Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Linkovanje tabela pomocu coda

[es] :: Access :: Linkovanje tabela pomocu coda

[ Pregleda: 2170 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Boban122
Podgorica

Član broj: 40495
Poruke: 28
*.crnagora.net.



Profil

icon Linkovanje tabela pomocu coda17.02.2007. u 14:40 - pre 185 meseci
Evo problema, kratko i jasno (nadam se)

Imam *.mde file i 5 back-end *.mdb baza(sa potpuno identicnim tabelama ali razlicitog sadrzaja)

Hocu da kad pokrenem *.mde file dobijem dialog u kome cu izabrati neku od ovih baza, a zatim da se automatski obrisu stari linkovi i da se formiraju novi na izabranu bazu.

Hvala.
 
Odgovor na temu

Getsbi

Moderator
Član broj: 124608
Poruke: 2754



+34 Profil

icon Re: Linkovanje tabela pomocu coda18.02.2007. u 07:38 - pre 185 meseci
Evo ti kood koji to radi u jednoj od mojih aplikacija. Pokreni ga na On Click nekog dugmeta. Možeš da napraviš traku za napredovanje, a ako nećeš isključi deo koda koji se odnosi na objekat TEMPO. Koristim DAO 3.6 za VBA.
Code:


Private Sub OK_Click()
    ' kod za izbor klijenta
    Dim Baza        As Database
    Dim tabela      As TableDef
    Dim Tek_Tab     As Long    ' tekuca tabela
    Dim Ukp_Tab     As Long    ' ukupno tabela
    Dim i           As Long
    Dim Sl_Priv     As Recordset
    
  '  DoCmd.Hourglass True
   
   ' Me![SPISAK].SetFocus
    Me![TEMPO].SetFocus   'traka dobija fokus
    Me![OK].Enabled = False 'dugme postaje nedostupno
    
    
    
    Tek_Tab = 0
    Ukp_Tab = CurrentDb().TableDefs.Count
    
    For Each tabela In CurrentDb().TableDefs          '  linkovanje na izabrane tabele
        Tek_Tab = Tek_Tab + 1   ' brojac tekucih tabela
'        Me![OK].Caption = CLng(Tek_Tab / Ukp_Tab * 100) & " %" ' CLNG - Konvertovanje u Long integer
'        For i = 1 To 5
'            DoEvents   ' dozvoljava Windowsu da radi nesto ako ima tako se malo usporava petlja
'        Next
        Me![TEMPO].Value = Tek_Tab / Ukp_Tab * 100 ' AktiveX Kontrola
        If Len(tabela.Connect) > 0 Then
            tabela.Connect = ";DATABASE=" & Me![SPISAK]
            tabela.RefreshLink
        End If
    Next
    
    CurrentDb().Properties!AppTitle = "VODJENJE POGONSKOG KNJIGOVODSTVA  -  klijent " & DLookup("[SIFRAKOR]", "AS_KLIJENTI", "[PUTANJA]='" & Me![SPISAK] & "'") & " - " & DLookup("[FIRMA]", "AS_KLIJENTI", "[PUTANJA]='" & Me![SPISAK] & "'")
    Me.Application.RefreshTitleBar '  upisivanje u Title Baru  naziva izabranog klijenta
                             ' taj naziv stoji do promene klijenta odnosno do novog
                             ' linkovanja ,cak i posle gasenja i ponovnog paljenja racunara.
    var_sifrakor = DLookup("[SIFRAKOR]", "AS_KLIJENTI", "[PUTANJA]='" & Me![SPISAK] & "'")
    var_nazivkor = DLookup("[FIRMA]", "AS_KLIJENTI", "[PUTANJA]='" & Me![SPISAK] & "'")
    var_ziroracun = DLookup("[ZIRORACUN]", "AS_KLIJENTI", "[PUTANJA]='" & Me![SPISAK] & "'")
    var_adrfirme = DLookup("[ADRFIRME]", "AS_KLIJENTI", "[PUTANJA]='" & Me![SPISAK] & "'")
    var_mesto = DLookup("[MESTO]", "AS_KLIJENTI", "[PUTANJA]='" & Me![SPISAK] & "'")
    'var_banka = DLookup("[BANKA]", "AS_KLIJENTI", "[PUTANJA]='" & Me![SPISAK] & "'")
    'var_racunbanke = DLookup("[RACUNBANKE]", "AS_KLIJENTI", "[PUTANJA]='" & Me![SPISAK] & "'")
 
 
    
 '   DoCmd.Hourglass False
 
    DoCmd.OpenForm "Izborni meni", acNormal
 '  MsgBox "Klijent je odabran", vbInformation, "Obavestenje"
    DoCmd.Close acForm, Name      ' zatvara tekucu formu (Izbor klijenta)

'   DoCmd.Close acForm, "Izborni meni"
'   SendKeys "%u"  'sa Alt+u prelazi na osnovni meni (Procenat = ALT)
'   SendKeys "%{F4}"  ; funkcijski tasteri se stavljaju u velike zagrade

End Sub

 
Odgovor na temu

Boban122
Podgorica

Član broj: 40495
Poruke: 28
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: Linkovanje tabela pomocu coda19.02.2007. u 08:09 - pre 185 meseci
Ovaj cod samo osvezava vec postojece linkove.
Ipak hvala za trud
 
Odgovor na temu

Getsbi

Moderator
Član broj: 124608
Poruke: 2754



+34 Profil

icon Re: Linkovanje tabela pomocu coda19.02.2007. u 08:52 - pre 185 meseci
Citat:
Boban122: Evo problema, kratko i jasno (nadam se)

Imam *.mde file i 5 back-end *.mdb baza(sa potpuno identicnim tabelama ali razlicitog sadrzaja)

Hocu da kad pokrenem *.mde file dobijem dialog u kome cu izabrati neku od ovih baza, a zatim da se automatski obrisu stari linkovi i da se formiraju novi na izabranu bazu.

Hvala.


Prvi put se bilo koja od tih .mdb ulinkuje ručno, a kasnije izborom iz List boxa vrši se linkovanje na tabele željene .mdb . Prilikom tog automatskog linkovanja stare veze se raskidaju i prave se nove. Razumeo sam da ti baš to treba. Da iz .mde biraš bilo koju .mdb sa potpuno identičnim tabelama ali različitog sadržaja. To ovaj kod upravo radi.
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Linkovanje tabela pomocu coda

[ Pregleda: 2170 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.