Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

VB 5 bug ili ja nesto ne radim kako treba

[es] :: Visual Basic 6 :: VB 5 bug ili ja nesto ne radim kako treba

[ Pregleda: 4484 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Leftist
Luka Stojanovic
Bg

Član broj: 21766
Poruke: 401
*.drenik.net

Jabber: slartibartfast@jabber.cc
Sajt: www.reggae.rs


+5 Profil

icon VB 5 bug ili ja nesto ne radim kako treba20.09.2004. u 00:05 - pre 192 meseci
Code:
    While Not tabela.EOF
        tabela.MovePrevious
        Load pocetni(i)
        pocetni(i).X1 = CInt(razmera * tabela!X)
        pocetni(i).Y1 = CInt(razmera * tabela!Y)
        tabela.MoveNext
        pocetni(i).X2 = CInt(razmera * tabela!X)
        pocetni(i).Y2 = CInt(razmera * tabela!Y)
        pocetni(i).Visible = True
        tabela.MoveNext
        i = i + 1
    Wend


pocetni(0) je linija napravljena u design time-u (kako stoji u helpu da treba). Pri pokretanju programa kaze da je pocetni(i), i=1, vec loadovan. Naravno pocetni(1), niti ma koji drugi sem nule, ne postoji.

U cemu je problem???
 
Odgovor na temu

GoranVucicevic
Novi Sad

Član broj: 28045
Poruke: 66
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.clickersoftware.com


Profil

icon Re: VB 5 bug ili ja nesto ne radim kako treba20.09.2004. u 09:47 - pre 192 meseci
A da li si pre ovog bloka postavio (i) promenljivu na 1?
Vidi: GoranVuc #4934
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: VB 5 bug ili ja nesto ne radim kako treba20.09.2004. u 09:47 - pre 192 meseci
Pre while petlje stavi

Code:

i = 1

 
Odgovor na temu

Leftist
Luka Stojanovic
Bg

Član broj: 21766
Poruke: 401
*.drenik.net

Jabber: slartibartfast@jabber.cc
Sajt: www.reggae.rs


+5 Profil

icon Re: VB 5 bug ili ja nesto ne radim kako treba20.09.2004. u 20:30 - pre 192 meseci
Naravno da je postavljeno. To potvrdi i watch na promenjivoj i.
Evo jos jednog problema:
Code:
Dim xy As Variant
xy = Array(2, n)
mi napravi niz 2x21

U sledecoj proceduri kazem
Code:
Dim df As Variant
df = Array(BrTacaka)
i on protumacito kao df (0)=21
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: VB 5 bug ili ja nesto ne radim kako treba21.09.2004. u 10:09 - pre 192 meseci
Rekao bih da ne razumes sta radi Array

Citat:
MSDN:

Array Function Example

This example uses the Array function to return a Variant containing an array.

Dim MyWeek, MyDay
MyWeek = Array("Mon", "Tue", "Wed", "Thu", "Fri", "Sat", "Sun")
' Return values assume lower bound set to 1 (using Option Base
' statement).
MyDay = MyWeek(2) ' MyDay contains "Tue".
MyDay = MyWeek(4) ' MyDay contains "Thu".


Pogledaj u MSDNu ReDim i Redim Preserve
 
Odgovor na temu

Leftist
Luka Stojanovic
Bg

Član broj: 21766
Poruke: 401
*.etf.bg.ac.yu

Jabber: slartibartfast@jabber.cc
Sajt: www.reggae.rs


+5 Profil

icon Re: VB 5 bug ili ja nesto ne radim kako treba21.09.2004. u 12:26 - pre 192 meseci
Ma da i meni je bilo cudnije to kako prvi slucaj uopste radi, nego zasto drugi ne radi. Ustvari dx-u dodeljujem niz u sledecem koraku, pa zato to radi kako sam zamislio, ali iz pogresnog razloga

Code:
dx = vrednosti.GetRows(n)

 
Odgovor na temu

Leftist
Luka Stojanovic
Bg

Član broj: 21766
Poruke: 401
*.drenik.net

Jabber: slartibartfast@jabber.cc
Sajt: www.reggae.rs


+5 Profil

icon Re: VB 5 bug ili ja nesto ne radim kako treba22.09.2004. u 15:15 - pre 192 meseci
I onaj prvi problem se (na kratko) resio. Dakle trebam da iscrtam tri grafikona. U najboljem slucaju sam uspeo da iscrtam dva (i dalje mi nije jasno zasto je onda prijavljivao onu gresku), ali je zato posle malo dorade prestao da iscrtava grafikone, vec samo iscrta koordinatni sistem
Code:
Dim baza As Database
Dim vrednosti, interpolacija As Recordset
Dim visina, sirina, sa, bez As Integer
Dim razmera As Double


Private Sub tacke(ByVal tabela As Recordset, linija As Line, ByVal Kolona As String)
    With linija
        .X1 = CInt(sirina / 2 + razmera * tabela!x)
        .Y1 = CInt(visina / 2 - razmera * tabela.Fields(Kolona))
        tabela.MoveNext
        .X2 = CInt(sirina / 2 + razmera * tabela!x)
        .Y2 = CInt(visina / 2 - razmera * tabela.Fields(Kolona))
        .Visible = True
    End With
End Sub
Public Sub nacrtaj()
    sirina = frmGrafikoni.ScaleWidth
    visina = frmGrafikoni.ScaleHeight
    With XOsa
        .X1 = 0
        .X2 = sirina
        .Y1 = CInt(visina / 2)
        .Y2 = .Y1
    End With
    With YOsa
        .Y1 = 0
        .Y2 = visina
        .X1 = CInt(sirina / 2)
        .X2 = .X1
    End With
    vrednosti.MoveLast
    Max = vrednosti!x
    vrednosti.MoveFirst
    vrednosti.MoveNext
    i = 1
    razmera = frmGrafikoni.ScaleWidth / (Max + 1)
    While Not vrednosti.EOF
        vrednosti.MovePrevious
        tacke vrednosti, BezInterpolacije(i), "Y"
        vrednosti.MoveNext
    Wend
    interpolacija.MoveFirst
    interpolacija.MoveNext
    While Not interpolacija.EOF
        interpolacija.MovePrevious
        tacke interpolacija, LaGranz(i), "La Granz"
        interpolacija.MovePrevious
        tacke interpolacija, Njutn(i), "Njutn"
        interpolacija.MoveNext
    Wend
End Sub

Private Sub Form_Load()
    Set baza = OpenDatabase("baza.mdb")
    Set vrednosti = baza.OpenRecordset("Vrednosti")
    Set interpolacija = baza.OpenRecordset("Interpolacija")
    For i = 1 To vrednosti.RecordCount - 1
        Load BezInterpolacije(i)
    Next i
    For i = 1 To interpolacija.RecordCount - 1
        Load LaGranz(i)
        Load Njutn(i)
    Next i
End Sub

Private Sub Form_Resize()
    nacrtaj
End Sub

Private Sub Form_Unload(Cancel As Integer)
    Glavni.Show
End Sub


Nema greske, sve sub-ove lepo odradi, jedino sto se vidi samo sledece:

 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: VB 5 bug ili ja nesto ne radim kako treba

[ Pregleda: 4484 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.