Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Dobijanje podataka pomocu ListBoxa

[es] :: Visual Basic 6 :: Dobijanje podataka pomocu ListBoxa

[ Pregleda: 2100 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zormar

Član broj: 129240
Poruke: 176
*.adsl-1.sezampro.yu.



Profil

icon Dobijanje podataka pomocu ListBoxa12.01.2007. u 11:55 - pre 161 meseci
Ukratko,
> veza s bazom je preko ADO kontrole. Na jednoj formi imam ListBox -
> vrednost se krece od 1 do 50.
> Potrebno je da iz baze izvucem podatke koji su na rednom broju koji je
> postavljen na ListBoxu. Dobijene podatke trebe da prikazem na drugoj formi.
> Da li neko moze da mi pomogne da resim problem.
> Pokusao sam ovako ali ne ide
>
> rsRecordSet.Source = "Select * From SVEUKUPNO where RB = list1 order by RB"
 
Odgovor na temu

dennycd2

Član broj: 127351
Poruke: 57
*.dhcp-pool-zr.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Dobijanje podataka pomocu ListBoxa12.01.2007. u 16:11 - pre 161 meseci
Code:

Private Sub Form_Load()
        
        Dim x As Integer
        
        For x = 1 To 50
            List1.AddItem x
        Next
        
        Adodc1.ConnectionString = "Provider=MSDASQL.1;Persist Security Info=False;Extended Properties=DBQ=" & App.Path & "\db1.mdb;DefaultDir=" & App.Path _& " ;Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)};DriverId=25;FIL=MS Access;"
        Adodc1.RecordSource = "Tabela1"
        Adodc1.Refresh

End Sub

Private Sub List1_Click()

        Adodc1.Recordset.MoveFirst
        Adodc1.Recordset.Find Adodc1.Recordset.Fields(0).Name & "='" & List1.ListIndex + _1 & "'"

        Form2.Label1.Caption = Adodc1.Recordset.Fields(1).Value
        
        Load Form2
        Form2.Show
        
End Sub

Moras napraviti bazu sa dve kolone.U prvu kolonu stavi redne brojeve od 1-50, a drugu popunis sa odgovarajucim podacima. Ja sam bazu nazvao "db1", a tabelu "Tabela1" (sto se iz prilozenog moze i videti).




[Ovu poruku je menjao krckoorascic dana 14.01.2007. u 21:53 GMT+1]
 
Odgovor na temu

zormar

Član broj: 129240
Poruke: 176
212.200.220.*



Profil

icon Re: Dobijanje podataka pomocu ListBoxa12.01.2007. u 20:15 - pre 160 meseci
Promenio sam odgovarajuce nazive ali mi izbacuje poruku o gresci
Run-time error 91:
Object variable or With block variable not set
a odnosi se na Adodc1.Recordset
Ne znam kako ovo da resim.
 
Odgovor na temu

dennycd2

Član broj: 127351
Poruke: 57
*.dhcp-pool-zr.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Dobijanje podataka pomocu ListBoxa12.01.2007. u 22:04 - pre 160 meseci
Da bih shvatio gde pravis gresku, moras biti precizniji. Navedi tacno na kom je mestu u listingu.
 
Odgovor na temu

zormar

Član broj: 129240
Poruke: 176
212.200.220.*



Profil

icon Re: Dobijanje podataka pomocu ListBoxa12.01.2007. u 22:10 - pre 160 meseci
Kad u listboxu potvrdim bilo koju vrednost prikaze mi samo praznu Form2 i poruku koja se odnosi na Adodc1.Recordset.MoveFirst
 
Odgovor na temu

dennycd2

Član broj: 127351
Poruke: 57
*.dhcp-pool-zr.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Dobijanje podataka pomocu ListBoxa12.01.2007. u 23:40 - pre 160 meseci
Proveri da li si dobro kopirao: "Adodc1.Refresh"
 
Odgovor na temu

zormar

Član broj: 129240
Poruke: 176
*.adsl-1.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Dobijanje podataka pomocu ListBoxa13.01.2007. u 15:28 - pre 160 meseci
Da, tu je bio problem, greskom sam obrisao.
Imam jos jedno pitanje. U bazi imam vise zapisa pod istim rednim brojem, ali pod razlicitim datumima.
Kako na Form2 mogu da dobijem sve podatke koji su pod istim RB pomocu ListBoxa?
 
Odgovor na temu

dennycd2

Član broj: 127351
Poruke: 57
*.dhcp-pool-zr.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Dobijanje podataka pomocu ListBoxa13.01.2007. u 16:50 - pre 160 meseci
Obzirom da ne znam sta konkretno hoces da napravis, mogu da ti predlozim da promenis kôd u dogadjaju "List1_Click()" gde ce biti ispisani svi podaci iz svih kolona pod istim RB :
Code:

Private Sub List1_Click()
        
        Dim a As Integer
        
        Adodc1.Recordset.MoveFirst
        Adodc1.Recordset.Find Adodc1.Recordset.Fields(0).Name & "='" & List1.ListIndex + 1 & "'"
        
        a = 1
        
        Do Until a = Adodc1.Recordset.Fields.Count
            Form2.Label1.Caption = Form2.Label1.Caption & "   " & Adodc1.Recordset.Fields(a).Value
            a = a + 1
        Loop

        Load Form2
        Form2.Show
        
End Sub


[Ovu poruku je menjao krckoorascic dana 14.01.2007. u 21:53 GMT+1]
 
Odgovor na temu

zormar

Član broj: 129240
Poruke: 176
*.adsl-1.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Dobijanje podataka pomocu ListBoxa13.01.2007. u 18:14 - pre 160 meseci
U ovom kodu koji si napisao Adodc1.Recordset.MoveFirst mi prikazuje samo prvi zapis pod tim RB.
Ako umesto MoveFirst stavim MoveNext onda dobijem svaki zapis pod tim RB ,s tim sto svaki put moram u listboxu da potvrdim taj RB.
Meni je potrebno da jednim odabirom RB iz ListBoxa dobijem sve te zapise odjednom na Form2.
Da li je za ovo potrebno vise labela?

Moze li ovo da se uradi na neki drugi nacin?
Da li na Form2 umesto labela moze da bude DataGrid, ili da se podaci ispisuju direktno na formi?

[Ovu poruku je menjao zormar dana 13.01.2007. u 19:29 GMT+1]
 
Odgovor na temu

dennycd2

Član broj: 127351
Poruke: 57
*.dhcp-pool-zr.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Dobijanje podataka pomocu ListBoxa14.01.2007. u 11:51 - pre 160 meseci
Po ovome sto si napisao, cini mi se da nisi shvatio sustinu mog programa, a ona glasi:
U bazi(Access) se nalaze dve ili vise kolona. Prva sadrzi redne brojeve i definisan primarni kljuc. U ostalima se nalaze podaci koje treba prikazati. Obzirom da si naveo, da podaci treba da budu prikazani u obrascu 2 (Form2), izabrao sam "Form2.Label1" kao moguc nacin za prikazivanje. U ListBoxu su ubaceni redni brojevi koji pokazuju red(record) u bazi i klikom na odredjen redni broj, podaci u tom redu (recordu) bivaju prikazani. Program je sigurno funkcionalan za ono sto sam naveo i zato nemas potrebe da ubacujes "MoveNext" . Nadam se da ce ti ovo objasnjenje biti dovoljno.
 
Odgovor na temu

zormar

Član broj: 129240
Poruke: 176
*.adsl.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Dobijanje podataka pomocu ListBoxa14.01.2007. u 14:44 - pre 160 meseci
Da, to je u redu, ali kako mogu dobiti sve podatke pod nekim RB odjednom?
 
Odgovor na temu

dennycd2

Član broj: 127351
Poruke: 57
*.dhcp-pool-zr.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Dobijanje podataka pomocu ListBoxa14.01.2007. u 18:58 - pre 160 meseci
Dopunio sam tekstom ovaj potprogram gde ces videti da se svi podaci prikazuju u "Form2.Label1"!
Code:

Private Sub List1_Click()
        
        Dim a As Integer
        
        Adodc1.Recordset.MoveFirst ' Postavi se na prvi red u bazi
        Adodc1.Recordset.Find Adodc1.Recordset.Fields(0).Name & "='" & List1.ListIndex + 1 & "'" ' Pronadji u prvoj koloni ("Recordset.Fields(0)" gde se nalaze redni brojevi) podatak na koji sam kliknuo u List Boxu i time se pozicioniraj na pronadjeni red 
        
        a = 1
        
        Do Until a = Adodc1.Recordset.Fields.Count ' Idi u petlju sve dok ima kolona
            Form2.Label1.Caption = Form2.Label1.Caption & "   " & Adodc1.Recordset.Fields(a).Value ' "Label1" dodaj sadrzaj polja (Recordset.Fields(a))
            a = a + 1 ' prelazak na sledecu kolonu
        Loop

        Load Form2 
        Form2.Show
        
End Sub


[Ovu poruku je menjao krckoorascic dana 14.01.2007. u 21:52 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: Dobijanje podataka pomocu ListBoxa14.01.2007. u 20:55 - pre 160 meseci
@dennycd2: ubuduce koristi code tagove kada postujes neki kod (da bi bilo citljivije)
 
Odgovor na temu

dennycd2

Član broj: 127351
Poruke: 57
*.dhcp-pool-zr.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Dobijanje podataka pomocu ListBoxa14.01.2007. u 22:09 - pre 160 meseci
U redu!
 
Odgovor na temu

zormar

Član broj: 129240
Poruke: 176
*.adsl.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Dobijanje podataka pomocu ListBoxa14.01.2007. u 22:39 - pre 160 meseci
Ne vredi dalje da se mucimo, ovo ne ide pa ne ide. Problem je i dalje isti, kad god u listboxu odaberem RB i dalje na Form2 dobijam 1 po 1 zapis iz baze koje zapisuje jedan pored drugog, a ne sve pod istim RB odjednom.
Uradicu ga preko DataGrida.
Ovo sto si uradio dobro ce doci za nesto drugo.
Zahvaljujem ti na strpljenju.
pozdrav
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Dobijanje podataka pomocu ListBoxa

[ Pregleda: 2100 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.