvige."

Ivo Andric
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Getsbi

Moderator
Član broj: 124608
Poruke: 2755



+35 Profil

icon Re: Vise uslova nad jednim poljem...14.09.2007. u 08:07 - pre 180 meseci
@ scelle
Broj komada bez odabira vežbe ne može da se reši u ovakvoj konstelaciji tabela (model podataka) ako postoji veza 1: više između tblVjezba i tblBodovi.

Dakle, greška je na logičkom nivou. Treba posmatrati šta je to što je od interesa za sistem.
Ovako ja to vidim. Tabela tblBodovi, odnosno njeni podaci nose informacije o načinu bodovanja, a ne bodove (u suprotnom bi bila tabela samo sa kolonom nekih brojeva koji predstavljaju bodove). Stoga tu tabelu treba zvati Bodovanje ili Način bodovanja.
Sada se izbegava logika jedna vežba više bodova, a ustanovljava logičko pravilo jedan način bodovanja (ponavljam to su informacije koje nosi tvoja tabela) može biti primenjen u više vežbi.
Sledi da treba okrenuti smer veze tako da više bude na strani tblVjezbe i shodno tome organizovati ključeve PK i FK.

To bi trebalo da ti reši problem


[Ovu poruku je menjao Getsbi dana 14.09.2007. u 13:45 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Scelle
Slavko Šćekić
Student, Računarski fakultet
Beograd

Član broj: 151761
Poruke: 174
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: Vise uslova nad jednim poljem...15.09.2007. u 22:20 - pre 179 meseci
@ Getsbi

Jako mi je drago da se neko od "starijih" zainteresovao za temu.

U pravu si sto se tice imenovanja tabele, preporucujem da kiselilimun izmijeni naziv, ukoliko moze naknadno da napravi i izmjene u kodu. U svakom slucaju, smatram da to nije bitno za ovaj problem.

Iz postavljenog problema zakljucio sam da ce se VRLO RIJETKO desiti da se dvije vjezbe boduju na isti nacin. Skoro nikad. Ali, opet kazem, htio sam samo da nabacim ideju i nisam se mnogo udubljivao.

Ja sam mislio da pomocu koda (If IsNull(Me.IdVjezbe.Value)=True Then...) zakljucam odredjena polja na formi ako nije odabrana vjezba ali to ne radi. Ne znam zasto.

[Ovu poruku je menjao Scelle dana 16.09.2007. u 02:51 GMT+1]
"Takozvani praktični ljudi bili bi korisni i zasluživali bi svaku pohvalu i poštovanje kad od te svoje praktičnosti ne bi hteli da naprave smisao života i razlog svoga opstanka, opravdanje za podjarmljivanje i terorisanje svih onih koji su lišeni toga praktičnog smisla, ali zato stvoreni za druge, možda više i bolje podvige."

Ivo Andric
 
Odgovor na temu

Scelle
Slavko Šćekić
Student, Računarski fakultet
Beograd

Član broj: 151761
Poruke: 174
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: Vise uslova nad jednim poljem...16.09.2007. u 23:43 - pre 179 meseci
Promijenio sam formate svih polja koja sadrze brojeve, tako da je sada moguce koristiti i decimalne brojeve. Jedini problem je sto ovo zahtijeva malo namjestanje samih regionalnih podesavanja racunara. Zbog nekog uslova u kodu, decimalni broj ne smije biti ispisan kao

10,15 nego kao 10.15

Prema tome, moras otici na Control Panel / Regional And Language Options. Klikni na dugme CUSTOMIZE. Tu treba da podesis da ti je DECIMAL SYMBOL tacka (.) a DIGIT GROUPING SYMBOL zarez (,). Ovo moras da uradis na svakom racunaru gdje se nalazi aplikacija inace nece raditi kako treba.
Izvini ako ti opisujem stvari koje vec znas, mozda ce valjti nekom drugom.

Sto se tice ukupnog uspjeha, dodao sam tabelu tblPodesavanjeUspjeha u kojoj se unose donja i gornja bodovna granica. Tabela nije povezana sa drugim tabelama ni query-jima, samo sa poljem txtUspjeh na frmKandidati. Ako ne razumijes kod polja reci.

I promijenio sam naziv tblBodovi u tblBodovanje, po preporuci.
"Takozvani praktični ljudi bili bi korisni i zasluživali bi svaku pohvalu i poštovanje kad od te svoje praktičnosti ne bi hteli da naprave smisao života i razlog svoga opstanka, opravdanje za podjarmljivanje i terorisanje svih onih koji su lišeni toga praktičnog smisla, ali zato stvoreni za druge, možda više i bolje podvige."

Ivo Andric
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

kiselilimun
Popovic Nenad
Beograd

Član broj: 49361
Poruke: 178
*.wifi.gonet1.co.yu.

Sajt: www.popdizajn.com


Profil

icon Re: Vise uslova nad jednim poljem...17.09.2007. u 00:25 - pre 179 meseci
Hvala, jos jednom!!!!!!!
 
Odgovor na temu

kiselilimun
Popovic Nenad
Beograd

Član broj: 49361
Poruke: 178
*.wifi.gonet1.co.yu.

Sajt: www.popdizajn.com


Profil

icon Re: Vise uslova nad jednim poljem...17.09.2007. u 00:39 - pre 179 meseci
Da li moguce da se zarez(tacka) pojavljuje ili gubi u zavisnosti od vrste vezbe koje se izvodi.
npr za trcanje da bude format 2.56, 2.68
a kad su druge vezbe u pitanju da bude ceo broj.
Pozdrav!!!

 
Odgovor na temu

Scelle
Slavko Šćekić
Student, Računarski fakultet
Beograd

Član broj: 151761
Poruke: 174
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: Vise uslova nad jednim poljem...17.09.2007. u 01:55 - pre 179 meseci
Ne trazi 'ljeba preko pogace...

Salim se, mozda i moze - ja ne znam.
"Takozvani praktični ljudi bili bi korisni i zasluživali bi svaku pohvalu i poštovanje kad od te svoje praktičnosti ne bi hteli da naprave smisao života i razlog svoga opstanka, opravdanje za podjarmljivanje i terorisanje svih onih koji su lišeni toga praktičnog smisla, ali zato stvoreni za druge, možda više i bolje podvige."

Ivo Andric
 
Odgovor na temu

kiselilimun
Popovic Nenad
Beograd

Član broj: 49361
Poruke: 178
*.wifi.gonet1.co.yu.

Sajt: www.popdizajn.com


Profil

icon Re: Vise uslova nad jednim poljem...17.09.2007. u 11:03 - pre 179 meseci
Da li iko od "starijih " mogu da pomognu barem na ovom problemu ...:)
 
Odgovor na temu

Getsbi

Moderator
Član broj: 124608
Poruke: 2755



+35 Profil

icon Re: Vise uslova nad jednim poljem...17.09.2007. u 12:41 - pre 179 meseci
Probaj u tabeli da setuješ broj ovako:

Field Size - Double
Format - General Number
Decimal Places - Auto
 
Odgovor na temu

kiselilimun
Popovic Nenad
Beograd

Član broj: 49361
Poruke: 178
*.wifi.gonet1.co.yu.

Sajt: www.popdizajn.com


Profil

icon Re: Vise uslova nad jednim poljem...17.09.2007. u 21:39 - pre 179 meseci
ok radi..primenio sam dato resenje i nad tabelam i formam..i sve lepo frecera....
Hvala svima...!
Poseban pozdrav gospodinu koji je sve ovo sam napravio , necu da ga imenuje samo cu reci "Scelle"!!!!
Hvala ti car si!!!!!!
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Vise uslova nad jednim poljem...

Strane: 1 2

[ Pregleda: 4171 | Odgovora: 21 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.