Čekaj, možda te nisam najbolje razumeo. Kako to misliš "inteligentno" da optimizuje nečiji kod? Ko je uopšte pominje inteligenciju u optimizatorima.
Da ne bude da započinjem neku offtopic raspravu, ili ne daj bože flejm, navešću primer opensorce projekta
eAccelerator
Citat:
It increases the performance of PHP scripts by caching them in their compiled state, so that the overhead of compiling is almost completely eliminated.
Citat:
eAccelerator stores compiled PHP scripts in shared memory and executes code directly from it. It creates locks only for a short time, while searching for a compiled PHP script in the cache, so one script can be executed simultaneously by several engines. Files that can't fit in shared memory are cached on disk only.
Izvor :
http://eaccelerator.net/
Koliko sam ja ukapirao, radi se o načinu izvršavanja samog koda, tj. keširanju već kompajliranog php koda, te izbegavanja njegovog ponovnog kompajliranja, kao i zadržavanju koda u memoriji, dok se drugi kod kompajlira, da ne prevodim sad, možda lupim pa će neko da mi se smeje
A verujem da je ovo generalno ideja i način na koji i drugi opensource (ili ne) optimizatori rade... Takođe bih voleo da me neko ispravi ako grešim, čisto da ne živim u zabludi i brukam se pred ljudima