Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Vezivanje ComboBox-eva

[es] :: Access :: Vezivanje ComboBox-eva

[ Pregleda: 2663 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Milos Milosevic
Beograd

Član broj: 98063
Poruke: 140
*.adsl.sezampro.yu.



Profil

icon Vezivanje ComboBox-eva11.12.2006. u 23:24 - pre 214 meseci
Vise puta sam imao ovaj problem ali nikako da nadjem resenje.

Naime, 1:VISE, forma za azuriranje tabele 'VISE', INSERT. Na formi stoji ComboBox koji lista vrednosti
iz tabele '1'. Recimo, ako tabela '1' sadrzi imena ucesnika, a forma je za unos novog posla pa mi
treba idUcesnika, ali necu pretrazivati po Id-ju, nego cu imati ComboBox koji lista IMENA ucesnika.
Polje IME nalazi se u tabeli '1' (Ucesnici).

Kako da ovako selektovanu vrednost povezem sa
tabelom 'VISE' (poslovi)?

Zakacio sam generalizovan primer.
Ako sam zbunio, oprostite. Pokusacu ponovo da objasnim.

Pozdrav!

Vreme je tica koja te kiti šarenim perjem no koja će doći
i da počupa svoje Ako budeš suviše vezao dušu svoju za perje
vreme će ti sa perjem i dušu očupati Ah kako će tada biti
nagota tvoja

Sv Vl. Nikolaj Velimirović
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

obradorriuss
Nikola Obradovic
CEO & Founder
NO SOLUTIONS
Novi Sad

Član broj: 30270
Poruke: 177
*.dynamic.sbb.co.yu.

ICQ: 329831125
Sajt: www.nosolutions.rs


Profil

icon Re: Vezivanje ComboBox-eva11.12.2006. u 23:56 - pre 214 meseci
ja sam malo zbunjen, ali da vidim da li sam shvatio...

Ti imash tabelu '1' u kojoj se nalaze polja idUcesnika, imeUcesnika, adresaUcesnika...

Imas i drugu tabelu '2' koja ti npr. ima polja idPosla, nazivPosla....


Tebi sada treba da iz tabele '1' povezesh npr ucesnika pod rednim brojem 1 (idUcesnika = 1) sa nekim poslom, ali ne znas kako da ti se u formi u ComboBoxu prikaze polje imeUcesnika??



Ako sam dobro shvatio onda to radis na sledeci nachin:


u Tabeli '2' napravis polje idUcesnika koje je tipa NUMBER. Ides na Lookup, zamenish na ComboBox, RowSourceType: Table/Query; RowSource: izaberesh tabelu '1'; podesish shirine kolona..... evo dajem ti sliku.....
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Milos Milosevic
Beograd

Član broj: 98063
Poruke: 140
*.adsl.static.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Vezivanje ComboBox-eva12.12.2006. u 11:19 - pre 214 meseci
Dobro, tabela 'VISE' sadrzi idUcesnika kao FK.

Ali: za INSERT se ocekuje idUcesnika, NUMBER, a ja listam TEXT (ImeUcesnika).
Pri svakoj promeni stavke ComboBox-a javlja gresku tipa podataka.

Treba da lista Imena, a da unese ID.

Vreme je tica koja te kiti šarenim perjem no koja će doći
i da počupa svoje Ako budeš suviše vezao dušu svoju za perje
vreme će ti sa perjem i dušu očupati Ah kako će tada biti
nagota tvoja

Sv Vl. Nikolaj Velimirović
 
Odgovor na temu

Milos Milosevic
Beograd

Član broj: 98063
Poruke: 140
212.200.222.*



Profil

icon Re: Vezivanje ComboBox-eva12.12.2006. u 19:10 - pre 214 meseci
Probacu jednostavnije:

Radnik----Ucesce----Projekat
1.....N M.....1

Forma za azuriranje tabele Ucesce:
Kad unosim Radnika-ucesnika, hocu da ga izaberem birajuci po IMENIMA, ne po IdRadnika.
A problem je jer IME ne postoji u tabeli Ucesce, dakle comboBox mora da vuce podatke iz tabele Radnik,
i na promenu izbora Imena (Radnik.IME), treba da se promeni i idRadnika (Ucesce.idRadnika).

Isto ovo treba da radi, na istoj formi i za Projekat.NAZIV.
U redu, moze Forma: Ucesce po Radnicima, gde je Ucesce Subform, a sta sa Nazivom Projekta?
(u .NET-u uspevam, ali VBA mi je jako slaba strana)

Ili mozda ne treba uopste sve integrisati na istoj formi?



[Ovu poruku je menjao diplIng dana 12.12.2006. u 22:07 GMT+1]
Vreme je tica koja te kiti šarenim perjem no koja će doći
i da počupa svoje Ako budeš suviše vezao dušu svoju za perje
vreme će ti sa perjem i dušu očupati Ah kako će tada biti
nagota tvoja

Sv Vl. Nikolaj Velimirović
 
Odgovor na temu

Brz_na_tastaturi
Svilajnac

Član broj: 63852
Poruke: 318
217.26.79.*



+1 Profil

icon Re: Vezivanje ComboBox-eva17.12.2006. u 23:01 - pre 214 meseci
Da li ti ovo treba?

Možda je tačno da je sve već rečeno, samo nisu svi sve čuli i razumeli ...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Milos Milosevic
Beograd

Član broj: 98063
Poruke: 140
212.200.218.*



Profil

icon Re: Vezivanje ComboBox-eva18.12.2006. u 13:49 - pre 214 meseci
Bas to,

Hvala.



Vreme je tica koja te kiti šarenim perjem no koja će doći
i da počupa svoje Ako budeš suviše vezao dušu svoju za perje
vreme će ti sa perjem i dušu očupati Ah kako će tada biti
nagota tvoja

Sv Vl. Nikolaj Velimirović
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Vezivanje ComboBox-eva

[ Pregleda: 2663 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.