Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?

[es] :: Vodič za emigraciju :: Život u Norveškoj :: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?

Strane: << < .. 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 9545957 | Odgovora: 21067 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

medicman

Član broj: 266486

+121 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.10.2012. u 08:44 - pre 154 meseci
Ma kakav Sever bre, sve sto je dobro ono je juznije. :-)
Nikako severno od Stavangera da ides, evo vidi kako sam ja zaglavio u Sandnesu pa nikako da mrdnem. ;-)

Odgovor na temu

vikibjorg

Član broj: 255829
*.dialup.ice.net.

+93 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.10.2012. u 08:48 - pre 154 meseci
Citat:
cveyoni:
Zainteresovana,
nisam ni pokusao sa vizama u Pristini,imali smo srece pa smo ja i supruga izvadili pasose sa adresama na Kosovu,ali u kojima ne stoji koordinaciona uprava.Cerkica se kasnije rodila i njoj sam izvadio pasos u Beogradu u kome je stajalo da je izadat od Koordinacione uprave BG.Velika greska koja me je kostala puno suza,nerviranja i sekiracije prilikom dolaska supruge i deteta u Norvesku,u ovo vreme prosle godine.Naime,vratili su ih sa aerodroma u BG sa objasnjenjem da dete nema prava bez vize da izadje iz zemlje,a da supruga ako hoce moze bez problema i vize,ista adresa ali samo je problem ko je izdao pasos.Problem smo resili tako sto sam odjavio suprugu i dete,cerkici je pasos i ceo proces odjave u Srbiji trajao nekih dva,dva ipo meseca.Iskreno,glumio sam VELIKOG SRBINA i nisam hteo da odjavim suprugu i dete i platio sam ceh koji ni najvecem dusmanu pozeleo ne bih...
Ali hvala Bogu,sredilo se sve....Zato,odjava i prijava u Srbiji,najbolje resenje,moj dobronamerni savet ...
I oce li neko na taj j..... turnir--

Pa Cveyoni pisala sam ti u inboxu a evo i ovde cu da ti kazem da sam ubedila jos dvojicu sa foruma da idu na turnir, znaci dolazi 3 igraca i jedno smetalo iz Askera

Odgovor na temu

zokiruma
Hammerfest

Član broj: 307537
95.70.8.*

+318 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.10.2012. u 09:24 - pre 154 meseci
trenutno necu da idem ni na sever ni na jug vec u horizontalu, da se onesvestim jedno 12 sati jos pola sata i gotov radni rad ali ne i rad

iskreno se nadam na norvezani cene prekovremeni ili ce to i dalje ostati bajka (bar za mene)

po vasem iskustvu gde ima vise potrebe za radnicima na jugu ili na severu ? (i odakle pocinje sever a odakle jug)

zelim Vam uspesan radni dan, moj je dana bio ubistven

Verdens Ende vil komme som en lettelse for oss

Odgovor na temu

cveyoni

Član broj: 226810

+94 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.10.2012. u 10:06 - pre 154 meseci
Citat:
vikibjorg:
Citat:
cveyoni:
Zainteresovana,
nisam ni pokusao sa vizama u Pristini,imali smo srece pa smo ja i supruga izvadili pasose sa adresama na Kosovu,ali u kojima ne stoji koordinaciona uprava.Cerkica se kasnije rodila i njoj sam izvadio pasos u Beogradu u kome je stajalo da je izadat od Koordinacione uprave BG.Velika greska koja me je kostala puno suza,nerviranja i sekiracije prilikom dolaska supruge i deteta u Norvesku,u ovo vreme prosle godine.Naime,vratili su ih sa aerodroma u BG sa objasnjenjem da dete nema prava bez vize da izadje iz zemlje,a da supruga ako hoce moze bez problema i vize,ista adresa ali samo je problem ko je izdao pasos.Problem smo resili tako sto sam odjavio suprugu i dete,cerkici je pasos i ceo proces odjave u Srbiji trajao nekih dva,dva ipo meseca.Iskreno,glumio sam VELIKOG SRBINA i nisam hteo da odjavim suprugu i dete i platio sam ceh koji ni najvecem dusmanu pozeleo ne bih...
Ali hvala Bogu,sredilo se sve....Zato,odjava i prijava u Srbiji,najbolje resenje,moj dobronamerni savet ...
I oce li neko na taj j..... turnir--

Pa Cveyoni pisala sam ti u inboxu a evo i ovde cu da ti kazem da sam ubedila jos dvojicu sa foruma da idu na turnir, znaci dolazi 3 igraca i jedno smetalo iz Askera :)

Viku nikakve mi poruke ne stizu ljudi moji...Super onda e,znaci trojica tvojih i nas trojica odavde i eto nama ekipe...Danas je poslednji dan za prijavu ekipe,tako da cu danas nazvati i prijaviti ekipu.Subota,u 9 ujutru.DOGOVORENO!!!!!

Odgovor na temu

petra09
Bojan djurovic
medicinski tehnicar
Prokuplje

Član broj: 307467
*.dynamic.isp.telekom.rs.

+1 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.10.2012. u 12:00 - pre 154 meseci
pozdrav i pitanje za forumase koliko je problem naci stan ili kucu u norveskoj kada se ode gore , inace isao bih negde severno koliko vidim gore se lakse nalazi posao

Odgovor na temu

zokiruma
Hammerfest

Član broj: 307537
85.26.241.*

+318 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.10.2012. u 12:38 - pre 154 meseci
objasnili nam petra09 jedno 30 strana unazad da je ipak bolje traziti posao na jugu (mislim da je bila to prva dama foruma draga nam mira, 240-neka strana) prevoz ovo ono tako da cemo za pocetak sever preskociti ipak deda mraz zivi u finskoj

inace krenuo sam da citam forum unazad (sada sam negde oko 230 strane, te ako cujete jedno za godinu dana od sada, neka platforma u izgradnji otplutala za topa mora nisam joj ni prisao majke mi)

i bio bi jako zahvalan nekome ako bi mi poslao na mail bilo koji ispravam link za Stein på stein, a moze i ta knjiga da mi se posalje, ne bi se ljutio, ili neka za pocetnika u ucenju runa i oficijalnog jezika Gospodara prstenova.

poz and tnx

upravo sam iscitao i da se rade neki testovi na tuberkulozu i neko mars oboljenje (koje se leci beta bakterijama ili antibioticima a u prici je bio i penicilin) te molim nekog ovde (koliko ovde ima doktora i medicinskih sestra mogli bi otvoriti polikliniku u bgu) da mi objasni da li su ti testovi obavezni za svakog ili samo za neke odredjene profesije (nije da se bojim, za koji dan i ovde ''levo od japana'' radim nesto slicno za produzenje radne dozvole)

p.s. objasnjenje pozeljno da i mi obicni smrtnici bez doktorata iz medicine mozemo da razumemo tnx unapred

[Ovu poruku je menjao zokiruma dana 09.10.2012. u 15:34 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao zokiruma dana 09.10.2012. u 15:34 GMT+1]
Verdens Ende vil komme som en lettelse for oss

Odgovor na temu

vikibjorg

Član broj: 255829
*.dialup.ice.net.

+93 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.10.2012. u 13:04 - pre 154 meseci
Uf, dobro je da sam ti ovo napisala danas jer bi ostali bez ucesca Ja sam mislila da si nas vec prijavio,cveyoni,jer na listi prijavljenih ima tim koji se zove KBG Elite , ja mislila to smo mi ?!

Odgovor na temu

cveyoni

Član broj: 226810

+94 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.10.2012. u 14:15 - pre 154 meseci
Viki,
ma nisam,tek sam danas prijavio ekipu sa imenom elitesecurity ....mozes me kontaktirati na e-mail [email protected]

Odgovor na temu

gogi77
Masinski inzenjer
Norge / Bergen

Član broj: 276232

Sajt: www.onorveskoj.com

+152 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.10.2012. u 18:52 - pre 154 meseci
Citat:
Mirjana Savicic:
Neznam.Ali verovatno nasi iz Bergena znaju.Inace u Bergenu ima puno Srba.I ovde na forumu generalno,ima dosta ljudi iz Bergena.I slicni su meni...hvale Bergen bez obzira na kisu isto kao ja Tromsø bez obzira na sneg i polarni krug.He he...

Ma... to su bapske price da u Bergenu uvek pada kisa... Nemoj da mi plasis ljude
Evo i dokaz

http://www.storm.no/vaer/bergen/storm.no-vs-yr.no

A sad realno ljudi... ovo je Norveska i u septembru/oktobru svugde pada i vreme je nikakvo.... U novembru tako ono mozda vec bude i ledena kisa... i posle i sneg.
Ralno prosle godine smo imali mozda samo 3 nedelje sneg... sve ostalo je bilo bez stalnog snega. Znaci nema mnogo lopatanja i slicnih zimskih vragolija.
Najlepsi je April, Maj i Jun.. tada kise nema danima... i bude dosta visoka temperatura za norvesku oko 25-26 preko dana.
To je bar moje neko vidjenje za godinu dana provedenih ovde.

Eto moram i ja malo da udarim promociju za Bergen... inace svi odose na sever da se bave uzgojem pingvina

Odgovor na temu

Mirjana Savicic
KBC ZVEZDARA,visi radioloski tehnicar
Beograd

Član broj: 266686
*.76.45.31.customer.cdi.no.

+1056 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.10.2012. u 19:06 - pre 154 meseci
Vidi kur...a u slamenom sesiru!!!!
Ma,ono sto deluje na ljude je kada svaki dan vrsis promociju.Ti svratis kao blagostanje u Srbiji...skoro pa nikad...i moze biti da je to tvoje atraktivnije...ali kada svaki dan,druze bijes po glavi,kao sto ja ovde radim,onda i ono lose se ljudima ucini kao prilicno dobro...
I sta si zapeo za pingvine,kada znas da ima samo medveda...fini mali lepi sto ih treba samo ucmekati...
Ha ha ha!
MIRKA (gledam u tuznu jesenju noc,s pokisle grane lisce opada,u daljini cujem muziku
neku i pitam sebe gde li si sada...)

Odgovor na temu

gogi77
Masinski inzenjer
Norge / Bergen

Član broj: 276232

Sajt: www.onorveskoj.com

+152 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.10.2012. u 19:31 - pre 154 meseci
Heh ma tu sam ja al reko nemam nista pametno da kazem pa bolje da cutim.
Al posto je integritet Bergena znacajno uzdrman morao sam da se oglasim

Inace ovde ljudi iskljucivo kabriolet voze

Odgovor na temu

mikiiiki
trista
trista
Beograd

Član broj: 152072
z48-07.opera-mini.net.

+3 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.10.2012. u 19:34 - pre 154 meseci
ljudi gde vam je taj turnir ?
trista

Odgovor na temu

Mirjana Savicic
Beograd

+1056 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.10.2012. u 19:36 - pre 154 meseci
Ej,druze...jel ovo onaj isti photoshop program sto si meni prodao?Jes,garant...da vidis,cuda cini.
Ha ha ha...
Smrklo se...inace bi isla po aparat,pa sve proprala kroz program...ha ha ha!
MIRKA (gledam u tuznu jesenju noc,s pokisle grane lisce opada,u daljini cujem muziku

Odgovor na temu

Mirjana Savicic
Beograd

+1056 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.10.2012. u 19:39 - pre 154 meseci
Citat:
mikiiiki:
ljudi gde vam je taj turnir ?

Miki,ako sad krenes da stopiras,ali odmah iz ovih stopa...stizes taman pred utakmicu...Sta je to za tebe,nista...
Ja mislim da je u Drammenu...ako me secanje sluzi...vrati se nazad par stranica,pisali su,ideja je Cveyoni-jeva.

Odgovor na temu

zainteresovana
beograd

Član broj: 277718
*.dynamic.isp.telekom.rs.

+3 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.10.2012. u 20:11 - pre 154 meseci
Citat:
cveyoni:
Zainteresovana,

Cveyoni, hvala na odgovoru. Videcu sta mi je ciniti... Veliki pozdrav!

Odgovor na temu

sttefan
Mekanisk ingeniør
Norge, Hordaland, Bergen

Član broj: 10193

+50 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.10.2012. u 20:24 - pre 154 meseci
Regn i Bergen. Er det mulig?

A ne kažeš Gogi da ovakvo najavljeno vreme u Bergenu čekamo danima...a?
Neka, neka...neka nam samo sija sunce! Pa makar ledila šoferka...baš kao jutros!
Jeg har rett til å si min mening selv om du ikke er enig.

Odgovor na temu

sttefan
Mekanisk ingeniør
Norge, Hordaland, Bergen

Član broj: 10193

+50 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.10.2012. u 20:30 - pre 154 meseci
Citat:
zokiruma:

...nego nikako da pitam koliko ima potrebe za onim sto bi mi rekli majstorima na gradjevini posto vidim da lekari krecu od cina pomocnika med. sestre da se odmah pripremim i da ce mene skinuti sa mastera na majstora vodovoda i kanalizacije.

Ne sekiraj se, ne važi to za tvoju branšu. Već sam ti napisao, sa onim što ti radiš mnooogo brzo ćeš ti do posla! Kako ja to vidim ovde južno u NO se to traži više od medic. zanimanja.

Jeg har rett til å si min mening selv om du ikke er enig.

Odgovor na temu

mihaleks
Aleksandar Mihaljev
Ki.-Oslo-Edmonton-Dablin

Član broj: 206551

Jabber: mihaleks

+216 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.10.2012. u 20:34 - pre 154 meseci
Citat:
sttefan:
Regn i Bergen. Er det mulig? :D:D:D

A ne kažeš Gogi da ovakvo najavljeno vreme u Bergenu čekamo danima...a?
Neka, neka...neka nam samo sija sunce! Pa makar ledila šoferka...baš kao jutros!

Pa ne ledi samo tamo, ledi ovih dana nocu/ujutru i na severoistoku Vojvodine/Srbije. Ø)

Odgovor na temu

mikiiiki
trista
trista
Beograd

Član broj: 152072
z48-07.opera-mini.net.

+3 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.10.2012. u 21:34 - pre 153 meseci
pa , dramen, kod osla, ? Mozda sledeci put, za sad sam na severu ,sledeci put ima da upadnem u skladiste unutar hurtigurtena da me doveze ti , drugarice , ides ? .

Sto se vremena tice mene je bas ukenjalo, ili je sever jednostavno super, ne mozes uzgajati pingvine ako padne kisa pa ti se zalede. prvi put kad je pala kisa ja mislio neka frka , cujes je ... Kad ono prdavac kisa , kao u holandiji, sitnaa, a jor 3 puta redja . Odmah sam izasao napolje sa drugim wooferima i helperima i naparavismo skladiste za drva za zimu ... , a farma ima neku struju u ogradi, valjda neku pulsnu, zivotinje to osete pa ne beze ... Al sam se zdrmao , sitna kisa nakvasila rukavice i provodiiiii zzzzzz

[Ovu poruku je menjao mikiiiki dana 09.10.2012. u 22:46 GMT+1]
trista

Odgovor na temu

Mirjana Savicic
Beograd

+1056 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.10.2012. u 21:46 - pre 153 meseci
Ne idem,nazalost.Nikako ovaj vikend ne mogu da iskombinujem.Inace bih isla.

Odgovor na temu

[es] :: Vodič za emigraciju :: Život u Norveškoj :: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?

Strane: << < .. 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 9545957 | Odgovora: 21067 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.