Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?

[es] :: Vodič za emigraciju :: Život u Norveškoj :: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?

Strane: << < .. 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 9563020 | Odgovora: 21067 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Nesh-co

Član broj: 28977

+378 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 20:54 - pre 147 meseci
Pritisla sitna deca, poceo da kucam odgovor na telefonu, pa ne ide na brzinu tako. U medjuvremenu ti uletela i...
Pa da ne gusimo vise temu Isabeau, da se slozim s tobom, sto bi se reklo, skoro ko Stefanko sa zokiruma
Vujkeeee, stvarno si najgori, proslo mi 40 dana, trebao si odmah da objasnis o cemu se radi, ljude lupa infarkt ovde

Odgovor na temu

BACALAO
student

Član broj: 298694
37.19.108.*

+22 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 21:03 - pre 147 meseci
A Tozovac sto ima hit...jao majku ti...
Kada progovori : Potrazicu ljubav novu da staru iz srca brisem...

E ali srce nije flash..pa pisi brisi...

http://www.youtube.com/watch?v=S3jCFeCtSjk&feature=related

jedna medjunarordna....

Odgovor na temu

tijanam
Lekar opste prakse

Član broj: 299277
*.connect.netcom.no.

+156 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 21:18 - pre 147 meseci
Citat:
isabeau917:
Ajme koje klanje, eto i mene, što se tiče muzike , u potpunosti se slažem s bacalao,
što se tiče homoseksualaca ; i pederi su ljudi :D , al nitko me ne može uvjeriti da je ono što je više manje uobičajeno istovremeno prirodno i normalno, koliko znam homoseksualnost još uvijek spada u parafilije iliti nastranosti, a koliko se sijećam nekih znanstvenih članaka nastanak se pripisuje dosta stresu u trudnoći , a obdukcijom mozga homoseksualaca ( muških ) nađene se sličnosti sa građom mozga u žena, mislim da se konkretno radilo o produženoj moždini ali više se ne sijećam točno.
Prema tome, držim to vrstom poremećaja ili bolesti, ali kako se ne rugam ni shizofrenicaru ni dijabetičaru, sigurno se neću čuditi ni dvojici kak se žvale jelte, al garantiram da nitko to ne želi svome djetetu iako ga naravno ništa manje neće voljeti radi toga.
Što se tiče zasjedanja po birtijama, kafićima, klubovima, etc, nisam nikad prakticirala, uvijek sam imala nešto pametnije za raditi, to smatram totalnim gubitkom vremena i jednim od pokazatelja totalne neinventivnosti i nezanimljivog karaktera.
Što se tiče nostalgije, čitajući postove unazad, ne mogu se oteti dojmu da je količina nostalgije upravo proporcionalna količini domoljublja, žala za cajkama, birtijama, čevapima, bijelim kruhom, svašta nečim, pa mi se nameće pretpostavka da Vama koje puca nostalgija uopće dolje ni nije bilo tako loše, sad Vam je istinabog bolje, al ne dovoljno jel ipak malo fali mama da gaće pegla i kojoj se ide na ručak :D
Jedina stvar za kojom ja možda malčice žalim je ova država kakva je bila prije 25-30 god dok ju nismo razjebali.
I jedan od rijetkih pjesmuljaka iz ex vremena koji mi se dopadao..

http://www.youtube.com/watch?v=8gaonTa20L0

Ako sam rekla da imam nostalgiju, i da bih zelela otici u kafanu, to ne znaci da zalim za cajkama, birtijama, cevapima (to mozda, iako preferiram ribu)... Na cajke nikad isla nisam. Ocigledno mesas pojam kafane i birtije, a i cajke. Mene, kako lepo kazes, puca nostalgija ali za porodicom, a ne za kafanom. A kad sam vec tamo mogu ugoditi sebi jos necim. A mogu i da ne odem.
Meni, licno MENI, i nije bilo toliko lose gore. Imala sam stalan posao, i ne tako lose placen za srpski prosek. Tek kad sam shvatila da se ne radi samo o MENI, vec i o mojoj PORODICI, sadasnjoj i buducoj, dosla sam ovamo. Sada shvatam da se nikad ne bih vratila jer toliko toga nisam znala dok nisam dosla ovde. Nisam bila svesna koliko je nama tamo lose ustvari. O tome sam vec pisala i necu opet.
Smatram sebe i zanimljivom i inventivnom, i pored tih silnih kafana koje sam jel, besomucno, obilazila, noc i dan. Verovatno sam zato fakultet zavrsila za 6 godina.
Majka mi ne pegla gace vec duze vreme jer je mrtva, a ni ne kuva. Mozda tvojim postom nisi htela mene da prozoves, ali se ja tako osecam. Ja postujem svacije misljenje na forumu, i nisam se do sad upustala ni u jednu slicnu raspravu, a bogami necu ni ubuduce. Ne poznajem te, pa se unapred izvinjavam ako sam ovaj post pogresno protumacila. Zvuci mi omalovazavajuce. No, u svakom slucaju, zavrsila sam moje ucesce u ovoj drami. Ovo nije mesto za to.

P.S. Homoseksualizam se odavno ne smatra bolescu, po svim savremenim autorima. Pripisuje se disbalansu lucenja hormona u trudnoci, koji za posledicu ima radjanje deteta sa nedefinisanim hormonalnim statusom, a samim tim i bihejvioralnim. Homoseksualizam se danas definise kao vid romantice i seksualne veze sa osobama istog pola. Izuzetno kompleksna prica, sa puno suprotnosti.

Odgovor na temu

Mirjana Savicic
KBC ZVEZDARA,visi radioloski tehnicar
Beograd

Član broj: 266686
*.37.202.84.customer.cdi.no.

+1056 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 21:21 - pre 147 meseci
Citat:
vujkeeeee:
Citat:
Mirjana Savicic:
A Tozovac sto ima hit...jao majku ti...
Kada progovori : Potrazicu ljubav novu da staru iz srca brisem...

Nego Vujkeee u cemu ti je fora da napises da su te odbili za dozvolu a posle toga ne napises zasto...
Druze,za dozvolu odbijaju ili zato sto ti je nepotpuna dokumentacija,ili zato sto nisi ispunio uslov posao-diploma u najmanje od 80% polozaja.Tu su stvari ciste...ipak kako god srecno,zali se pod obavezno...
Upps ne vidoh pp druze,ok...

OK. nije problem :-)
Samo me zanima jel ima neka sema za zalbu posto ne mogu da nadjem na sajtu ili pisem na zalbu sam!?
Hvala

Vujkeee...evo na sajtu UDI-a na hurigvalg i biras klage i dolazis do ovoga.
Link:
http://www.udi.no/Oversiktside...dlingstider-/Klager-pa-vedtak/

Nemas semu vec pises pismo.I ides ponovo na procenu ispocetka ali u tvom slucaju bice ok,poslodavac je napravio jednu pisanu gresku i bice ok.
Dakle,nema seme...vec pises pismo...
MIRKA (gledam u tuznu jesenju noc,s pokisle grane lisce opada,u daljini cujem muziku
neku i pitam sebe gde li si sada...)

Odgovor na temu

tijanam
Lekar opste prakse

*.connect.netcom.no.

+156 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 21:21 - pre 147 meseci
Vujkeeee, stvarno nisi fer. Cekam ceo dan na forumu da vidim o cemu se radi.
Dobro je da je dobro.

Odgovor na temu

isabeau917
MPharm

Član broj: 302824
*.zg.cable.xnet.hr.

+175 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 21:23 - pre 147 meseci
Citat:
Nesh-co:
Pritisla sitna deca, poceo da kucam odgovor na telefonu, pa ne ide na brzinu tako. U medjuvremenu ti uletela i...
Pa da ne gusimo vise temu Isabeau, da se slozim s tobom, sto bi se reklo, skoro ko Stefanko sa zokiruma
Vujkeeee, stvarno si najgori, proslo mi 40 dana, trebao si odmah da objasnis o cemu se radi, ljude lupa infarkt ovde

odoh i ja u krpe, evo sjetih se još jedne..

http://www.youtube.com/watch?v=_Eia1wKoQRw

god natt!

Odgovor na temu

isabeau917
MPharm

Član broj: 302824
*.zg.cable.xnet.hr.

+175 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 21:27 - pre 147 meseci
Tijanam, moj post se nije odnosio na tebe, uopće se ni ne sjećam da si spominjala birtiju u nekom svom postu.
što se tiče ublažavanja homoseksualnosti u medicinskoj klasifikaciji, mislim da je to stvar više politike nego medicine,
pozz!

Odgovor na temu

mihaleks
Aleksandar Mihaljev
Ki.-Oslo-Edmonton-Dablin

Član broj: 206551

Jabber: mihaleks

+216 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 21:31 - pre 147 meseci
Posle se ljudi pitaju zasto forum ima 13256448121659 stranica...
Hajde otvorite temu Zivot u Norveskoj, kako otici tamo i kako imati/leciti nostalgiju pa pisite do mile volje.
Nije da ikome zameram ali brate udaviste ga.

Odgovor na temu

Mirjana Savicic
Beograd

+1056 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 21:45 - pre 147 meseci
Ajde da smirimo dozivljaje i da predjemo na prave teme.Dosta je o muzici...
Covek dobio avslag ali kontam da ce biti ok jer taj tip greske gde leder zezne jedno polje i objasni da je to ucinio greskom slucajno u pisanoj formi prolazi.Mesec dana obrada,uz molbu da budes u zemlji dok traje proces obrade.

MIRKA (gledam u tuznu jesenju noc,s pokisle grane lisce opada,u daljini cujem muziku

Odgovor na temu

MARTIN.CO
nezaposljen
NIS

Član broj: 312876
*.dynamic.isp.telekom.rs.

+3 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 21:54 - pre 147 meseci
Hvala bogu da se i JUGOVICI slozise . jugo jugo ... Pozdrav svima i mir boziji , bas ste me umorili temom .

Odgovor na temu

tijanam
Lekar opste prakse

*.connect.netcom.no.

+156 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 22:04 - pre 147 meseci
Citat:
mihaleks:
Posle se ljudi pitaju zasto forum ima 13256448121659 stranica...
Hajde otvorite temu Zivot u Norveskoj, kako otici tamo i kako imati/leciti nostalgiju pa pisite do mile volje.
Nije da ikome zameram ali brate udaviste ga.

U potpunosti saglasna sa tobom. U tom duhu- odgovori na pp.

Odgovor na temu

Mirjana Savicic
Beograd

+1056 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 23:21 - pre 147 meseci
Vezano za Tromsø,napisacu sada i javno mada sam vec napisala na pp,ali da info bude sira.Ovde nema hostela.Ja ih nisam videla a ni na netu ih nisam nasla.Ima koliko hoces hotela ali je cena prilicna.Ok je da dolazis na intervju pa da platis prenociste ali dolaziti na dug period tipa mesec-dva to je nenormalna cifra sto se tice prenocista samo za hotel.Nenormalna,ljudi.ABC hotel je neka kao najjeftinija varijanta i u nekim periodima moze biti oko 500 kruna po noci bez icega,hrane itd...ali to je tesko naci takodje...e sad zamisli to puta 30 dana minimum...pa to je da se okrenes.
Za iznajmljivanje stana ide depozit plus licni norveski broj.Jedino resenje je da vam neko da smestaj.
Ja nazalost ne mogu,vec imam dvoje ljudi kod mene.Tako da razmislite dobro da li ici u Tromsø ako se nema vec unapred ugovoren intervju ili neka ponuda za posao.
Zar nije jeftinije na jugu naci neki hostel pa slati elektronski i doci gore ako dobijes ponudu.
Dragana,devojka koja je sada dobila posao a kod mene zivi,je tako uradila.Poslala mejlove iz Srbije i ugovorila intervju.Dosla na zakazan intervju ovde.
Ovo sam vise puta napomenula ali vidim da ljudi stizu ovde bez smestaja.Jeste maj mesec ali ovde Severina peva:"Videla sam sneg u maju,djavoila u belom raju"...
Dakle,ulicu iskljuci mnogo je zeznuto,hostela nema a hotel je preskup.
Ovi sto ce da krenu uskoro,mozda razmisliti da li da lokacija bude Tromsø za trazenje posla ako se nema smestaj.Elektronika radi bez problema,saljite mejlove i ugovarajte intervju...
Mnogo puta sam napisala ovo ali ovo radim jer vidim da ljudi ne razumeju i naci ce se u zeznutoj situaciji.U Tromsu,odsecen bez krova nad glavom.
Ponavljam,hostela nema.

Odgovor na temu

surbat
kokk
Serbia

Član broj: 188377
*.215.99.50.getinternet.no.

+14 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 23:52 - pre 147 meseci
Citat:
vujkeeeee:
Cao,
Molim te za pomoc ako znas, obdijen sam u UDI za radnu dozvolu a treba da pocnema da radim od 01.06. Kako ide ulaganje zalbe?
Hvala

Mene su odbijali 2 puta zavprvu i za drugi vizu. Zalba i slanje dokumenata ide preko maila. Samo napisi razlog zbog cega su te odbili . Kako tacno pise u odbijenici. Napises zalbwno pismo i u prilogu , odnosno mailu posaljes dokumenta. E sada ako si imao radnu vizu onda Saljes posebno pismo da ces da cekas u norveskoj i mozes da radis do okoncanja postupka. Tako sam ja drugi put. Zena mi na šalteru nije uzela Arbeidstilbut skjemu, rekla da ne treba. Svasta. Samo sam napisao pismo za zalbu i zakačio na mail. A prvi put su me odbili po četiri tačke. Ako je, kako kazes greska u jednoj rečenici ili reci , bice to Ok. Ne brini. Ako ti trebaju bile kakve informacije o formatu Letter of appeal tu sam.

Odgovor na temu

Mirjana Savicic
Beograd

+1056 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?08.05.2013. u 00:42 - pre 147 meseci
Gubijan...ovo je najjeftiniji hotel ...ali i to je skupo:
Link:
http://www.booking.com/hotel/n...ab65e82a69d3da05d0dc2ef89bddX1

490-690 kr / noc. Ok je za intervju,ili nekoliko intervjua u dva tri dana...ali za varijantu na mesec dana,to je papreno.To je nekih 20 000 kruna ca.Mnogo i premnogo i rekla bih suludo.

Odgovor na temu

Gubijan
Ivan Gubijan
kordinatot u nvo
drustvo roma prokuplje
Prokuplje,Srbija

Član broj: 307700
*.dynamic.isp.telekom.rs.

+3 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?08.05.2013. u 02:05 - pre 147 meseci
Hvala na odgovoru!!! I mislio sam za pocetak samo za intervjue-eventualno ako nadjem stan do tada( da ostanem malo gore)!!!! Inace saljem CV i Søknad samo severno( Trømso, Alta, Harstad....)!!! Ako ima jos neko preporuku gde da saljem na severu-slobodno neka mi preporuci!!!

Odgovor na temu

vujkeeeee
leder

Član broj: 305154
*.dynamic.sbb.rs.

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?08.05.2013. u 07:06 - pre 147 meseci
Citat:
surbat:
Citat:
vujkeeeee:
Cao,
Molim te za pomoc ako znas, obdijen sam u UDI za radnu dozvolu a treba da pocnema da radim od 01.06. Kako ide ulaganje zalbe?
Hvala

Mene su odbijali 2 puta zavprvu i za drugi vizu. Zalba i slanje dokumenata ide preko maila. Samo napisi razlog zbog cega su te odbili . Kako tacno pise u odbijenici. Napises zalbwno pismo i u prilogu , odnosno mailu posaljes dokumenta. E sada ako si imao radnu vizu onda Saljes posebno pismo da ces da cekas u norveskoj i mozes da radis do okoncanja postupka. Tako sam ja drugi put. Zena mi na šalteru nije uzela Arbeidstilbut skjemu, rekla da ne treba. Svasta. Samo sam napisao pismo za zalbu i zakačio na mail. A prvi put su me odbili po četiri tačke. Ako je, kako kazes greska u jednoj rečenici ili reci , bice to Ok. Ne brini. Ako ti trebaju bile kakve informacije o formatu Letter of appeal tu sam.

Hvala puno.
Pa ako mozes napisi mi nesto o formatu Letter of appeal, kako bi trebalo da izgleda itd.
Mozes i kako privatnu poruku.
Hvala unapred

Odgovor na temu

zokiruma
Hammerfest

Član broj: 307537
85.112.155.*

+318 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?08.05.2013. u 10:26 - pre 147 meseci
danas sam skontao da cu mnogo ustedeti na kupovini odece i obuce. jednostavno ovde vam ne trebaju letnje stvari.

slika 8.5.2013 hammerfest

evo i nekih lepih stvari

firmin brod, trenutno je na jugu ali ocekujemo da krene put hammerfesta pa bi sa njim trebali da se pocetkom juna vratimo za egersund

[Ovu poruku je menjao zokiruma dana 08.05.2013. u 12:19 GMT+1]

Verdens Ende vil komme som en lettelse for oss
Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

stefanko23

Član broj: 304953
2a00:c440:20:404:68b3:58:f68..

+119 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?08.05.2013. u 11:53 - pre 147 meseci
ljudosi, iz vaseg skorasnjeg iskustva koje je vreme potrebno da se dobije tidlig arbeidsstart od dana kad se preda dokumentacija?

sta se desi ako se to ne odobri, a dokumenta se dalje posalje na obradu, kako to objasniti poslodavcu?:O

i koje vreme vam je trebalo da dobijete radne vize??

pozzz :D

Odgovor na temu

vera78
VERA PETROVIC

Član broj: 303665
*.bb.online.no.

+103 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?08.05.2013. u 11:54 - pre 147 meseci
Evo mene ponovo...sa lepim vestima..jutros imala intervju i dobila posao!!! U tri idem da potpisem ugovor 80% do decembra meseca, od Nove godine produzetak...:))) Inace saam u Gulen kommune, 130 km od Bergena... Saada sredjivanje papirologije...;) Inace u pitanju je drzavni staracki dom...

Javljam se ponovo sa novim vestima...;)

Odgovor na temu

zokiruma
Hammerfest

Član broj: 307537
85.112.155.*

+318 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?08.05.2013. u 12:01 - pre 147 meseci
Citat:
vera78: Evo mene ponovo...sa lepim vestima..jutros imala intervju i dobila posao!!! U tri idem da potpisem ugovor 80% do decembra meseca, od Nove godine produzetak...)) Inace saam u Gulen kommune, 130 km od Bergena... Saada sredjivanje papirologije... Inace u pitanju je drzavni staracki dom...

Javljam se ponovo sa novim vestima...

cestitke

Citat:
stefanko23: ljudosi, iz vaseg skorasnjeg iskustva koje je vreme potrebno da se dobije tidlig arbeidsstart od dana kad se preda dokumentacija?

sta se desi ako se to ne odobri, a dokumenta se dalje posalje na obradu, kako to objasniti poslodavcu?

i koje vreme vam je trebalo da dobijete radne vize??

pozzz

ja sam dobio sutradan, tj posle 24 sata

radnu vizu cekam od 23.3 , znas i sam kako je ovde <> kako se kome zalomi

mada ne panicim, nimalo, dobro mozda malo
Verdens Ende vil komme som en lettelse for oss

Odgovor na temu

[es] :: Vodič za emigraciju :: Život u Norveškoj :: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?

Strane: << < .. 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 9563020 | Odgovora: 21067 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.