Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Startovanje obrazaca iz LISTBOXa

[es] :: Access :: Startovanje obrazaca iz LISTBOXa

[ Pregleda: 3323 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dimo
Aleksandar Dimitrijevic
Beograd

Član broj: 6851
Poruke: 21
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.



Profil

icon Startovanje obrazaca iz LISTBOXa10.02.2005. u 20:06 - pre 218 meseci
Imam listbox u accessu u kome su izlistani obrazci koje bih zeleo da startujem na dupli klik.
Kako dodjavola to da uradim?

 
Odgovor na temu

gotivac
Kragujevac

Član broj: 26754
Poruke: 160
*.225.EUnet.yu.



+2 Profil

icon Re: Startovanje obrazaca iz LISTBOXa10.02.2005. u 22:55 - pre 218 meseci
Pokušaj ovako:

recimo da u listbox-u koji se zove List0 imaš tri opcije koje se zovu onako kako ti se zovu forme koje želiš da startuješ, recimo FormaA, FormaB i FormaC.

U DoubleClick event listbox-a, unesi sledeću event proceduru:

Private Sub List0_DblClick(Cancel As Integer)

DoCmd.OpenForm List0.Column(0)

End Sub


 
Odgovor na temu

dimo
Aleksandar Dimitrijevic
Beograd

Član broj: 6851
Poruke: 21
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Startovanje obrazaca iz LISTBOXa10.02.2005. u 23:34 - pre 218 meseci
Hvala brate. To je bilo to.
 
Odgovor na temu

memphis
Vladimir Mihailovic
NaviPartner
Bgd

Član broj: 15378
Poruke: 94
217.26.79.*

Sajt: www.3dfurniture.net


Profil

icon Re: Startovanje obrazaca iz LISTBOXa11.02.2005. u 00:05 - pre 218 meseci
Pozdrav. Mozda imas resenje i za ovo:
recimo da su mi u listbox-u neki datumi i u zavisnosti na koji kliknem da mi se popuni forma.
Vlada
 
Odgovor na temu

gotivac
Kragujevac

Član broj: 26754
Poruke: 160
*.236.eunet.yu.



+2 Profil

icon Re: Startovanje obrazaca iz LISTBOXa11.02.2005. u 10:41 - pre 218 meseci
Nisam siguran da sam najbolje razume sta zelis, a i trenutno na zalost nemam vremena za dublju analizu. Dacu ti hint, a ti ako ne uspes, reci, i malo bolje objasni sta tacno hoces da uradis, pa cu sutra da ti odgovorim.

U gornjem primeru, List0.Column(0) je u stvari vrednost na koju si kliknuo u listbox-u. Mozes je dodeliti bilo kojoj varijabli u okviru forme, recimo, ako imas textbox naziva "txtDatumUlaza" koji treba da se popuni datumom na koji si (dvo)kliknuo u listboxu koji se zove lstMoguciDatumi, stavi sledecu liniju:

txtDatumUlaza = lstMoguciDatumi.Column(0)

Ako ne uspes, znaci da nisam razumeo sta si hteo, objasni to malo bolje...
 
Odgovor na temu

memphis
Vladimir Mihailovic
NaviPartner
Bgd

Član broj: 15378
Poruke: 94
*.vdial.verat.net.

Sajt: www.3dfurniture.net


Profil

icon Re: Startovanje obrazaca iz LISTBOXa11.02.2005. u 16:21 - pre 218 meseci
Postoji forma frmPacijenti na kojoj su opsti podaci o pacijentima. Na istoj formi postoji dugme koje mi otvara formu frmPregledi, u kojoj se prikazuju svi pregledi selektovanog pacijenta na frmPacijenti.
Ono sto je meni potrebno je sledece: kada otvorim frmPregledi da dobijem neki listbox lstDatumiPregleda u kome se nalaze datumi pregleda za datog pacijenta. Kada (dvo)kliknem na neki od ponudjenih datuma hocu da se frmPregledi popuni odgovarajucim podacima.
Nadam se da sam bio dovoljno jasan. Da li je to izvodljivo?
Hvala unapred...
Vlada

 
Odgovor na temu

gotivac
Kragujevac

Član broj: 26754
Poruke: 160
*.211.eunet.yu.



+2 Profil

icon Re: Startovanje obrazaca iz LISTBOXa12.02.2005. u 14:48 - pre 218 meseci
Naravno kolega! (ovo kolega zato sto vidim da radis u zdravstvu, kao i ja)

Ti podatke o pregledima svakog pacijenta verovatno imas u tabeli koja se npr. zove 'Pregledi'. I svaki pregled je verovatno jednoznacno definisan datumom pregleda. Ja cu da pretpostavim da imas sledeca polja:

DatumPregleda
BrojProtokola

i ostala polja koja se odnose na preglede...


Sve sto treba da uradis je da napravis select query na sledeci nacin:

U query iz tabele Pregledi prenesi sva polja koja su ti potrebna.

ako je polje u koje se smesta datum npr. 'DatumPregleda', a listbox na formi 'lstDatumiPregleda' onda u queriju postavi u Criteria kod polja 'DatumPregleda' uslov:

DatumPregleda = lstDatumiPregleda.Column(0)

Posto se verovatno istog datuma pregleda vise pacijenata, potrebno je da postavis i uslov da ti izabere odredjenog pacijeta, preko broja protokola. Na primer:

BrojProtokola = frmPacijenti.BrojProtokola



U event proceduru dvoklika na listbox postavi naredbu koja pokrece ovaj query.
Takav query ce se nakon pokretanja popuniti samo jednim slogom iz baze pregledi, i to onim u kome se nalazi tacno odredjeni pregled odredjenog pacijenta. Sve sto treba nakon toga uraditi je dodeliti poljima u frmPregledi polja iz ovako napravljenog query-ja.

Nadam se da sam ti pomogao. Ako je bas frka, posalji mi konkretan primer na mail [email protected], pa cu se potruditi cim stignem da ti odradim primer. Ne bi trebalo da bude problem, posto sam upoznat sa materijom, kolega. :)

Pozdrav!
 
Odgovor na temu

memphis
Vladimir Mihailovic
NaviPartner
Bgd

Član broj: 15378
Poruke: 94
*.vdial.verat.net.

Sajt: www.3dfurniture.net


Profil

icon Re: Startovanje obrazaca iz LISTBOXa13.02.2005. u 17:35 - pre 218 meseci
Super, nisam imao vremena da isprobam, ali sam siguran da ce raditi...
Hvala i cujemo se, kolega :))
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Startovanje obrazaca iz LISTBOXa

[ Pregleda: 3323 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.