Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?

[es] :: Vodič za emigraciju :: Život u Norveškoj :: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?

Strane: << < .. 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 9562816 | Odgovora: 21067 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

tijanam
Lekar opste prakse

Član broj: 299277
*.connect.netcom.no.

+156 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 19:03 - pre 147 meseci
Gori vatraaaaa sad u namaaaaaaaa!

Ja u potpunosti kontam zokija i stefanka, to je ta prica, i sasvim se slazem sa vama dvojicom. Sve me strah da produbljujem temu na tu temu... Ali ovo je kvalitetan forum, i mi smo svi ovde kvalitetni. Nemoj sad da nam dodje Sveta Mirjana Trømska. Izvini Miro, ali fora je tako dobra.

U duhu 17.maja i nase beskrajne srece povodom toga (skoro pa vece nego cele Norveske), postujmo se!

Odgovor na temu

Nesh-co

Član broj: 28977

+378 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 19:15 - pre 147 meseci
Opet citas ono sto ne pise. Nisam ja Stefanka nazvao neukim i nevaspitanim, gde si ti to procitao?
Kapiram i da se kapirate, to je logicno, a i legitimno, kao sto je legitimno da se ta dva tipa zvalave na ulici.
Uostalom, niste gore zbog para, niti zbog statusa ovde u Srbiji, a ni muzika Vam gore ne odgovara, vidim ni neke "evropske vrednosti" kao sto je na primer tolerancija prema seksualnim manjinama, pa se covek s pravom zapita sta trazite gore?
Em ne mozes da pusis ko covek civilizovano, em nostalgija, em muzika, pare su Vam na ko zna kojem mestu, a zanima te i "komsijino dvoriste". Mnogo je druze to odricanja za cist entuzijazam jel da?
Ako te bas zanima, da ti kazem: Nadam se da moja deca nece biti homoseksualne orijentacije, vec normalna deca, a ako to bude slucaj, nek su zivi i zdravi, oni su najmanje krivi za to. A to sto se neke cike tamo zvalave (ili tete jos bolje) na ulici ce mu biti kao dobar dan, jer ce ziveti u zemlji (nadam se) gde je to normalno, pa samim tim, takvi prizori im nece skretati posebnu paznju.

Odgovor na temu

zokiruma
Hammerfest

Član broj: 307537
85.112.155.*

+318 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 19:16 - pre 147 meseci
Citat:
tijanam: Gori vatraaaaa sad u namaaaaaaaa!

Ja u potpunosti kontam zokija i stefanka, to je ta prica, i sasvim se slazem sa vama dvojicom. Sve me strah da produbljujem temu na tu temu... Ali ovo je kvalitetan forum, i mi smo svi ovde kvalitetni. Nemoj sad da nam dodje Sveta Mirjana Trømska. Izvini Miro, ali fora je tako dobra.

U duhu 17.maja i nase beskrajne srece povodom toga (skoro pa vece nego cele Norveske), postujmo se!

razmenjivanje misljenja nikada za mene nece biti dokaz nepostovanja

ajde mirjana dolazi da napravimo zlokoban plan za ovaj vikend imas li vremena od cetvrtka - nedelje za kafu i øl ?

Verdens Ende vil komme som en lettelse for oss

Odgovor na temu

stefanko23

Član broj: 304953
..0:20:404:e9e6:b9b2:9c50:adfa

+119 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 19:18 - pre 147 meseci
nescco, pretpostavicu da se ceo post odnosi na zokija posto ja svoje stavove i razloge o tome zasto sam ovde nikad nisam pisao na forumu...

Odgovor na temu

zokiruma
Hammerfest

85.112.155.*

+318 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 19:23 - pre 147 meseci
Citat:
Nesh-co:
Opet citas ono sto ne pise. Nisam ja Stefanka nazvao neukim i nevaspitanim, gde si ti to procitao?
Kapiram i da se kapirate, to je logicno, a i legitimno, kao sto je legitimno da se ta dva tipa zvalave na ulici.
Uostalom, niste gore zbog para, niti zbog statusa ovde u Srbiji, a ni muzika Vam gore ne odgovara, vidim ni neke "evropske vrednosti" kao sto je na primer tolerancija prema seksualnim manjinama, pa se covek s pravom zapita sta trazite gore?
Em ne mozes da pusis ko covek civilizovano, em nostalgija, em muzika, pare su Vam na ko zna kojem mestu, a zanima te i "komsijino dvoriste". Mnogo je druze to odricanja za cist entuzijazam jel da?
Ako te bas zanima, da ti kazem: Nadam se da moja deca nece biti homoseksualne orijentacije, vec normalna deca, a ako to bude slucaj, nek su zivi i zdravi, oni su najmanje krivi za to. A to sto se neke cike tamo zvalave (ili tete jos bolje) na ulici ce mu biti kao dobar dan, jer ce ziveti u zemlji (nadam se) gde je to normalno, pa samim tim, takvi prizori im nece skretati posebnu paznju.

ma nesko ja uopste nemam ama bas nista protiv tih manjina, u 2 prilike sam bio pocastvovan prizanjem o tome. i za sada dobro cuvam tajnu , stavise ja sebe smatram manjinom u vecini stvari pa se tako postavljam i prema svima.

Odgovor na temu

stefanko23

+119 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 19:27 - pre 147 meseci
Citat:
zokiruma:
Citat:
Nesh-co:
Niko nikog nije osudio, odakle sad to?
A ako slusas to sto slusas, to je ovde u Srbiji, trebao si ostati ovde, a ne da gore patis. I nisi sigurno otiso gore sto se ne slazes sa vecinom Srbije. Slazes se barem po muzickom ukusu sa 80% Srbije, nego zbog, pre svega, ekonomske situacije.
A to sto se ne smatras nekulturnom i neukom osobom je valjda normalno. Svi mi to mislimo o sebi, zar ne? Cak i oni koji to zaista nisu.

bas me zanima sta ces objasniti svome klincu kada prvi put vidi kako se dvojica tipova zvalave na trgu nekog grada u norge, ili sta ces mu reci kada dodje iz skole i kaze ti da mu je ucitelj pokazao slike svoga decka sa letovanja gde su obojica bili goli i nasmejani. mislim kontam tvojom logikom ako 80% ljudi u srbiji smatra da homoseksualizam nije prirodan ti odlazis iz srbije jer si u onih 20 koji smtra da je savrseno normalan i prirodan.

licno mislim da covek koji dodje do mastera u norge, posle 18 godina ulaganja u svoje obrazovanje i usavrsavanje ima sva prava na ovom svetu da se ne smatra neukom osobom.

zoki, pa nesha je tebe ovde shvatio kao da osudjujes, a ja sam odmah skapirao da mislis bas suprotno haha :D

Odgovor na temu

Nesh-co

+378 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 19:28 - pre 147 meseci
Citat:
nescco, pretpostavicu da se ceo post odnosi na zokija posto ja svoje stavove i razloge o tome zasto sam ovde nikad nisam pisao na forumu...

Citat:
stefanko23:
Nesh-co nije se to odnosilo ni na koga ovde vec na ljude uopsteno :) skoro sam na netu citao kako je jedna cura pljuvala metalke da su strokave i da se ne kupaju, a onda metalke rekle za momke koij slusaju grand da su shabani i tako u krug...to mi je smesno...pa muzicki ukus je jedno dvestoti deo mene, ako tu potpadam pod 80 % ne znaci da je isto i za ovih 199 delica ;) ne nisam ovde zbog situacije, kolko god to neverovatno zvucalo... to je mozda na nekom 5om, 6om mestu...

Onda izvini, ja sam zbog ovog bio ubedjen da ti je ekonomska situacija prakticno nebitna.

Odgovor na temu

stefanko23

+119 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 19:37 - pre 147 meseci
Citat:
Nesh-co:

ni jednog trenutka nisam pisao ni o jednoj stvari (sem te recenice koje si se sad uhvatio) koju si spomenuo u ovom postu... tako da se i ja tebi izvinjavam na tvom pogresnom razumevanju mene :))

Odgovor na temu

Nesh-co

+378 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 19:44 - pre 147 meseci
Zavelo me vase slaganje i misljenje koje delite, a tu recenicu si ti napisao Stefanko druze, nekako mi logicno bilo da delite i ovo misljenje.
Dakle, to sto si napisao ustvari nisi mislio. Ok! Primio k znanju.
Lepo je znati da ima ljudi koji su spremni na strasna, nesebicna odricanja iz cistog altruizma i covekoljublja, a ne iz tako niskih pobuda kakva je materijalna korist.

Odgovor na temu

stefanko23

+119 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 19:52 - pre 147 meseci
Citat:
Nesh-co:

zoki, da ne bude zabune odgovoricu ti lepo na sve tvoje konstatacije...
vec sam napisao da mi pare nisu u top 5 kriterijuma zasigurno...
ni jednog trenutka nisam rekao da mi muzika ovde ne odgovara, izlazim skoro svakog vikenda, zljokam pivo i igram :) nasu muziku slusam na jutjubu ko i kuci...
evropske vrednosti mi u potpunosti odgovaraju, ne vidim sebe da se vratim da zivim u srbiji, naprotiv pao bih u depresiju...
tolerancija prema sexualnim manjinama kao i prema svim drugim manjinama je sastavni i glavni deo moje ideologije i buduce prakse...zelim da radim u NGO za ljudska prava... a zasigurno cu neso slicno raditi i u Srbiji...
ne pusim, apsolutno me ne zanimaju pravila sto se toga tice, naprotiv uzivam u nezagusljivim kaficima i restoranima, jedem na miru, pijem kafu na miru bez da me neko truje protiv moje volje...
komsijino dvoriste me nikada nije zanimalo ni u srbiji a kamo li ovde... moji cimeri vise se ne zna ko se s kim i kad, apsolutno me ne dotice...
deca homosexualne orijentacije nisu nenormalna, to je valjda svakom 'normalnom' jasno...

nadam se da ti je sad jasno zasto sam napisao da pretpostavljam da se post NE odnosi na mene :D

Odgovor na temu

zokiruma
Hammerfest

85.112.155.*

+318 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 19:53 - pre 147 meseci
e sve je krenulo kada su se pojavila par likova koji su krenuli da prosipaju mudrost sta je kultura a sta ne. sta je pozitivno a sta negativno. jer sve sto oni smatraju kulturom tako mora biti jer ako nije onda je nekultura i put u propast. i za primer toga su uzeli divnu nam majku Srbiju. ja sam samo pokusao da iznesem svoje misljenje vezano za prihvatanje i drugacijih stavova.

Odgovor na temu

stefanko23

+119 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 19:56 - pre 147 meseci
pa ni ja ne vidim kako smo dosli od muzike do toga ko je i zasto ovde :) apsolutno je nepotrebno raspravljati se zbog muzickih ukusa...

Odgovor na temu

zokiruma
Hammerfest

85.112.155.*

+318 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 19:58 - pre 147 meseci
Citat:
stefanko23:
Citat:
Nesh-co:

zoki, da ne bude zabune odgovoricu ti lepo na sve tvoje konstatacije...
vec sam napisao da mi pare nisu u top 5 kriterijuma zasigurno...
ni jednog trenutka nisam rekao da mi muzika ovde ne odgovara, izlazim skoro svakog vikenda, zljokam pivo i igram nasu muziku slusam na jutjubu ko i kuci...
evropske vrednosti mi u potpunosti odgovaraju, ne vidim sebe da se vratim da zivim u srbiji, naprotiv pao bih u depresiju...
tolerancija prema sexualnim manjinama kao i prema svim drugim manjinama je sastavni i glavni deo moje ideologije i buduce prakse...zelim da radim u NGO za ljudska prava... a zasigurno cu neso slicno raditi i u Srbiji...
ne pusim, apsolutno me ne zanimaju pravila sto se toga tice, naprotiv uzivam u nezagusljivim kaficima i restoranima, jedem na miru, pijem kafu na miru bez da me neko truje protiv moje volje...
komsijino dvoriste me nikada nije zanimalo ni u srbiji a kamo li ovde... moji cimeri vise se ne zna ko se s kim i kad, apsolutno me ne dotice...
deca homosexualne orijentacije nisu nenormalna, to je valjda svakom 'normalnom' jasno...

nadam se da ti je sad jasno zasto sam napisao da pretpostavljam da se post NE odnosi na mene

pa sta sada meni objasnjavas ? jedina razlika izmedju tebe i mene je sto ja nemam zelju da radim za NGO jer volim moj posao kao gradj. inzenjera i sto pusim ali uopste se ne zalim jer smatra da nemam pravo da trujem nikog oko sebe a u svojoj kuci u Srbiji nikada nisam zapalio cigaru, i nemam nista protiv homoseksualaca samo sam to naveo kao primer iskljucivosti. a sto se tice muzike slusam sve ali bas sve.

Odgovor na temu

stefanko23

+119 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 20:04 - pre 147 meseci
hahahahaha... e jesam tupsa uneo sam jos vecu konfuziju :D pa vidis li da njegov post citiram njemu odgovaram, samo sam se greskom tvojim imenom obratio...jao bio je ovo naporan dan 6 sati supervizije 12 studenata sto je mng mng je...idem ja na pivo sa makedoncima lepo vam vece zelim i mislite o tome :D

Odgovor na temu

vujkeeeee
leder

Član broj: 305154
*.dynamic.sbb.rs.

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 20:19 - pre 147 meseci
Citat:
stefanko23:
vujke, zao mi je sto to cujem, sta su naveli kao razlog odbijanja? da li ti fali nesto od dokumentacije? kakvo obrazovanje i iskustvo imas a koje si radno mesto dobio? evo ti kako da se zalis http://www.udi.no/appeals lykke til...

Imam sve od dokumentacije ali je poslodavac pogresio na arbeidstilbudskjema i obelezio me kao ufaglært umesto faglært.
Napravice mi novu semu ali kako ide postupak,placa li se nesto i zakazuje li se?
Ne mogu da nadjem na sajtu UDI nikakvu semu za zalbu!?

Odgovor na temu

vujkeeeee
leder

*.dynamic.sbb.rs.

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 20:20 - pre 147 meseci
Citat:
zokiruma:
Citat:
stefanko23: pise tamo da je 3 nedelje otkako se primi obavestenje...

koliko sam skontao pise 3 nedelje + 2 nedelje ukoliko zelis da dostavis jos neke papire i slicno

Imam sve od dokumentacije ali je poslodavac pogresio na arbeidstilbudskjema i obelezio me kao ufaglært umesto faglært.
Napravice mi novu semu ali kako ide postupak,placa li se nesto i zakazuje li se?
Ne mogu da nadjem na sajtu UDI nikakvu semu za zalbu!?

Odgovor na temu

stefanko23

+119 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 20:23 - pre 147 meseci
pa dobro super bre :D mislim to jeste velika greska ali opet nije nepopravljiva nije nesto sto ne mozes promeniti... tako da je super :D ne znam zovi udi i pitaj za detalje ne verujem da se placa ima mail na kome mozes dostaviti dodatnu dokumentaciju

Odgovor na temu

Mirjana Savicic
KBC ZVEZDARA,visi radioloski tehnicar
Beograd

Član broj: 266686
*.37.202.84.customer.cdi.no.

+1056 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 20:30 - pre 147 meseci
A Tozovac sto ima hit...jao majku ti...
Kada progovori : Potrazicu ljubav novu da staru iz srca brisem...

Nego Vujkeee u cemu ti je fora da napises da su te odbili za dozvolu a posle toga ne napises zasto...
Druze,za dozvolu odbijaju ili zato sto ti je nepotpuna dokumentacija,ili zato sto nisi ispunio uslov posao-diploma u najmanje od 80% polozaja.Tu su stvari ciste...ipak kako god srecno,zali se pod obavezno...
Upps ne vidoh pp druze,ok...

MIRKA (gledam u tuznu jesenju noc,s pokisle grane lisce opada,u daljini cujem muziku
neku i pitam sebe gde li si sada...)

Odgovor na temu

isabeau917
MPharm

Član broj: 302824
*.zg.cable.xnet.hr.

+175 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 20:41 - pre 147 meseci
Ajme koje klanje, eto i mene, što se tiče muzike , u potpunosti se slažem s bacalao,
što se tiče homoseksualaca ; i pederi su ljudi , al nitko me ne može uvjeriti da je ono što je više manje uobičajeno istovremeno prirodno i normalno, koliko znam homoseksualnost još uvijek spada u parafilije iliti nastranosti, a koliko se sijećam nekih znanstvenih članaka nastanak se pripisuje dosta stresu u trudnoći , a obdukcijom mozga homoseksualaca ( muških ) nađene se sličnosti sa građom mozga u žena, mislim da se konkretno radilo o produženoj moždini ali više se ne sijećam točno.
Prema tome, držim to vrstom poremećaja ili bolesti, ali kako se ne rugam ni shizofrenicaru ni dijabetičaru, sigurno se neću čuditi ni dvojici kak se žvale jelte, al garantiram da nitko to ne želi svome djetetu iako ga naravno ništa manje neće voljeti radi toga.
Što se tiče zasjedanja po birtijama, kafićima, klubovima, etc, nisam nikad prakticirala, uvijek sam imala nešto pametnije za raditi, to smatram totalnim gubitkom vremena i jednim od pokazatelja totalne neinventivnosti i nezanimljivog karaktera.
Što se tiče nostalgije, čitajući postove unazad, ne mogu se oteti dojmu da je količina nostalgije upravo proporcionalna količini domoljublja, žala za cajkama, birtijama, čevapima, bijelim kruhom, svašta nečim, pa mi se nameće pretpostavka da Vama koje puca nostalgija uopće dolje ni nije bilo tako loše, sad Vam je istinabog bolje, al ne dovoljno jel ipak malo fali mama da gaće pegla i kojoj se ide na ručak
Jedina stvar za kojom ja možda malčice žalim je ova država kakva je bila prije 25-30 god dok ju nismo razjebali.
I jedan od rijetkih pjesmuljaka iz ex vremena koji mi se dopadao..

http://www.youtube.com/watch?v=8gaonTa20L0

Odgovor na temu

vujkeeeee
leder

*.dynamic.sbb.rs.

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.05.2013. u 20:46 - pre 147 meseci
Citat:
Mirjana Savicic:
A Tozovac sto ima hit...jao majku ti...
Kada progovori : Potrazicu ljubav novu da staru iz srca brisem...

Nego Vujkeee u cemu ti je fora da napises da su te odbili za dozvolu a posle toga ne napises zasto...
Druze,za dozvolu odbijaju ili zato sto ti je nepotpuna dokumentacija,ili zato sto nisi ispunio uslov posao-diploma u najmanje od 80% polozaja.Tu su stvari ciste...ipak kako god srecno,zali se pod obavezno...
Upps ne vidoh pp druze,ok...

OK. nije problem :-)
Samo me zanima jel ima neka sema za zalbu posto ne mogu da nadjem na sajtu ili pisem na zalbu sam!?
Hvala

Odgovor na temu

[es] :: Vodič za emigraciju :: Život u Norveškoj :: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?

Strane: << < .. 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 9562816 | Odgovora: 21067 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.