Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

[Excel] problem sa vise tabela

[es] :: Office :: Excel :: [Excel] problem sa vise tabela

[ Pregleda: 5083 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Tomju
Tomislav Cuk
Zrenjanin

Član broj: 48571
Poruke: 26
*.zrlocal.net.



Profil

icon [Excel] problem sa vise tabela18.07.2006. u 12:15 - pre 187 meseci
Problem je sledeci:

Iz vise fajlova treba da saberem podatke u jednu tabelu (npr: Zbirna(D8)=T1(D8)+T2(D8)... Zbirna(D9)=T1(D9)+T2(D9)... i tako za sto tabela od kojih svaka ima po 100 * 15 polja). Postoji li neko resenje u excel-u a da to nije rucno linkovanje svih polja posebno ?

hvala
 
Odgovor na temu

Jpeca
Predrag Jovanović
poslovni analitičar
Gowi
Pančevo

Moderator
Član broj: 25683
Poruke: 2204
212.200.27.*

Sajt: www.gowi.rs


+97 Profil

icon Re: [Excel] problem sa vise tabela20.07.2006. u 07:56 - pre 187 meseci
1/ Otvoriš sve Excel fajlove koje treba da kombinuješ
2/ U rezultujućem fajlu aktiviraš gornju levu ćeliju oblasti rezultata
3/ Izaberi Data >> Consolidate, primeti da je već aktivna funkcija Sum
4/ U okviru dijaloga Consolidate dodaj iz svih fajlova oblasti koje kombinuješ (Add)
5/ Kad si završio klik na OK.



Nije to loše Rembrante, samo što ne bi dodao još malo boje?
 
Odgovor na temu

Tomju
Tomislav Cuk
Zrenjanin

Član broj: 48571
Poruke: 26
*.zrlocal.net.



Profil

icon Re: [Excel] problem sa vise tabela20.07.2006. u 12:00 - pre 187 meseci
Da, to radi to ali opet moram da ulazim u svaku tabelu posebno i oznacavam deo koji se sabira.
 
Odgovor na temu

Jpeca
Predrag Jovanović
poslovni analitičar
Gowi
Pančevo

Moderator
Član broj: 25683
Poruke: 2204
212.200.27.*

Sajt: www.gowi.rs


+97 Profil

icon Re: [Excel] problem sa vise tabela20.07.2006. u 12:58 - pre 187 meseci
Da nisam obratio pažnju da si naveo da je reč o sto tabela. Onda je rešenje da se napiše kod. Našao sam nešto na netu pa sam prepravio za tvoj slučaj. Komentari su ostali na engleskom mrzelo me je da prevodim. Sve tabele koje kombinuješ stavi u posebnu fasciklu subdirectory (ili već je nazovi kako ti odgovara ali izmeni u kodu) ispod fascikle u kojoj se nalazi rezultujuća tabela. U kodu takodje zameni oblast A2:D20 sa onim što tebi treba.

Code:


Sub CombineFromAllFilesInADirectory()
     'Uses methods found in http://vbaexpress.com/kb/getarticle.php?kb_id=151 and
     ' http://vbaexpress.com/kb/getarticle.php?kb_id=221
     ' Modified by P.Jovanovic 20/7/2006
     
    Dim Path            As String 'string variable to hold the path to look through
    Dim FileName        As String 'temporary filename string variable
    Dim tWB             As Workbook 'temporary workbook (each in directory)
    
    Dim aRange          As Range ' range  in master workbook
    Dim RowCount        As Long 'Rows used on master sheet
    Dim uRange          As Range 'usedrange for each temporary sheet
     
     '***** Set folder to cycle through *****
    Path = ThisWorkbook.Path & "\subdirectory\" 'Change as needed, ie "C:\"
     
    Application.EnableEvents = False 'turn off events
    Application.ScreenUpdating = False 'turn off screen updating
    
    Set aRange = ThisWorkbook.ActiveSheet.Range("A2:D20") 'set active range variable in master workbook
    If Right(Path, 1) <> Application.PathSeparator Then 'if path doesnt end in "\"
        Path = Path & Application.PathSeparator 'add "\"
    End If
    FileName = Dir(Path & "*.xls", vbNormal) 'set first file's name to filename variable
    Do Until FileName = "" 'loop until all files have been parsed
        If Path <> ThisWorkbook.Path Or FileName <> ThisWorkbook.Name Then
            Set tWB = Workbooks.Open(FileName:=Path & FileName) 'open file, set to tWB variable
            Set uRange = tWB.Sheets(1).Range("A2:D20") 'set used range
            uRange.Copy
            aRange.PasteSpecial Operation:=xlAdd ' add values from open file
            Application.CutCopyMode = False
            tWB.Close False 'close temporary workbook without saving
        End If
        FileName = Dir() 'set next file's name to FileName variable
    Loop
    Application.EnableEvents = True 're-enable events
    Application.ScreenUpdating = True 'turn screen updating back on
     
     'Clear memory of the object variables
    Set tWB = Nothing
    Set mWB = Nothing
    Set aRange = Nothing
    Set uRange = Nothing
End Sub



Nije to loše Rembrante, samo što ne bi dodao još malo boje?
 
Odgovor na temu

Tomju
Tomislav Cuk
Zrenjanin

Član broj: 48571
Poruke: 26
*.zrlocal.net.



Profil

icon Re: [Excel] problem sa vise tabela21.07.2006. u 10:27 - pre 187 meseci
Ok, hvala na trudu, nemam sad vremena da ga isprobam, ali moras mi reci kako da pokrenem taj program (lici mi na delphi).
 
Odgovor na temu

Tomju
Tomislav Cuk
Zrenjanin

Član broj: 48571
Poruke: 26
*.zrlocal.net.



Profil

icon Re: [Excel] problem sa vise tabela26.07.2006. u 08:49 - pre 187 meseci
Uradio sam sve (promenio path na c:\1, range C10-M22) ali mi izbacuje error 52 "Bad file name or number". Zaboravio sam da napomenem da su fajlovi zasticeni sifrom. Kako sam citao to moze biti problem. Napravio sam program u delph-ju ali radi dosta sporo.
 
Odgovor na temu

Jpeca
Predrag Jovanović
poslovni analitičar
Gowi
Pančevo

Moderator
Član broj: 25683
Poruke: 2204
194.106.171.*

Sajt: www.gowi.rs


+97 Profil

icon Re: [Excel] problem sa vise tabela05.08.2006. u 09:36 - pre 186 meseci
Ne bi trebao da bude problem u zaštiti. Prilikom otvaranja u tom slučaju Excel treba da čeka da uneseš lozinku. Bez primera ne znam da ti kažem u čemu je problem. Pošto znaš Delfi ne bi pretpostavljam da znaš da uđeš u debuger (u VBA prozoru) i vidiš na kojoj liniji ti pada i potom proveriš sadržaj promenljivih - obrati pažnju na parametrar koji se koristi prilikom otvaranja fajla, iz tvog opisa izgleda ti nedostaje znak \ (backslash) iza "C:\1"

Inače za otvaranje lozinkom zaštićene Excel sveske možeš modifikovati red Open
Set tWB = Workbooks.Open(FileName:=Path & FileName, Password:="lozinka")



[Ovu poruku je menjao Jpeca dana 05.08.2006. u 10:50 GMT+1]
Nije to loše Rembrante, samo što ne bi dodao još malo boje?
 
Odgovor na temu

Tomju
Tomislav Cuk
Zrenjanin

Član broj: 48571
Poruke: 26
*.zrlocal.net.



Profil

icon Re: [Excel] problem sa vise tabela07.08.2006. u 08:43 - pre 186 meseci
Problem je u ovom redu : FileName = Dir(Path & "*.xls", vbNormal).

Probao sam sa bilo kojim xls fajlom ali isto se desava, tako da nije problem kod tabela.
 
Odgovor na temu

Jpeca
Predrag Jovanović
poslovni analitičar
Gowi
Pančevo

Moderator
Član broj: 25683
Poruke: 2204
194.106.171.*

Sajt: www.gowi.rs


+97 Profil

icon Re: [Excel] problem sa vise tabela07.08.2006. u 13:58 - pre 186 meseci
Pa da li si proverio da se sadržaj promenljive Path - da li se završava za backslash?
Nije to loše Rembrante, samo što ne bi dodao još malo boje?
 
Odgovor na temu

Tomju
Tomislav Cuk
Zrenjanin

Član broj: 48571
Poruke: 26
*.zrlocal.net.



Profil

icon Re: [Excel] problem sa vise tabela08.08.2006. u 11:42 - pre 186 meseci
Da, isto se desava i sa i bez \

A kako mi se cini ovo sluzi za zastitu ako nema \

If Right(Path, 1) <> Application.PathSeparator Then 'if path doesnt end in "\"
Path = Path & Application.PathSeparator 'add "\"

Probaj kod tebe napravi bilo koju tabelu pa pokreni macro
 
Odgovor na temu

[es] :: Office :: Excel :: [Excel] problem sa vise tabela

[ Pregleda: 5083 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.