Pozdrav svima, pratim temu već duže vremena, i spremam papire, ali imam jedan problem koji ne mogu da rešim već par meseci nikako. Moja supruga ima pravo jer je poreklom Bugarka, prabab joj je iz Trana, selo Kosturinci, a udala se u Srbiji, Zvonarska banja. Imamo veliki problem da nadjemo od njene prababe bilo kakav dokumenat. Jedino što smo uspeli je izvod iz matične knjige umrlih, naš, koji je potpuno prazan. Samo ime i prezime i datum smrti. Sledeći problem je sto je to bilo jos za vreme Kraljevine Jugoslavije 1935. I to smo jedva isčupali. Ne znamo njen datum rodjenja. Umrla mlada. Sledeći problem. Pisem ja u Tran, oblast Pernik, sve uredno prevedem na Bugarski overim sudski, posaljem preporuceno, dobijem povratnicu nazad i vec dva meseca nema odgovora. E sad, baba od moje supruge zivi u Srbiji, jos je ziva, a njen rodjeni brat u Perniku (znaci deda od moje supruge, takoreci) i koji je covek Bugarin, logicno i ima familiju tamo u Sofiji i Perniku. COvek bio ovde pre mesec dana i reko sve sto treba na dete da se pomogne da pomazemo

.
E sad pitanje, da li on moše da nam da njegove papire ili moramo od njegove majke, odnosno od zenine prababe. Toatlni je haos.
I jos jedno pitanje....Jel dete moze da aplicira u isto vreme i za Bugarski i za Madjarski, posto ja na drugoj strani zavrsavam madjarski pasos. Pa da vidimo gde da je prijavimo..ili moze sve
Hvala i pozdrav
Ako neko može da mi pusti na PP nekog dobrog posrednika, proverenog, pa da krenem sto pre.