Citat:
Nesh-co:
Druze, ne mislim da sam zbog toga vredniji ili manje vredan od drugih, ali tu i takvu muziku nikada nisam slusao, a i svoju decu usmeravam u potpuno drugom pravcu. Pecalba nema puno veze s tim. Tu sad sledi cuveno pitanje: Uz koju se muziku inace veselis na svadbama i sl? kao obavezno, na sta ja ovakav nemam pametan odgovor.
Valjda sam "neveseo" tip coveka i veselim se i tugujem, u zavisnosti od zanra, uz muziku koja nema dodirnih tacaka sa ovom ovakvom i slicnom. Svadbe i slicne svetkovine se trudim svim silama da izbegnem ukoliko je moguce.
Deci (sitnoj) sam "nedemokratski" uskratio "zadovoljstvo" da slusaju takvu dok ne postanu dovoljno zreli da odvoje zito od kukolja. Za sada su "ograniceni" na sve ostalo.
Doduse, meni se ponekad i place uz tu muziku, ali iz potpuno drugih pobuda.
pa promenices se

, pa zar stvarno mislis da ces dolaskom u norge ostati isti kao sto si sada ? o moj druze, promenices se videces, iskreno se nadam da ce to biti promena na bolje, ali potpisujem da ces biti drugaciji od neshka na danasnji dan.
nikada nisam mislio da je najteze u bilo koju zemlju emigritati. najteze je ostati. pogotovo kada dodje dan kada ti sve nedostaje. i drvo ispred tvoje kuce, i kuca, ulica, grad, jezik, prijatelji i sve ostalo. i soba sa tvojim krevetom. muzika je samo ventil a pre ili kasnije vise ili manje ces ga koristit, kao svi mi.
inace ja sam postavio koliko mi se cini 2 pesme. jedna je iz 1978. godine a druga iz 1988. jedan postoji 25 godina a druga 35 godina. i vi sada ocete meni da objasnite da te pesme nemaju vrednost?
mozda ja gresim ako bi zeleo da pogledam sta vi to slusate, mozete poslati i na pp.
Verdens Ende vil komme som en lettelse for oss