Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sakrivanje php koda ?

[es] :: PHP :: Sakrivanje php koda ?

[ Pregleda: 4185 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Mikes
Republika Srpska

Član broj: 32878
Poruke: 55
81.93.74.*



Profil

icon Sakrivanje php koda ?04.10.2004. u 11:59 - pre 210 meseci
Koji je najlaksi nacin da se “sakrije” kod uradjen u php ?

Znaci, ako napisem programcic u php-eu, kako da napravim da onaj ko pristupa toj stranici ne moze vidjeti izvorni kod radjen u php-eu ?
 
Odgovor na temu

mordor
Vladimir Cvetic
/dev/null

Član broj: 2797
Poruke: 420
195.252.85.*

Jabber: cvele@default.co.yu
Sajt: www.knowbies.com


Profil

icon Re: Sakrivanje php koda ?04.10.2004. u 12:40 - pre 210 meseci
ako si mislio da posetilac moze da vidi php src?? ne moze
ako si mislio da kriptujes program tako da kad ga ljudi downloaduju nemogu da vide src pogledaj www.zend.com
 
Odgovor na temu

LaMpiR
Srđan Vuković
Vienna

Član broj: 9930
Poruke: 1343



+2 Profil

icon Re: Sakrivanje php koda ?04.10.2004. u 16:39 - pre 210 meseci
pa php kod se ne moze vidjeti

Ako napises
<?php

echo "test";

?>

Ko posjeti sajt i pogleda source vidjece samo test...
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
212.200.108.*



Profil

icon Re: Sakrivanje php koda ?04.10.2004. u 16:57 - pre 210 meseci
Nisam siguran da li sam u pravu , ali mislim...

Kad okacis stranicu na server i otvaras je iz browsera , server automatski generise HTMl , stranicu i zato ti imas mogucnost da snimas str. u HTMl ,a ne u PHP.

Kad bi se PHP mogao skidati , vec pola sveta bi koristillo ES :)
 
Odgovor na temu

oliver78
Oliver Petković
Pančevo

Član broj: 5031
Poruke: 230
*.vdial.verat.net

Sajt: oliver.glogonj.net


Profil

icon Re: Sakrivanje php koda ?04.10.2004. u 17:25 - pre 210 meseci
Da nisi možda mislio na to da ako se npr. nekoj firmi proda aplikacija u php-u, a ne želimo da ima mogućnost da vidi i sors? To je već druga stvar. Može li malo na ovu temu? Jedno je rešenje u enkripciji(windows), a ima li nekog još?
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Sakrivanje php koda ?04.10.2004. u 19:03 - pre 210 meseci
A zasto enkripciji(windows). Enkriptovanje php koda radi i na ostalim platformama. Drugo resenje jeste ostavljanje dela skripte remote, sa validacijom prava pristupa tom web servisu.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

oliver78
Oliver Petković
Pančevo

Član broj: 5031
Poruke: 230
*.vdial.verat.net

Sajt: oliver.glogonj.net


Profil

icon Re: Sakrivanje php koda ?05.10.2004. u 01:01 - pre 210 meseci
Nisam radio na drugim platformama :( pa sam se ogranicio na ono što znam. Može li malo pojašnjenja oko ovog drugog rešenja. Znači li to da ipak kod ne može da se ostavi i "običnim smrtnicima" na računar (bez enkripcije) već samo npr. na jednom (u nekoj firmi etc.) na kome su fajlovi enkriptovani, a ostalima dozvoljen samo remot pristup tom web serveru? Da li se to ipak vraća na prvo rešenje? Problem je u tome da nekome treba da ostavimo "kupljenu" aplikaciju ili aplikaciju sa pravima autora na korišćenje u lokalu (localhost), a ne želimo da im "prodamo" kod? Da li je takvo rešenje moguće bez enkripcije?
 
Odgovor na temu

NetworkAdmin

Član broj: 4445
Poruke: 609
*.centrettc.ru



Profil

icon Re: Sakrivanje php koda ?05.10.2004. u 13:55 - pre 210 meseci
pa sad mozes tako a mozes i napraviti dobro smisljen backdoor pa ako neko ne plati onda udjes na server i radis sta ti je volja.

Na kraju krajeva haker samo dok mu ne uletis u sobu nije ulovljen
 
Odgovor na temu

Mikes
Republika Srpska

Član broj: 32878
Poruke: 55
81.93.74.*



Profil

icon Re: Sakrivanje php koda ?07.10.2004. u 10:06 - pre 210 meseci
U redu je.
Kada se pokrene php kod na serveru, on se u stvari i ne vidi!

Mislio sam da se vidi kao i svaka stranica html, pa sam se pitao kako ga sakriti.

U svakom slucaju, culi smo zanimljive ideje kada se php kod proda nekome.
 
Odgovor na temu

Mikes
Republika Srpska

Član broj: 32878
Poruke: 55
81.93.74.*



Profil

icon Re: Sakrivanje php koda ?07.10.2004. u 11:49 - pre 210 meseci
Interesuje me jos nesto!

Postoji li mogucnost da se program u php kodu pokrene sa obicne stranice .html ?

Hocu reci sledece: pristupa se obicnoj stranici koja ima extenziju .html ili slicno, a pri ucitavanju te stranice ona poziva i php kod i nesto se odradjuje. Moze li server prepoznati u tom slucaju php kod i odraditi ga.

[Ovu poruku je menjao Judge Dred dana 07.10.2004. u 14:43 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.vdial.verat.net



+256 Profil

icon Re: Sakrivanje php koda ?07.10.2004. u 12:34 - pre 210 meseci
Moze ako se server podesi da html stranice "shvata" kao php. Mada ne vidim zasto bi to radio. Npr. umesto .php ekstenzije moze se staviti da bude i .wdr ili bilo koja druga, samo se podesi na serveru.
Ako imas .php fajl, onda mozes da kombinujes html/javascript i php. Npr:

Citat:
index.php
Code:

<? echo "ovaj deo je u php-u<br>"; ?>
<h2>Ovaj deo je u html-u</h2><br>
<script language="javascript">
document.write ("ovaj deo je u javascript-u");
</script>




Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

Zoran Rašković
Serbia

Član broj: 95
Poruke: 1360
*.vdial.verat.net



+1 Profil

icon Re: Sakrivanje php koda ?07.10.2004. u 13:43 - pre 210 meseci
Citat:
Mikes: Interesuje me jos nesto!

Postoji li mogucnost da se program u php kodu pokrene sa obicne stranice .html ?

Hocu reci sledece: pristupa se obicnoj stranici koja ima extenziju .html ili slicno, a pri ucitavanju te stranice ona poziva i php kod i nesto se odradjuje. Moze li server prepoznati u tom slucaju php kod i odraditi ga.


Koja je svrha toga? Šta fali da stranica ima .php ektenziju? Ionako je na kraju finalni output čista HTML stranica.
 
Odgovor na temu

Mikes
Republika Srpska

Član broj: 32878
Poruke: 55
81.93.74.*



Profil

icon Re: Sakrivanje php koda ?08.10.2004. u 11:49 - pre 210 meseci
ok, ok.

Evo zasto mi ovo treba:
Ja bih htio da korisnik posjecuje html stranicu a ja u pozadini odradim brojac stranice i slicno, a korinik posjecuje obicnu html stranicu i ne zna da u pozadini nesto odradi.

Vjerovatno ima takvih rjesenja.
Evo npr. i ovaj forum cim dodjem na ovu stranicu, prepozna me kao korinika, a forum nema ekstenziju .php.

Nadam se da sam objasnio sta hocu.

Ima li rjesenja za to ?
 
Odgovor na temu

flylord
Ilić Aleksandar
Simplicity d.o.o.
Nis/Uzice

Član broj: 2954
Poruke: 3859
*.smdesign.co.yu

ICQ: 4849714


+68 Profil

icon Re: Sakrivanje php koda ?08.10.2004. u 12:22 - pre 210 meseci
procitaj malo o mod_rewrite. Pomocu njega (uz mozda malu modifikaciju aplikcije) mozes da dobijes URL-ove kao na ES-u. Nikakva nauka.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Sakrivanje php koda ?

[ Pregleda: 4185 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.