Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Jedan submit, vise ispravka

[es] :: PHP :: Jedan submit, vise ispravka

[ Pregleda: 2752 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

stex

Član broj: 718
Poruke: 374
*.dialup.neobee.net.

Sajt: stivi.on.neobee.net


+21 Profil

icon Jedan submit, vise ispravka20.02.2005. u 10:04 - pre 205 meseci
Kako jednim submitom da update-ujem vise redova u tabeli?
Na primer, da na html stranici imam vise redova iz neke tabele da korigujem,
a sve to jednim submitom da uradim.

stivi.on.neobee.net
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4385
*.blueisp.co.yu.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Jedan submit, vise ispravka20.02.2005. u 11:53 - pre 205 meseci
Ne razumem pitanje. Ovo je trivijalna stvar. Form submitujes na neku php stranicu i u njoj definises query i saljes ga bazi....

Code:

$vrednost = $_POST['vrednost'];
$vrednost2 = $_POST['vrednost2'];

$query = "UPDATE ime_tabele SET vrednost = '$vrednost', vrednost2 = '$vrednost2'";
$ok = mysql_query($query);
if ($ok) {
//radi nesto
}
else {
die("Error: " . mysql_error());
}


i onda ponovis to za sledeci red (od $query)..
...mozda ima jos nacina, ali evo ti jedan...
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

stex

Član broj: 718
Poruke: 374
*.dialup.neobee.net.

Sajt: stivi.on.neobee.net


+21 Profil

icon Re: Jedan submit, vise ispravka20.02.2005. u 15:01 - pre 205 meseci
Ne vise polja u tabeli nego vise redova. Znaci imam tabelu
TABELA
ID | IME | PREZIME
1 |Pera | Peric
2 |Mika | Mikic

e sad u html imam sledece:
<INPUT type="text" name="ime" value="Pera">
<INPUT type="text" name="prezime" value="Peric">
<INPUT type="hidden" name="id" value="1">

<INPUT type="text" name="ime" value="Mika">
<INPUT type="text" name="prezime" value="Mikic">
<INPUT type="hidden" name="id" value="2">

<INPUT type="submit" name="Korekcija" value="Korekcija">
I kad kliknem na Korekcija da mi update-uje sve i pod ID 1 i ID 2.

stivi.on.neobee.net
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
212.62.59.*



+11 Profil

icon Re: Jedan submit, vise ispravka20.02.2005. u 15:15 - pre 205 meseci
U formi mozes navesti ime niza u imenu polja za unos pa ce PHP te podatke da ti da kao niz. Ako stavis ovakav kod:

Code:

<input name="db_data[1][0]" type="text" size="35">
<input name="db_data[1][1]" type="text" size="4">


u PHP-u ces imati na raspolaganju niz db_data koji ce imati odgovarajuce slogove.

 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Jedan submit, vise ispravka

[ Pregleda: 2752 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.